rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У штаті Міссурі заблукала трирічна дівчинка. Собака стеріг її півдоби

У штаті Міссурі заблукала трирічна дівчинка. Собака стеріг її півдоби

Трирічну дівчинку, котра пропала безвісти на 12 годин у штаті Міссурі, знайшли поруч зі собакою, який охороняв дитину увесь час, - повідомляє Yahoo! News.

Ремі Елліот вийшла зі свого дому і пішла на сусіднє кукурудзяне поле близько 8:30 вечора в четвер, - повідомила поліція. Після повідомлення її мами служба одразу ж почала шукати дівчинку.

У розшуку брало участь близько ста осіб, зокрема, правоохоронці та волонтери, а також рятувальники на двох гелікоптерах, але дитину знайшов її дядько Квінлін о 8:30 ранку наступного дня. Він побачив Ремі, що спала поруч зі собакою,- інформує видання People.

Йоркширський тер'єр, що належить родині, згорнувся клубком разом з Ремі на кукурудзяних стеблах, - повідомляє Yahoo! News із посиланням на прес-службу.

«Дитина, безумовно, була виснажена, гаряча, дуже спітніла, і потрібен був деякий час, щоб вона заспокоїлась, - сказала мати Ремі Тімбер Меррітт телеканалу KFVS. - Дівчинка не налякалася, тому що собака був біля неї. Якби його не було, я думаю, що вона набралася би страху».

Дорожній патруль штату Міссурі опублікував повідомлення на своїй сторінці в Twitter про випробування: «Ось як виглядає Громада. Правоохоронні органи, рятувальники та добровольці з громади збираються разом, щоб відшукати дитину, яка пропала безвісти. Її собака залишався поруч із нею всю ніч».

«Трирічна дитина перебувала, загалом, в доброму стані, її тільки трохи покусали комарі. Організм дівчинки був зневоднений», - пише Yahoo! News.

 

20 людей поранено в результаті стрілянини на фестивалі в Нью-Джерсі

На фестивалі мистецтв у Трентоні (штат Нью-Джерсі, США) в ніч на 17 червня сталася стрілянина. В результаті, близько 20 осіб постраждали, - повідомляє Fox News.

«Із 20 постраждалих 16 осіб госпіталізували, серед них 13-річний хлопчик. Його стан оцінюють як критичний», - йдеться в повідомленні.

Людина, що відкрила стрілянину, загинула. Ще одного підозрюваного затримала поліція. Їхні мотиви наразі невідомі.

Очевидці події розповіли, що спочатку переплутали звуки стрілянини з феєрверком. За їхніми словами, після цього серед відвідувачів фестивалю почалася паніка.

Фестиваль мистецтв Art All Night працював цілодобово. На ньому були представлені твори місцевих художників і музикантів, а також місцева їжа. Мер Трентона Ерік Джексон назвав подію «справжньою трагедією» для міста.

 

The New York Times: торгова війна США завдає шкоди світовій економіці

Загроза розв'язання адміністрацією чинного президента США Дональда Трампа повномасштабної торгової війни спричинила серйозні негативні наслідки для світової економіки. Така оцінка наводиться в статті, опублікованій у суботу в газеті The New York Times.

«У той час, коли адміністрація Трампа запроваджує мита щодо союзників та суперників, провокуючи широкі заходи у відповідь, порушується світова торгівля, з'являються ознаки напруженості, яка може ускладнити економічний розвиток», - наголошується в матеріалі. «У світлі розширення конфлікту сповільнюються постачання через порти і вантажні термінали аеропортів по всьому світу. Вартість найважливішої сировини зростає. На фабриках від Німеччини до Мексики замовлення скорочуються, і відкладаються капіталовкладення», - підкреслює видання.

У публікації наводяться дані Міжнародної асоціації повітряного транспорту, згідно з якими обсяги вантажних авіаперевезень протягом перших трьох місяців цього року знизилися. При цьому, протягом двох років до цього вони росли.

Газета також наводить слова директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард на цей рахунок. «Не треба недооцінювати макроекономічний збиток, - зазначила вона, кажучи про можливі наслідки торгових воєн. - Він буде серйозним не тільки, якщо США вживуть заходів, але, особливо, якщо інші здійснять відповідні кроки, насамперед, ті, кого це стосуватиметься найбільшою мірою, зокрема, Канада, Європа і Німеччина».

Нагадаємо, адміністрація президента США Дональда Трампа офіційно оголосила про запровадження тарифів на імпортовані китайські товари на суму в 50 млрд доларів. Своєю чергою, Китай заявив про те, що негайно накладе на американські товари штрафні мита в розмірі 25%.

Трамп уже неодноразово заявляв, що йому не подобається дефіцит у торгівлі з Китаєм, що сягає, за його словами, 500 млрд доларів на рік. Він підписав 22 березня меморандум, який передбачає застосування комплексу заходів проти нечесної, на думку США, торгової політики Пекіна, яка, зокрема, полягає в примусі американських компаній до передання їх технологій та інтелектуальної власності китайським підприємствам.

 

AT&T купила Time Warner за $85 млрд

Американська телекомунікаційна компанія AT&T закрила угоду на $85 млрд стосовно придбання медіа-конгломерату Time Warner, - повідомляє Reuters.

Зокрема, AT&T тимчасово візьме на себе управління компанією новин Turner, що належить Time Warner. У портфелі Turner такі телеканали, як CNN, TBS, Cartoon Network й інші. Узгоджені з AT&T умови будуть чинними до 28 лютого 2019 року.

Два дні тому Федеральний суд США схвалив злиття AT&T і Time Warner. За словами окружного судді Річарда Леона, Міністерство юстиції США не змогло довести, що угода суперечить антимонопольному законодавству Штатів. Тепер Мін'юст має 60 днів, щоб оскаржити рішення окружного судді. Рішення про злиття було ухвалене 2016 року. Дональд Трамп під час передвиборної кампанії виступив проти консолідації медіа-ринку і попередив, що заблокує угоду.

У травні 2018 року Мін'юст заблокував операцію зі злиття AT&T і Time Warner. На це рішення вплинув особисто Трамп, - розповідав його адвокат Руді Джуліані. Після блокування угоди компанії оскаржили це рішення в суді.

AT&T - найбільша телекомунікаційна компанія у США.

Time Warner - третій у світі медіа-конгломерат за обсягом виручки, який об'єднує, зокрема, HBO, CNN, Warner Bros. Entertainment.

 

Донька подарувала хворому батькові свою нирку

Учитель музики однієї зі шкіл Флориди Рональд Корбін перебував у черзі на пересадку нирки протягом трьох років, коли його донька Кендіс Корбін повідомила йому про хороші новини.

Про це повідомляють репортери ABC Палм Біч.

В один момент, коли їй набридло спостерігати за тим, як довго батькові доводиться чекати, вона вирішила з'ясу­вати, чи може стати його донором. І вона зробила тест.

«Я не знав, що вона пішла робити тест», - сказав Рональд у коментарі ABC. «Вона живе в Нью-Йорку, де і звернулася до працівників медзакладу. Одного дня донька зателефонувала мені і сказала: «Тату, у нас є сумісність».

Наприкінці травня в Клівлендській клініці Флориди в Вестоні Кендіс віддала одну нирку батькові, який із 2015 року живе на діалізаторі.

Рональд сказав, що він ніколи б такого у неї не попросив і не очікував, що його донька захоче пожертвувати органом.

«Вау, це щось надзвичайне - я ніколи б не зміг збагнути, що вона зробить це для мене, але вона - прекрасна дитина, і я дуже люблю її», - сказав він.

Батько і донька добре перенесли операцію, - повідомляє ABC. Рональд сказав, що стан його здоров'я швидко покращується, а Кендіс знову співає в Нью-Йорку.

«Я просто щасливий, що ти є в моєму житті, - сказав він їй. - Дякую, я люблю тебе».

 

США запровадять мита на товари з Китаю 6 липня

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер заявив, що мита Сполучених Штатів на імпорт товарів із КНР на суму 50 млрд доларів почнуть діяти зі 6 липня 2018 року. Про це повідомляє сайт відомства.

Нагадаємо, американський телеканал CNBC повідомив, що Вашингтон планує вже з п'ятниці почати стягувати мита на імпорт від 800 до 900 найменувань китайських товарів. Спочатку в списку було близько 1,3 тис. найменувань. За даними газети The Wall Street Journal, дані заходи можуть вступити в силу 22 червня.

 

Анджеліна Джолі відвідала табір сирійських біженців у Іраку

Спецпосланець ООН у справах біженців Анджеліна Джолі в неділю відвідала табір сирійських біженців на півночі Іраку.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на Reuters.

Джолі відвідала табір Доміні, де перебувають 33 000 біженців із Сирії. Актриса прибула в табір вранці і зустрілася зі сім'ями біженців.

Напередодні вона відвідала Мосул, головне місто на півночі Іраку, яке іракські війська відбили у екстремістів. Джихаддисти окупували місто протягом трьох років і перетворили його в цитадель так званого «халіфату». В результаті військових дій загинули 900 000 мешканців.

Джолі познайомилася зі сім'ями з західного Мосула і пройшлася розбомбленими вулицями, подивилася відеоматеріали і фотографії, надані Верховним комісаром у справах біженців (УВКБ ООН).

Джолі заявила, що її очам відкрилися гірші руйнування, ніж ті, які вона колись бачила за всі роки роботи з УВКБ ООН. «Люди тут усе втратили», - сказала сецпосланець Джолі. «Вони знедолені, у них немає ліків і у багатьох немає проточної води або елементарних зручностей», - сказала вона, закликавши міжнародну спільноту «не забувати про Мосул».

Джолі була призначена спеціальним посланцем Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ) в 2012 році, після багатьох років залучення до діяльності УВКБ ООН. В Управлінні ООН у справах біженців вона працює з 2001 року, відвідуючи цивільних осіб, які постраждали від війни в Іраку, Камбоджі і Кенії. Це її п'ятий візит в Ірак і шістдесят перша місія в рамках УВКБ ООН.

Дональд Трамп виступив на захист угоди з Пхеньяном

Експрес-тунель між O’Hare та Loop може бути завершений протягом 3 років

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers