rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ 7 міфів про зарплату

Одне з найважливіших і, водночас, найделікатніших питань на співбесіді - зарплата, а саме: її рівень, своєчасність виплати, можливість підвищення. Іноді пошукачі, частіше, новачки, але трапляється, що і співробітники з великим досвідом перебувають у полоні стереотипів щодо зарплати.

Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна зібрали ТОП-7 міфів про зарплату і проаналізували, де і на що варто робити поправки у питанні оплати праці.

Міф № 1: У мене немає досвіду, тому я не можу диктувати свої умови

Диктувати - ні, але озвучити побажання - навіть дуже. Пам'ятайте: на кожну вакансію HR отримує відгуки, і якщо вибрали саме вас, то саме у вас зацікавлені, а отже, на співбесіді, як мінімум, вислухають.

Міф № 2: Поки немає інших пропозицій, погоджуватимуся на все, лише би працювати

Альтернативна пропозиція, зрозуміло, дає вам більше шансів на кращі умови, а головне - більше впевненості в собі. Але навіть якщо роботодавець відмовить вам у більшій сумі, ви нічого не втратите і погодитеся на початкову пропозицію.

Міф № 3: Пропозиція є кращою, ніж ви очікували, «від добра добро не шукають»

А ось це може означати як те, що ви себе недооцінили і сильно занизили планку, так і те, що зарплати у цій компанії є вищими, ніж ринкові. Попросіть підвищення хоча б на 10%, якщо не хочете працювати нарівні з усіма, а заробляти менше.

Міф № 4: У країні економічна криза, не знижують зарплату - і то добре

Професійних фахівців знайти непросто у будь-який час, тим більше, в умовах кризи працювати значно складніше.

Міф № 5: Всі відомості про зарплати я можу знайти в Інтернеті

Можете, але вони будуть дуже приблизними. Тому варто постійно моніторити ситуацію із зарплатами у своїй галузі - через знайомих, професійні спільноти у соцмережах, переглядаючи вакансії на сайтах кадрових агентств.

Міф № 6: Жінка апріорі отримує менше, ніж чоловік

Напевно, найусталеніший міф про заробітки, побудований на офіційній статистиці. Жінки, звичайно, можуть рідше отримувати підвищення на посаді і в зарплаті через декретні відпустки і лікарняні. Але професіонал у своїй сфері - це, насамперед, професіонал. Відмова у підвищенні зарплати за статевою ознакою - дискримінація і привід для звернення у відповідні інстанції.

Міф № 7: Мені відмовили - не треба було і починати

Треба! Адже переговори - це обопільний комунікативний процес. А раптом начальник оцінить вашу активність і запропонує підвищення. Або потенційний роботодавець відзначить здатність до переконання і візьме вас на позицію вищу, ніж початкова.

І, мабуть, єдиний міф, який зовсім і не міф, а порада - завжди просіть більше, ніж розраховуєте отримувати. Для роботодавця бажання заощадити природне, тому рівень зарплати на співбесіді може занижуватися на 5-10%. Просіть саме настільки більше - і кожен закінчить переговори у виграші! Якщо ж ви давно працюєте в одній компанії і вважаєте, що заслуговуєте підвищення, - просіть + 20%, щоб у результаті прийти до + 10%.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

10 порад, чим зацікавити малюка на «дорослій роботі»

Хто заробляє на небезпечній утилізації

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers