rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Центри утримання під вартою нелегалів хочуть відкрити на Середньому Заході

Компанії та органи місцевого самоврядування запропонували побудувати нові центри утримання під вартою нелегальних мігрантів у Міннесоті, Мічигані, Іллінойсі та Індіані. Такою є реакція на запити представників служби імміграції та митного контролю, що активізували арешти нелегальних мігрантів у центрі країни.

 

Пропозиції, більшість з яких були надані комерційними організаціями, підрядниками, які надавали пенітенціарні послуги, були передані до Бюро із забезпечення дотримання імміграційних і митних правил США (ICE). У жовтні вони подали прохання створити центри утримання під вартою нелегалів у Чикаго, Детройті, Солт-Лейк-Сіті та Сент-Пол у штаті Міннесота. ICE, відповідно до вимог Freedom of Information Act, розкрило пропозиції у відповідь на запит National Immigrant Justice Center. Центр, своєю чергою, надавав інформацію The Associated Press.

Одна з пропозицій передбачає створення закладу для утримання під вартою 640 осіб на острові Pine, штат Міннесота, недалеко від Rochester (пропозиція Management & Training Corp.). GEO Group пропонує створити центр на 800 осіб у сільському окрузі Newton County, штат Indiana, приблизно за 65 миль (105 км) на південь від Чикаго.

Компанія CoreCivic Inc. запропонувала відновити діяльність Prairie Correctional Facility у місті Appleton, штат Minnesota. ICE, відповідно до пропозиції, має обладнати заклад для 600 нелегалів та розширити центр утримання під вартою у місті Pahrump, штат Невада. Таким чином буде створено належні умови для 604 затриманих іммігрантів.

ICE виплачує приватним компаніям за утримання під вартою близько двох третин осіб, затриманих за незаконне перебування у країні. Найбільша частина контрактів припадає на CoreCivic та GEO.

Місцеві органи самоврядування також подали власні пропозиції. Влада округу Calhoun, штат Мічиган, запропонувала побудувати спеціальний центр утримання під вартою іммігрантів у в'язницях на 300 осіб. Окрім цього, відповідно до контракту з ICE, у місті вже утримують під вартою 250 осіб. Влада округу Sherburne, штат Міннесота, запропонувала утримувати під вартою 300 нелегалів у місцевій в'язниці. Будівництво нового пенітенціарного закладу дозволило б утримувати під вартою ще 200 осіб. В окрузі Kankakee, штат Іллінойс, де вже згідно з контрактом, під вартою перебувають 105 заарештованих, запропонували утримувати майже на 100 осіб більше. В окрузі заявили, що можуть завершити будівництво прибудови до закладу, де могли б утримувати під вартою ще 300 нелегальних мігрантів.

Деякі пропозиції, подані до ICE, вже привернули до себе увагу. Серед них - пропозиція CoreCivic створити центр утримання під вартою в окрузі Elkhart, штат Індіана. Ця ідея була раніше цього року відхилена завдяки місцевій опозиції та пропозиції MTC створити аналогічні заклади в Evanston, штат Вайомінг, та Hopkins Park, штат Іллінойс.

Не зрозуміло, чи буде ICE створювати додаткові центри утримання під вартою нелегальних мігрантів, а якщо буде - то коли.

Чиновники агентства не відповіли на запит The Associated Press.

З огляду на дії адміністрації президента Donald Trump, яка пообіцяла «полювати» за нелегалами у країні, ICE збільшила кількість арештів у внутрішній частині країни на 40% протягом першої половини 2017 року. Щоб не втратити темпи, агентство опублікувало оголошення минулої осені, намагаючись знайти «кілька можливих місць утримання» у межах 180 миль (290 кілометрів) чотирьох міст. Але Конгрес відмовився схвалити прохання збільшити кошти на утримання понад 51 тис. нелегалів (зараз їх є близько 40 тис.).

«Вони (ICE - ред.) внесли ці інформаційні запити, і ми запропонували різні місця. А тепер чекаємо на результати», - каже Issa Arnita, прес-секретар MTC, яка базується у місті Centerville (штат Юта). Компанія визначила потенційні майданчики для нових центрів утримання нелегалів у штатах Міннесота, Іллінойс, Вайомінг та Мічиган. У компанії відмовились озвучити деталі про майбутні пенітенціарні центри.

Steven Owen, прес-секретар CoreCivic, зазначив в електронному листі, що пропозиції його компанії є частиною співпраці з ICE та іншими державними замовниками, щоб «оцінити свої можливості для вирішення поточних або майбутніх потреб». За його словами, компанія, що базується у штаті Теннессі, не розкриватиме деталі, оскільки їх тоді побачать і конкуренти.

Адміністрація GEO, що розташована у Boca Raton, штат Флорида, також відмовилася коментувати свої пропозиції.

Деякі громади схвалюють пропозиції компаній, оскільки це може створити нові робочі місця та принесе податки з нових центрів утримання під вартою. Проте, пропозицію CoreCivic категорично не підтримали у штаті Індіана.

Чиновники у деяких містах, де можуть бути створені майбутні центри утримання нелегалів, стверджували, що володіють дуже обмеженою інформацією.

У списку потенційних майбутніх місць утримання нелегалів, який надало ICE, було і місто Oronoco, штат Міннесота. Місцеві чиновники заявили, що це - фактично у місті, яке розташоване біля острова Pine. Devin Swanberg, виконавчий директор управління економічного розвитку острова Pine, повідомив, що кілька місяців тому компанія, яка надає пенітенціарні послуги, та будівельна компанія з Каліфорнії, яка володіє місцевою ділянкою площею понад 1200 акрів, спілкувалися з місцевими чиновниками про можливість будівництва центру утримання нелегалів. Такий центр міг би створити від 50 до 75 робочих місць. Проте, з того часу про центр нема жодних новин.

Kyle Conrad, комісар округу Newton, штат Індіана, зауважив, що розмова про будівництво центру утримання нелегалів є передчасною.

Окружний прокурор Patrick Ryan заявив, що округ Newton має земельну ділянку, на якій може розміститися центр утримання під вартою. Проте, за його словами, наразі «не було жодних угод чи пропозицій щодо будь-якого об'єкта, які були б подані на розгляд чи затверджені».

У Конгресі розкритикували жест Трампа назустріч Китаю перед 2-м раундом торгових переговорів

США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers