rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ

СИНХРОННЕ  ПЛАВАННЯ

 

На етапі Світової серії у США українки виграли шість золотих медалей

Після успішного виступу на етапі Світової серії-2018 у Канаді, де українка Єлизавета Яхно виграла чотири золоті і стільки ж срібних нагород, спортсменка продовжила збирати медалі, але вже на аналогічних змаганнях у Лос-Анджелесі (США).

У перший же день змагань українка виграла два «золота» й одне «срібло». Спочатку вона перемогла в сольній технічній програмі під композицію Тіни Кароль, випередивши канадку Жаклін Сімоно та японку Мінамі Коно. До слова, «бронзу» в цій дисципліні повинна була отримати ще одна українка Марта Федина, однак, за правилами змагань, країна може отримати тільки одну медаль в окремому виді, тому нагорода дісталася японці. Оцінки в Яхно, правда, вийшли трохи гіршими, ніж у Канаді, але українка пояснила це безліччю тренувань і браком відпочинку.

Потім Яхно разом з Анастасією Савчук посіла друге місце в технічній програмі дуетів, поступившись лише китаянкам Цзян Тін Тін і Цзян Вень Вень, які виконали програму «Фламенко».

«Ми лише два роки займаємося цією програмою, тому що нам обом доводиться займатися дітьми», - сказала Цзян Тін Тін, у якої трирічна донька. До речі, доньці її напарниці лише на півроку менше.

Українки виконали свою програму під «П'яту симфонію» Бетховена і залишилися задоволені своїм виступом.

Нарешті, в командній технічній програмі «золото» також дісталося Україні, «срібло» - Японії і «бронза» - Канаді.

У другий день змагань українки виграли ще два командні «золота» - в комбінації і довільній програмі. У першому випадку українки обійшли Японію, а в другому - Канаду. Зазначимо, що це була остання поява української команди на етапі у Світовій серії. Її наступний виступ відбудеться в серпні на чемпіонаті Європи-2018 в Ґлазґо, - повідомляє Prosportua.

У третій день змагань українки виграли ще два «золота» та одне «срібло». Яхно виграла сольну програму, випередивши канадку Сімоно та японку Коно. Потім Україна випередила Японію в гайлайті і, нарешті, в довільній програмі серед дуетів Яхно і Савчук знову відстали від китаянок. Цікаво, що на запитання: відзначатимуть вони успіх на вечірці чи будуть відсипатися, українки одностайно відповіли: «Спати!»

СТРИБКИ У ВОДУ

 

Українська команда завоював «срібло» етапу Кубка світу-2018 у Китаї

У місті Ухани (Китай) стартував етап Кубка світу-2018 зі стрибків у воду, де вже одну медаль завоювали представники України.

У командних змаганнях українці Олег Колодій і Софія Лискун стали срібними призерами зі сумою балів за шість стрибків 388,90, - повідомляє sportonline.ua.

Перемогли китайці Цю Бо і Чен Івен (406,20). Трійку призерів замкнули американці Кріста Палмер і Давид Дінсмор (374,65).

У синхронних стрибках із триметрового трампліна український чоловічий дует Олександр Горшковозов/Олег Колодій посів шосте місце (386,52). Першими стали китайці Цао Юань/Сі Сіі (448,74 бали), другими - британці Кріс Мірс/Джек Ло (440,64), третіми - мексиканці Джахир Окампо/Роммель Пачеко (435,72).

ДЗЮДО

 

Данило Гуцол здобув «срібло»
на етапі Кубка Європи-2018 у Сербії

У столиці Сербії, Белграді, завершився ще один етап Кубка Європи з дзюдо сезону 2018 року.

Срібним призером турніру став українець Данило Гуцол з Бердянська, який, перемігши німця Віктора Драйллера і румуна Валентина Раду, у фіналі вагової категорії до 100 кг поступився Крістіану Тоту з Угорщини, - повідомляє Укрінформ.

Додамо, що інший представник України Євген Катаєв (вагова категорія до 90 кг) із Дніпра у сутичці за «бронзу» поступився угорцеві Мартону Верешу.

БОРОТЬБА

 

На молодіжному Євро-2018 українці здобули «золото» і дві «бронзи»

У Стамбулі (Туреччина) завершився чемпіонат Європи з видів спортивної боротьби серед атлетів, вік яких не перевищує 23-х років.

Як уже розповідав офіційний сайт Асоціації спортивної боротьби України, представники української греко-римської боротьби здобули на цих змаганнях два «срібла» і «бронзу», а в жіночій боротьбі українки мають три «золота», «срібло» і три «бронзи» та друге загальнокомандне місце.

Завершувався Євро-2018 змаганнями вільників. Варто зазначити, що з 2015 року, тобто, відтоді, коли почали проводитися Євро U-23, золотих нагород українські представники вільного стилю ще не здобували. В Стамбулі ця неприємна традиція нарешті перервалася. Історичну перемогу здобув представник вагової категорії до 70 кг Олексій Борута.

Досі найвищим досягненням борця з Київщини було «срібло» торішнього чемпіонату світу серед військовослужбовців у литовській Клайпеді. Зараз у Стамбулі Борута відборовся надзвичайно переконливо.

У півфіналі майбутній чемпіон здолав Ґеворґа Мхеяна з Вірменії. А виснажливу фінальну сутичку проти чемпіона світу-2016 серед юніорів Енеша Услу з Туреччина Борута виграв «у суху» - 4:0.

Цілком міг претендувати на «золото» й представник найлегшої ваги (до 57 кг) киянин Тарас Маркович. Чвертьфінальну сутичку проти чемпіона Європи-2016 серед юніорів Афґана Хашалова з Азербайджану наш борець виграв (3:2), однак сторона суперника натиснула на суддів і ті після перегляду відео зарахували Афґанові два бали, пропустивши азербайджанця у півфінал. Врешті, Хашалов дійшов до фіналу, де програв Ібраґіму Ільясову.

А Маркович крізь сито втішного турніру здобув «бронзу», впевнено здолавши у медальній сутичці (7:1) німця Віктора Лизена.

Андрій Свирид з Івано-Франківська, який представляє категорію до 65 кг, срібну нагороду на чемпіонаті Європи серед 23-річних здобув ще у 2015-му. Тоді Андрієві було лише 20 і очікувалося, що він розвине цей успіх. Однак, донині серйозних досягнень у Свирида не було.

На цьогорічному Євро Андрій поступився в чвертьфіналі азербайджанцеві Анварбеку Далґатову. Той вийшов у фінал, де поступився Начиїну Куулару. А Свирид продовжив боротьбу у втішному турнірі.

Спершу перемігши болгарина Дімітара Іванова, Андрій у медальній сутичці виграв у Нікласа Дорна - 7:4.

Претендували на медалі ще два наші борці. Петро Білейчук (до 61 кг) з Івано-Франківщини у сутичці за «бронзу» програв 2:7 грузинові Теймуразу Ванішвілі, який у фіналі цьогорічного Київського міжнародного турніру програв азербайджанцеві Ґеорґію Едішерашвілі.

Також поступився у бронзовому фіналі категорії до 86 кг білорусу Романові Читадзе сумчанин Ілія Арчая.

Боровся за «бронзу» й тяж Олександр Биканов (до 97 кг) з Херсона. Однак, конкуренції чемпіону світу-2014 серед кадетів і чемпіонові Європи серед молоді та юніорів у 2017-му Ґіві Мачарашвілі з Грузії він скласти не зміг і після серії накатів програв сутичку менш, ніж за дві хвилини.

ВЕСЛУВАННЯ НА БАЙДАРКАХ І КАНОЕ

 

Українці завоювали п'ять медалей на Євро-2018

Збірна України з веслування на байдарках і каное виграла п'ять нагород чемпіонату Європи-2018, що завершився в Белграді (Сербія).

Як повідомляє canoe.in.ua, українські веслувальники завоювали три медалі в завершальний день чемпіонату Європи-2018 - у неділю, 10 червня. Зокрема, байдарочник Олег Кухарик, який представляє Полтавську область, поповнив свою колекцію «сріблом» чемпіонату Європи. Вихованець Олександра Сімонова фінішував другим на свої улюбленій дистанції 500 м - 1.37,333, програвши, як і на чемпіонаті світу, Йозефу Досталу (цього разу 0,935 секунди), але випередивши чемпіона Європи португальця Фернандо Піменту лише на 0,06 секунди.

Полтавчанин Дмитро Янчук та магістрант Львівського державного університету фізичної культури Тарас Міщук, як і минулого року, взяли «бронзу» на дистанції 500 м. П'яту медаль збірної України на чемпіонаті Європи-2018 завоювала каноїстка із Енергодара Людмила Бабак, яка стала бронзовим призером на дистанції 5000 м, що вперше ввійшла в програму Євро, - 27.02,130.

Нагадаємо, у суботу, 9 червня, українські веслувальники виграли перші дві медалі Євро-2018 у Белграді. Першими «срібло» здобула чоловіча четвірка каноїстів у складі Юрія Вандюка, Андрія Рибачка, Олега Боровика та Олександра Сивкова. А другу медаль завоювала 21-річна Людмила Лузан, яка стала третьою у веслуванні на каное на 500 метрів.

БОКС

 

Марія Боруца вийшла у фінал чемпіонату Європи-2018 серед жінок

У Софії (Болгарія), де триває XI чемпіонат Європи з боксу серед жінок, за підсумками півфіналів визначилися пари фінальних поєдинків за золоті нагороди континентальної першості.

Як повідомляє Укрінформ, у вирішальному бою у ваговій категорії до 75 кг виступить представниця України Марія Боруца з Хмельницького, яка в 1/2 фіналу завдала поразки Лорен Луїзі Прайс із Вельса.

Суперницею Марії у фіналі буде Нучка Мірель Фонтіна з Голландії, якій поступилася німкеня Сара Шеурич.

Додамо, що за підсумками півфінальних поєдинків бронзові медалі у складі збірної України завоювали Ганна Охота (вагова категорія до 48 кг), яка поступилася місцем у фіналі росіянці Катерині Пальцевій, Марія Бадуліна (до 64 кг) - після зустрічі з Меліс Йонужовою з Болгарії та Анастасія Черноколенко (до 81 кг), яка рішенням бригади бокових рефері програла Еліф Гюнер з Туреччини.

 

Беринчик і Малиновський 23 червня візьмуть участь у великому вечорі боксу в Києві

Суботнього вечора 23 червня головна крита арена столиці України прийме великомасштабний турнір за участю відомих українських боксерів.

Про це повідомляє офіційний сайт організатора події промоутерської компаній Sparta Boxing Promotions.

Головною подією вечора стане десятираундовий рейтинговий поєдинок срібного призера чемпіонату світу-2011 та Олімпійських ігор-2012 серед шанувальників Дениса Берінчика (8-0, 5 КО). Попередній бій у грудні минулого року приніс боксеру перший титул на профірингу - чемпіонський пояс за версією WBO Oriental у легкій вазі (до 61,2 кг).

Володар титулу чемпіона Європи WBO в напівлегкій вазі (до 57,2 кг) Олег Малиновський (22-0, 6 КО), що перебуває в безпосередній близькості від бою за титул чемпіона світу, виступить у восьмираундовому рейтинговому поєдинку. Останній успішний захист боксер записав на свій рахунок у грудні, нокаутувавши в першому раунді угорця Давида Берну.

Перший захист титулу чемпіона світу за версією WBO серед молоді в напівсередній категорії (до 66,7 кг) проведе талановитий 22-річний киянин Карен Чухаджян (11-1, 5 КО).

29-річний нокаутер зі Славутича Станіслав Скороход (17-1, 14 КО) побореться за перший у професійній кар'єрі міжнародний титул - інтерконтинентального чемпіона за версією WBO в середній вазі (до 72,6 кг).

Восьмираундові поєдинки в рамках вечора проведуть 21-річний броварчанин Арам Фаніян (12-0, 1 КО) і 23-річний маріуполець Андрій Великовський (11-2, 6 КО), що представляють Sparta Boxing Promotions.

Відкриватиме великий вечір боксу в Києві профдебютант і потенційний новачок SPB Влад Танцюра, який проведе чотирираундовий оглядовий поєдинок.

 

Шварценеггер прийшов  у лікарню до Ломаченка

  Title

Колишній губернатор Каліфорнії, актор та бодібілдер Арнольд Шварценеггер прийшов у лікарню до українського боксера Василя Ломаченка.

Відео розмістили на офіційній сторінці Василя Ломаченка у Facebook.

«Дякую Арнольду Шварценеггеру, що зайшов!» - йдеться у дописі Ломаченка.

Шварценеггер привітав українця з перемогою над Лінаресом, а також поцікавився, як боксер почувається після операції.

На питання актора, як спортсмену тоді вдалося продовжувати матч із пошкодженою рукою, Ломаченко жартома відповів: «У мене для цього є друга рука».

Зазначимо, що український спортсмен наразі перебуває у лікарні Лос-Анджелеса, де 30 травня йому зробили артроскопічну операцію на плечі, яке він пошкодив 12 травня у другому раунді бою проти Хорхе Лінареса.

Артем Довбик: «Мною цікавилися у «Селтіку» та «Брюгге», брали у «Динамо». Українець, котрий став чемпіоном Данії

Петро Харжевський: «Щороку і «Динамо», і «Шахтар» кликали до себе»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers