rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

 S&P Global Ratings: бюджет Іллінойсу «майже такий самий», як і в штатів з найгіршими рейтингами

Впливове рейтингове агентство заявило, що новий бюджет Іллінойсу - «майже такий самий», як і в тих штатів США, що мають найгірший рейтинг.

Минулого вівторка S&P Global Ratings оприлюднило аналіз бюджету штату, який складає $38,5 млрд.

На думку агентства, бюджет, який цьогоріч, на відміну від попередніх років, прийняли вчасно, може мати позитивні наслідки для кредитного рейтингу штату. Наразі штат має кредитний рейтинг, що на один щабель вищий від «небажаного» статусу, який фахівці вважають небезпечним для інвестування. Водночас, агентство заявило, що бюджет Іллінойсу продовжує «і надалі розраховувати на прибуток та економію». В агенції вважають, що така практика може себе не виправдати.

До прикладу, у бюджеті штату закладено виручку на суму $270 млн із продажу James R. Thompson Center, офісної будівлі у Чикаго, продаж якої депутати обговорювали протягом багатьох років.

У бюджеті також закладені заощадження від викупу пенсій. Агентство такий крок назвало «сумнівним».

 

Title  
 Фото – із «Wikipedia» 

Губернатор Іллінойсу розкритикував намір Trump пом'якшити вирок Rod Blagojevich

Не всі погоджуються з рішенням президента США Donald Trump пом'якшити вирок екс-губернатору Іллінойсу Rod Blagojevich. Серед них - і губернатор Іллінойсу Bruce Rauner.

«Це явно було б помилкою - змінити вирок, - заявив Rauner. - Blagojevich зробив багато поганого людям штату Іллінойс. Він заслужив на те, аби піти у в'язницю за вирок, який отримав».

Натомість, багато політиків, зокрема, сенатор штату Іллінойс Dick Durbin, заявили, що вирок був надто суворим.

Минув тиждень після того, коли президент Donald Trump оголосив, що планує помилувати тисячі засуджених. Саме тоді з'явилася інформація, що президент може пом'якшити вирок і Rod Blagojevich.

Відтоді Trump з легкої подачі Kim Kardashian помилував Alice Johnson з Алабами, 63-річну контрабандистку наркотиків. У п'ятницю він припустив, що, можливо, посмертно помилує легенду боксу Muhammad Ali.

«Ми дивимось на буквально тисячі імен, що привернули нашу увагу, справи яких були розглянуті несправедливо», - сказав президент.

Минулого тижня Trump повідомив журналістам, що 14-річний вирок, винесений Blagojevich, був «несправедливим», і що «Blagojevich не треба було садити у в'язницю».

Відтоді прихильники Blagojevich намагаються змусити президента пом'якшити вирок або оголосити помилування. Дружина Blagojevich навіть з'явилася на Fox News і закликала президента звільнити її чоловіка.

Колишній губернатор наразі відбуває шостий з 14 років ув'язнення через спробу продати за високу ціну вакантне місце Barack Obama у Сенаті.

Незрозуміло, коли президент прийме остаточне рішення стосовно Blagojevich, але управління президента з питань помилування продовжуватиме розглядати справу екс-губернатора.

 

Rauner підписав законопроект про розширення повноважень осіб, які досліджують скарги про порушення етичних норм

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner підписав законопроект про реформування процесу обробки скарг, поданих через порушення етичних норм депутатами та держслужбовцями штату Іллінойс.

Республіканці заявили, що це - перемога мужніх жінок, які протистоять «культурі страху, зловживань та помсти, що пронизує надто велику частину влади штату».

Законопроект забезпечує більшу незалежність при розслідуванні скарг стосовно порушення етичних норм та право надавати ширшу публічну інформацію про цей процес. Законопроект, спонсором якого є Melinda Bush, демократ Сенату з Grayslake, був розроблений спільними зусиллями Палати представників та Сенату.

Він дозволяє Генеральному інспектору розпочати розслідування скарг на переслідування без отримання дозволу від депутатської комісії з етики. Законопроект також ініціює створення нової комісії, до якої буде залучено сторонніх осіб, та передбачає штрафи, незалежно від того, чи були звільнені порушники, чи пішли у відставку.

 

Група республіканців вимагає відставки Madigan через заяви про сексуальні переслідування

Група республіканських депутатів і кандидатів на виборчі посади штату закликає спікера Палати представників Mike Madigan подати у відставку. Депутати розкритикували топ-демократа після заяв про сексуальні домагання лише через тиждень після того, коли Madigan звільнив начальника своєї адміністрації.

Tim Mapes, багаторічний глава адміністрації Madigan, був звільнений минулого тижня. Він - один з кількох осіб із близького кола Madigan, яких звинувачують у сексуальному переслідуванні, залякуванні або зловживаннях.

Група з чотирьох республіканців та інших кандидатів на виборчі посади штату вважає, що для демократів Палати представників Іллінойсу настав час діяти. Вони не тільки вимагають, аби Madigan пішов у відставку, але й хотіли би призначити нового незалежного Генерального інспектора.

Впродовж останніх місяців люди з внутрішнього кола Madigan - від Kevn Quinn до Shaw Decremer, а також члени Палати представників Lou Lang та Mapes - зіштовхуються із заявами про переслідування. В окремих випадках вони були звільнені з політичних посад, пов'язаних з Madigan.

Сенатор Dick Durbin попросив спікера Madigan дозволити жінкам-лідерам вибрати заміну Mapes, який був заступником очільника партії у штаті. Прес-секретар Madigan повідомив, що «не впевнений у жодних новинах, а спікер залишиться на своїй посаді».

Раніше цього року, після того, коли надійшли скарги про залякування, Madigan звільнив багаторічного помічника очільника передвиборчого штабу Shaw Decremer. Тоді Decremer втратив кілька клієнтів для лобіювання, таких, як ComEd. Відтоді він відновився після цієї невдачі і знайшов нових клієнтів, зокрема, NBA.

Decremer відмовився коментувати ситуацію.

 

Після витоку хімікатів на приміському заводі госпіталізовано троє осіб

Троє постраждалих було госпіталізовано через хімічний витік у передмісті Чикаго. Про це йдеться у повідомленні поліції.

Витік стався на Nation Pizza, заводі, розташованому у 600 блоці на East Algonquin Road, у передмісті Schaumburg. За даними поліції, медичної допомоги після витоку потребували шість осіб, трьох із них було доправлено до місцевих лікарень.

Поліція зазначила, що фахівці негайно перевірили якість повітря біля заводу. Жодних небезпечних домішок у повітрі зафіксовано не було.

Після витоку в районні лікарні з небезпечними травмами було доправлено двох осіб. Ще одна людина потрапила до лікарні з проблемою, яка не була пов'язана з небезпекою для здоров'я.

Витік стався через поламаний клапан. За попередніми даними, винуватцями витоку є співробітники заводу, - повідомляє поліція Schaumburg.

 

Причиною спалахів сальмонельозу на Середньому Заході стала розрізана диня

На Середньому Заході США останнім часом було зафіксовано 60 випадків захворювання на сальмонельоз. У зв'язку з цим CDC закликав мешканців Іллінойсу бути вкрай обережними.

Згідно з повідомленням Центру контролю за захворюваннями, 6 із 60 випадків були зареєстровані у штаті Іллінойс. Імовірно, вони пов'язані зі споживанням дині, яку продавали у магазинах Walmart і Kroger, розрізаною на шматочки.

У штаті Індіана було зареєстровано 11 випадків захворювання. Більшість випадків - 32 - було зафіксовано у Мічигані.

За словами чиновників, якщо ви нещодавно придбали заздалегідь розрізану диню у магазинах Walmart у штатах Іллінойс, Індіана, Мічиган, Міссурі або Огайо, то повинні негайно викинути її. До цього списку також увійшли кілька магазинів у штаті Індіана - Kroger, Jay C та Payless.

Згідно з даними CDC, попередження не стосується цілих, не розрізаних заздалегідь, динь.

 

В окрузі Kane заявили про нашестя кліщів

Експерти з відділу охорони здоров'я округу Kane спільно з департаментом охорони здоров'я штату Іллінойс (IDPH) нещодавно оприлюднили попередження про збільшення у цьому сезоні кількості кліщів.

 Title 
  Фото – з «Вікіпедії». Типовий висип на руці
у дитини, хворої на плямисту лихоманку
Скелястих гір.

За даними прес-релізу CDC, кількість укусів комарів, кліщів та бліх у США збільшилася втричі. Усього з 2004 до 2016 років було зафіксовано 640 000 випадків.

Ветеринари кажуть, що цього року до них зверталися по допомогу власники значно більшої кількості домашніх тварин, яких вкусили кліщі. Здебільшого, звертаються власники постраждалих собак. Власникам домашніх тварин нагадують про необхідність перевірити своїх собак після того, коли вони були на вулиці. Експерти рекомендують давати собакам профілактичні пероральні препарати протягом усього року.

Відомо, що кліщі поширюють хворобу Лайма і плямисту лихоманку Скелястих гір (RMSF).

Хвороба Лайма характеризується ураженням шкіри у вигляді мігруючої еритеми, а також ураженням нервової системи, опорно-рухового апарату і серця. Є другою за швидкістю зростання інфекційною хворобою у США після ВІЛ-інфекції.

Плямиста лихоманка Скелястих гір передається через укус кліщів і клінічно проявляється значним підвищенням температури тіла (гарячкою), загальною інтоксикацією, появою плямисто-папульозного висипу, який при тяжкому перебігу набуває геморагічного характеру. Хвороба є найпоширенішим рикетсіозом (гострим інфекційним захворюванням, яке спричинюють внутрішньоклітинні мікроорганізми - рикетсії) у США. Разом з епідемічним висипним тифом зумовлює найбільшу летальність серед рикетсіозів. До речі, збудника плямистої лихоманки Скелястих гір зараховано до тих біологічних агентів, яких офіційно визнано такими, що можуть бути біологічною зброєю.

CDC також закликає мешканців Іллінойсу уникати таких місць, як гаї, ліси, десятою дорогою обходити купи листя, де часто живуть і розмножуються кліщі.

Rauner підписав законопроект у відповідь на масштабний витік персональних даних у Equifax

Сенатор Маккейн звернувся до союзників США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers