rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ ЗУАДК сприяє організації відпочинку дітей із прифронтової зони

Минулого літа ЗУАДК вкотре організував літні табори на Заході України для дітей зі сходу, що проживають на лінії зіткнення. Це діти (разом 220 осіб) з малозабезпечених, багатодітних сімей, зі сімей вимушено переселених осіб, зі сімей, які постраждали під час обстрілів, діти учасників АТО. Це діти, які після постійного напруження від пережитого потребували психологічної реабілітації. Відпочинок тривав 14 днів у мальовничих місцевостях Прикарпаття, що на Івано-Франківщині.

Title  

Діти з Кононівки в таборі в с. Труханів

 

Так, табір «Опілля», що на Івано-Франківщині (с. Добринів, Рогатинського району) минулого літа прийняв 100 осіб: 48 дітей та 2 супроводжуючих зі с. Сартана, Маріупольського р-ну, Донецької обл., 25 дітей з м. Торецьк, Донецької обл. та ще 25 дітей зі сімей учасників АТО з різних куточків України (Дніпра, Львова, Миколаєва, Рівненської обл., Київської та ін.) Серед цих дітей відпочивав і Максим - син Героя України, командира сотні військової частини 3029, лейтенанта Богдана Завади, який загинув, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України.

Діти мали можливість «спілкуватись з іншими дітьми з усієї України, продемонструвати і розкрити свої здібності, беручи участь у численних виховних заходах, а також поглибити свої знання з історії України, познайомитись з народними звичаями, традиціями та обрядами цього краю». Цей мальовничий куточок землі дозволив їм хоч на мить забути про негаразди і переживання вдома. 

Оздоровчий комплекс «Прикарпатські зорі» у селищі Слобода, Коломийського району, Івано-Франківської області, прийняв другу групу зі 100 осіб з Луганської області (91 дитина і 9 супроводжуючих). Під час відпочинку діти мали екскурсії до музею «Писанка» у м. Коломия і в м. Львів. Туристичний похід у гори залишив незабутні враження про унікальну природу Прикарпаття. «Наші діти повернулись у величезному захваті від перебування у таборі, - пишуть батьки. - Більшість із них ніколи не були в Західній Україні. Їх вразила мальовнича природа Прикарпаття, щирі і добрі люди, що живуть там, цікаві звичаї і традиції, які вони спостерігали під час відвідування місцевої церкви святої Богородиці та екскурсії до м. Рогатин і до м. Львів. У наших дітей з'явилось багато нових друзів з усієї України, бо в таборі відпочивали діти нацгвардійців і учасників АТО».

Важливою частиною у мандрівці дітей з Луганщини до табору була попутна екскурсія в м. Київ, де діти мали нагоду відвідати військову частину Національної гвардії України № 3066, покласти квіти до Меморіалу пам'яті загиблим в АТО воїнам, побувати на концерті ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України, послухати духовий оркестр військової частини.

Title Title 

 

Табір у с. Труханів, Сколівського р-ну, Львівської обл., прийняв два заїзди по 10 дітей (разом 20) зі с. Кононівка, Біловодського р-ну, Луганської обл. Під час перебування в таборі діти мали одноденні екскурсії: «Захар Беркут» (розважальна програма: оглядова екскурсія на витягу і катання на квадроциклі), «Урич» (с. Тустань), «Кам'янка» (водоспад), похід на гору «Маківка», їзда на катамаранах по річці Стрий, Моршинському озері, «Скелі Довбуша» (їзда на конях), походи до інших природних та мальовничих об'єктів.

Title Title 

 

Ціль, якою керується ЗУАДК, організовуючи такі табори, - оздоровлення дітей з потерпілих через війну сімей, дітей-сиріт, виховання національної свідомості молоді, вивчення історії і традицій Івано-Франківщини, згуртування дітей з різних куточків України, зміцнення їх фізичної витривалості, прищеплення любові до рідного краю. Так, екскурсії до Львова, Коломиї, в музей «Писанка», Рогатина, Івано-Франківська розширили кругозір дітей, наповнили їх новими враженнями, дали можливість пізнати Україну; походи в гори, неймовірної краси краєвиди Карпат, цікаві конкурси, доброзичливість обслуговуючого персоналу позитивно впливали на психологічний стан дітей. Перебування в таборі після пережитих обстрілів заспокоїло дітей, сприяло їхній психологічній реабілітації, про що свідчать їхні листи-подяки. Таборування дало юним українцям надію на мир, наповнило їхні серця добротою і вдячністю.

 

Title
 

 

ЗУАДК також став співспонсором (разом з Ukraine Charity, Англія) табору «Україна єдина», який організували добровольці Логістичного центру допомоги бійцям АТО. У таборі перебувало 72 дітей різного віку з 11 міст України з таких областей: Закарпатської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Івано-Франківської, Волинської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Чернігівської. (Місцерозташування табору в серпні 2017 було у Межигір'ї, Закарпатської області). Діти мали різні види таборової діяльності, через яку вони пізнавали історію, традиції та культуру України: активний відпочинок (щоденні ранкові вправи, мандрівки на озеро Синевир, оглядові екскурсії на витягах, козацькі забави, а ще - смажили шашлики, ввечері співали пісень біля ватри), турніри з бейсболу, творчі вечори «Українські таланти» (декламування віршів, виливання фігурок з гіпсу), відвідування церковної служби. Діти знайомилися між собою, отримали багато позитивних емоцій. Мета організації таких таборів - залучити дітей до патріотичного виховання, до єднання України; виховання організаторських рис і здібностей у молоді, любові до природи, поваги до довкілля, що є вагомою часткою у вихованні майбутнього покоління України. Більше інформації можна почерпнути на веб-сторінці https://youtu.be/v1KtnZIM-eU

ЗУАДК також долучився до фінансової підтримки благодійного табору «Дерево життя» Спілки Української Молоді, який відбувся у смт. Лазурне, Херсонської обл. У таборі відпочивали 114 дітей українських військових, дітей-переселенців з Донбасу, а також тих, що проживають у прифронтовій зоні України.

Title Title 

 

Нижче читайте фотозвіт від учасників табору з Луганщини:

Подяка «Фотозвіт»

«Злучений Український Американський Допомоговий Комітет в Україні запросив дітей із Троїцького, Біловодського, Білокуракинського, Кремінського, Новопсковського, Старобільського, Марківського районів, Чмирівської ОТГ та міста Сєвєродонецьк на відпочинок до Івано-Франківщини. Це діти з вимушено переселених сімей, учасників АТО, переможці обласного та Всеукраїнського етапів предметних учнівських олімпіад і творчих конкурсів. Також до них приєдналися троє дітей з окупованого міста Луганськ. Вони стали першими, хто відгукнувся на особисте запрошення голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза щодо участі у проекті «Луганщина у нас одна».

Title Title 

 

Title Title 

 

5 червня під час перебування у Києві діти мали нагоду відвідати військову частину Національної гвардії України № 3066 (керівник Леонович Роман Дмитрович), взяти участь у покладанні квітів до Меморіалу пам'яті загиблим в АТО воїнам Північного управління, відвідати концерт ансамблю пісні і танцю НГУ та побачити неймовірний виступ оркестру Головного управління НГУ.

Title Title 

 

Надзвичайно урочисте прийняття глибоко вразило дітей Луганщини.

Title Title 

 

6 червня дітей та їхніх супроводжуючих гостинно прийняв лікувально-оздоровчий комплекс «Прикарпатські зорі» у селищі Слобода, Коломийського району, Івано-Франківської області (керівник - Прокопів Марія Олексіївна).

Цей табір розташований у горах. Там неймовірно гарні краєвиди, чисте повітря, добрі умови проживання, чисті кімнати, чиста й світла їдальня, смачна кухня, домашня затишна атмосфера.

Перша табірна зміна літа 2017 розпочалася урочистою лінійкою.

Title Title 

 

Першочерговим у розпорядку дня було проведення традиційних оздоровчих заходів: ранкової зарядки на свіжому повітрі.

Під час відпочинку для дітей була організована пізнавальна екскурсія до міста Коломия. Збулася мрія дітей відвідати музей «Писанка», що є візитівкою Коломиї і приваблює відвідувачів з усіх країн. Діти були здивовані оригінальністю розпису писанок з усієї України.

Незабутніми враженнями від краси унікальної природи Прикарпаття дитячі серця переповнилися в одноденному туристичному поході в гори.

Title Title 

 

Активні й уважні вихователі організовували різноманітні виховні й розважальні заходи, піклувалися про здоров'я та дозвілля дітлахів.

Кожен день був насичений різноманітними іграми, спортивними змаганнями, конкурсами.

Життя в таборі вирувало з цікавістю й креативністю. Все відбувалося творчо й непримусово.

Програма оздоровчого табору була насичена й сучасними конкурсами. Конкурс «Міс Прикарпатські зорі» ще раз довів, що в Україні - найвродливіші дівчата. Веселилися щодня, ходили на дискотеки, брали участь у змаганнях: «Хто зверху?», «Найкращий перукар», «Веселі старти», «Танцювальний батл» та багато інших.

Наприкінці відпочинку був завершальний концерт та ватра, де всі ділилися враженнями від проведених разом днів у таборі.

Зі сльозами на очах прощалися, дякували вожатим та педагогам за турботу, дякували «Прикарпатським зорям» й від'їжджали додому.

Title Title 

 

По приїзді дітлахи наввипередки ділилися своїми враженнями та емоціями й одностайно висловили думку, що знайшли нових друзів, а хтось - навіть своє перше кохання.

Табір об'єднав дітей із Заходу та Сходу і запалив у дитячих серцях віру в щасливе майбутнє України. Назавжди діти збережуть футболки з побажаннями від друзів.

20 червня на залізничному вокзалі міста Лисичанськ заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк зустрічали групу дітей та їхніх супроводжуючих, що перебували на відпочинку на Івано-Франківщині.

Від Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації на адресу Злученого Українського Американського Допомогового Комітету в Україні надіслано лист зі словами щирої вдячності за пропозицію та чудову організацію відпочинку та оздоровлення групи дітей з Луганщини в лікувально-оздоровчому комплексі «Прикарпатські зорі» в селищі Слобода, Коломийського району, Івано-Франківської області.

Ця реальна благодійна допомога стала серйозною підтримкою оздоровчої літньої кампанії, якою опікується Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації.

Нехай благодійна місія комітету приносить користь ще багатьом дітям і сповнює їхні душі Надією на мир, Вірою в добро та людяність, Любов'ю до рідної землі».

Шановні жертводавці ЗУАДКу!

Ці відпочинкові табори відбулися лише завдяки вашій підтримці. Без таких заходів - літніх відпочинкових таборів, де виховується українська молодь, - не буде майбутнього для України. Адже саме обмін знаннями між дітьми Сходу і Заходу об'єднує і гартує єдину країну. Кошт літних таборів в 2017 р. дорівнював $35,522. Щира подяка вам і низький уклін від усіх учасників! ЗУАДК зараз готується до літних таборів 2018 р.

Прес-служба ЗУАДК-у

 

Свято «Мій оберіг – це родина моя» у Рідній школі міста Детройт

Всеканадська вчительська конференція готує освітян до трансформацій освіти у цілому світі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers