rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим.

Про це у понеділок на початку інавгураційної церемонії з відкриття дипмісії заявив посол США в Ізраїлі Давід Фрідман, - повідомляє Reuters. «Сьогодні ми відкриваємо посольство США в Єрусалимі, Ізраїль», - сказав він.

Як повідомлялося, США раніше оголосили, що офіційно перенесуть своє посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима 14 травня.

На кордоні Сектора Газа за кілька годин до відкриття посольства США в Єрусалимі розпочалися сутички, в яких, за останніми даними, загинули, щонайменше, 38 людей.

Раніше в понеділок ізраїльські військові поширили листівки і застосували сльозогінний газ у напрямку Сектору Газа - як попередження палестинцям не підходити до кордону з Ізраїлем.

Президент США Дональд Трамп на початку цього року оголосив, що США визнають розділений Єрусалим столицею Ізраїлю, скасувавши таким чином десятиріччя політики США в цьому аспекті.

Палестинці хочуть, щоби Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив все місто своєю столицею, цей крок не визнаний міжнародним співтовариством.

Рішення Трампа викликало протести, і 128 держав засудили його при голосуванні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Чинне консульство США в Єрусалимі вважається тимчасовим будинком посольства. Плани передбачають будівництво постійного посольства США в іншому місці в Єрусалимі.

За словами офіційних осіб, під час церемонії інавгурації близько тисячі поліцейських було розміщено навколо посольства і прилеглих районів. Відкриття збігалося зі святкуванням Дня Єрусалима, щорічної події, що ознаменувала «возз'єднання» міста після Шестиденної війни 1967 року. 14 травня також виповнилося 70 років із дня заснування держави Ізраїль.

 

Винищувачі США перехопили два російські бомбардувальники біля Аляски

Американські винищувачі F-22 перехопили два російські бомбардувальники Ту-95. Про це повідомляє телеканал CNN у суботу, 12 травня, з посиланням на Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD), що гарантує аерокосмічну безпеку США та Канади.

«Перехоплення» сталося в міжнародному повітряному просторі в районі західного узбережжя штату Аляска, на північ від Алеутських островів. Російські Ту-95 перебували у розпізнавальній зоні протиповітряної оборони США», - йдеться у повідомленні.

Американські винищувачі перехопили обидва Ту-95 і спостерігали за ними доти, поки ті не залишили розпізнавальну зону, прямуючи у західному напрямку.

Зазначається, що бомбардувальники не перетинали повітряні кордони Сполучених Штатів і Канади, дії російських літаків не порушували міжнародні угоди.

У Міноборони РФ назвали цей політ плановим.

 

Не смішно - сенатор різко відповів на жарт із Білого дому про діагноз Маккейна

Сенатор Ліндсі Ґрем різко відповів на жарт співробітниці Білого дому, що стосувався діагнозу Маккейна (сенатор бореться з раком мозку).

«Пані Седлер, чи можу я вам нагадати, що Джон Маккейн має багато друзів у Сенаті США в обох партіях, - сказав Ґрем у коментарі CNN, - у Сенаті не сміються».

Такий коментар Ґрема викликали повідомлення про те, що помічниця з особливих доручень у Білому домі Келлі Седлер зневажливо відгукнулась про те, що Маккейн виступає проти кандидатури Джини Гаспел, сказавши: «Це не має значення, бо він все одно помирає».

Виступаючи у телепрограмі АВС, донька сенатора Меган Маккейн сказала, що вона хотіла б, аби Седлер знала, що боротьба її батька з раком мозку змусила її усвідомити, що сенс життя «не в тому, як ти вмираєш, а як ти живеш».

«Я не розумію, в якому середовищі ви працюєте, де це сприйняли б і ви не втратили б роботу наступного ж дня», - сказала донька Маккейна.

Білий дім не заперечив інцидент, і низка ЗМІ отримали незалежні підтвердження того, що це сталось.

Сенатор Маккейн є головою Комітету Сенату зі збройних сил, однак зараз перебуває в Аризоні, де проходить лікування від раку мозку. Раніше цього тижня він виступив зі заявою проти кандидатури Джини Гаспел на посаду директора ЦРУ через те, що під час слухань у Сенаті вона відмовилась визнати аморальність тортур.

«Я переконаний, що Джина Гаспел є патріотом, яка любить нашу країну і яка присвятила своє професійне життя служінню країні та її обороні», - заявив сенатор з Аризони. - «Однак, роль пані Гаспел у спостереженні за тортурами викликає занепокоєння. Її відмова визнавати аморальність тортур дискваліфікує її кандидатуру. Я переконаний, що Сенат виконає свою дорадчу функцію та повноваження зі схвалення, щоб відхилити її кандидатуру», - йдеться в заяві Маккейна.

 

Влада США оголосила Гаваї зоною стихійного лиха

Губернатор штату Гаваї Девід Іге оголосив район Пуна зоною стихійного лиха у зв'язку з наслідками виверження вулкана Кілауеа на сході острова. Про це йдеться у Twitter глави штату.

«Надзвичайна ситуація у геотермальній зоні Пуни. Президенту США надіслано запит про виділення допомоги Гавайям у зв'язку зі стихійним лихом», - йдеться в заяві.

Як повідомив губернатор на прес-конференції, допомога федерального уряду може бути необхідною для евакуації мешканців за допомогою гелікоптерів, яких штат Гаваї не має в достатній кількості.

Крім того, підтримка потрібна, щоб звести до мінімуму шкоду, завдану економіці острова, й оперативно усунути наслідки виверження вулкана.

«Федеральна допомога необхідна, щоб ми могли успішно проводити такі великомасштабні операції», - заявив губернатор.

Геологічна служба США попередила, що протягом найближчих тижнів може статися ще одне виверження. Як зазначалося, зафіксоване стабільне зниження рівня лави в кратері вулкана підвищило ймовірність потенційних вивержень, що супроводжуються вибухами.

Напередодні був зафіксований потужний викид попелу з жерла вулкана. Загалом, евакуйовано близько 1500 осіб. Потоки лави зруйнували 36 будинків і будівель у регіоні, - передає Honolulu Civil Beat. Жертв наразі немає.

Влада штату з 3 травня, відколи почалася нова фаза виверження вулкана Кілауеа, витратила на заходи захисту населення 400 тис. доларів США. Очікується, що протягом наступного місяця витрати на безпеку і відновлення зруйнованої лавою інфраструктури перевищать 2,9 млн доларів.

 

Радник з нацбезпеки США Болтон припускає ймовірність санкцій проти європейських компаній через Іран

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон заявив у неділю, що США можуть запровадити санкції проти європейських компаній, які мають бізнес з Іраном, - передає «Голос Америки».

Президент Трамп 8-го травня оголосив, що США виходять з іранської угоди, укладеної адміністрацією Обами у 2015 році. Інші учасники угоди - Китай, Франція, Росія, Великобританія та ЄС - поки що залишаються сторонами домовленості, яка передбачає здійснення контролю над іранською ядерною програму в обмін на полегшення американських економічних санкцій проти Ірану та компаній, які мають бізнес у цій країні.

В інтерв'ю каналу CNN Болтон сказав, що США можуть запровадити санкції проти європейських компаній, які продовжують бізнес з Іраном. «Це буде залежати від позиції інших урядів», - додав він.

Водночас, Держсекретар США Майк Помпео, виступаючи в неділю на телеканалі Fox News, також заявив, що недавній вихід США з угоди щодо ядерної програми Ірану не був спрямований проти Європи.

«Я сподіваюся, що в найближчі дні і тижні ми зможемо дійти згоди, яка справді буде працювати і захистить світ від поганої поведінки Ірану - не тільки від їхньої ядерної програми, але і від їхніх ракет і від їхньої зловмисної поведінки», - сказав він.

 

Член керівництва Tesla перейшов до конкурентів після нової аварії електрокару

Член керівництва компанії Tesla Меттью Скволл, що відповідав за експлуатаційні характеристики електромобілів, перейшов на роботу в фірму-виробник безпілотних автомобілів Waymo. Це сталося після двох ДТП за участю електрокарів Tesla, - повідомила в суботу в своїй електронній версії газета The Wall Street Journal.

За її даними, в Tesla Скволл відповідав за взаємодію з Національним управлінням з безпеки на транспорті (НУБТ) США, що займається розслідуванням аварій. У Waymo він з 14 травня увійшов до складу департаменту забезпечення безпеки машин на чолі з колишнім заступником НУБТ Роном Медфордом. Перехід Скволла в іншу компанію збігся за часом з вимушеним перебуванням у відпустці провідного інженера Tesla Дага Філда. Tesla і Waymo конкурують одне з одним у галузі технологій безпілотного руху.

 

У Каліфорнії в школі сталася стрілянина

У школі міста Палмдейл, штат Каліфорнія, США, сталася стрілянина. Про це повідомляє Fox News.

Так, шериф округу Лос-Анджелес повідомив, що до них в управління зателефонував невідомий і повідомив про людину зі зброєю в будівлі середньої школи.

Спочатку була інформація про те, що одна людина отримала вогнепальне поранення, однак підтверджень наразі немає.

У Конгресі розкритикували жест Трампа назустріч Китаю перед 2-м раундом торгових переговорів

Rauner наклав вето на законопроект про зброю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers