rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Драма-клуб Академії св. Юра дебютує виставою «It’s All Greek to Me»

У четвер, 31 травня, драма-клуб Академії св. Юра (Saint George Academy)  презентував батькам, учителям, іншим студентам, а також українсько-американській громаді свою першу виставу «It's All Greek to Me».

Вистава була адаптацією міфу Стародавньої Греції про Деметру і Персефону та розповідала історію про викрадення доньки Деметри - прекрасної Персефони - богом підземного царства тіней Гейдесом (Аїдом), котрий хтів зробити її своєю дружиною. Деметра, богиня врожаю, в розпачі. Вона починає відчайдушні пошуки своєї доньки, під час яких зіштовхується з різними персонажами грецької міфології. Зрештою, коли Персефона знайшлась, Деметра створює пори року.

Понад двадцять студентів брали участь у підготовці до вистави як актори, помічники режисера, дизайнери зачісок і гриму для акторів. Режисером-постановником була вчитель суспільних дисциплін Ліза Донован, яка й розпочала роботу драма-клубу у січні цього року. Студентам подобалось іноді й двічі на тиждень ходити після уроків на репетиції.

Title Title 

 

«Я завжди мріяла, щоб при Академії був свій драматичний гурток, і коли я підійшла з цією пропозицією до нашого директора Андрія Стасіва, він мене цілком підтримав, більше того, почав шукати джерела фінансування для клубу», - розповіла пані Донован.

 

Title Title 

 

Сама вистава, як і всі приготування до неї, стали результатом чудової злагодженої роботи студентів та вчителів Академії. Усі чудові костюми були придумані і власноруч пошиті вчителем ESL та української мови і літератури Іриною Чуян. Прекрасні реквізити і декорації створила вчитель мистецтва Ірина Савіано з посильною допомогою своїх учнів. Деякі з декорацій були зроблені і подаровані Академії родиною Міллз, їхня донька Кетрін допомагала як асистент помічника режисера-постановника.

Частиною вечірньої вистави також стали чудовий виступ гурту сучасного танцю Академії під керівництвом Менді К. та зворушливий спів хору Академії під керівництвом учителя музики Анни Бачинської й незмінного акомпаніатора на фортепіано Андрія Стасіва.

 

Title
 

 

Алекс Павлюківський, який грав роль Геліоса, бога Сонця, був дуже позитивно налаштований після вистави щодо майбутнього драма-клубу. «Це було чудово. І я, і всі мої друзі із задоволенням зіграли у виставі, нам так само подобалось ходити на репетиції. На мою думку, драма-клуб обов'язково повинен продовжити свою роботу - це допомагає нам вчитися та самовдосконалюватись як особистості».

Завдяки щедрому внеску Федеральної Кредитової Кооперативи «Самопоміч - Нью-Йорк», постійній підтримці директора Академії Андрія Стасіва, самовідданій праці та присвяті вчителів і студентів, вистава дійсно мала великий успіх. Учні з нетерпінням чекають на продовження роботи драма-клубу наступного року.

 

Прес-служба Saint George Academy

 

Діяльність просвітян Самбірщини

Шкільні роки позаду, за плечима, попереду – життя та поклик доріг... Про матуральний бенкет у школі українознавства м. Детройт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers