rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ 10 порад, чим зацікавити малюка на «дорослій роботі»

Уявіть собі ситуацію: у школі оголосили несподіваний карантин, няня захворіла, бабуся далеко, чоловік/дружина на відповідальній роботі або керівник попросив вийти у вихідний чи затриматися після роботи, «горять» дедлайни. Дитину залишити нема з ким! Вихід один - взяти зі собою в офіс.

 

Однак, не так часто натрапиш на family-friendly компанію, де для дітей передбачені спеціальні ігрові кімнати, розваги, місця для годування або зміни підгузка. Поки ж в екстрених випадках доводиться брати дитину зі собою на роботу, спеціалісти HeadHunter Україна підготували 10 порад, чим зацікавити малюка в офісі.

 

Нагадаємо, що згідно з даними дослідження HeadHunter Україна, 94% респондентів зазначили, що в їхніх компаніях таких умов немає. Водночас, 64% опитаних вважають, що роботодавець повинен забезпечувати спеціальні умови для працівників з дітьми. А саме: дитячі кімнати, міні-дитсадки при офісах, няню, місця для годування і зміни підгузка, аніматора.

Етап перший - підготовчий

По-перше, поцікавтеся, як ставиться до дітей на роботі ваше керівництво та інші співробітники. Якщо категорично проти - доведеться взяти відгул. Якщо ж дозвіл отримано - підготуйте до поїздки на роботу «маленького помічника»:

- перед виходом подумайте разом з дитиною, чим вона зможе бавитися протягом вашого робочого дня. Визначтеся, які взяти іграшки, книги, настільні ігри;

- дорогою на роботу обов'язково розкажіть про місце, де ви працюєте, про те, хто з вами працює, і чим саме ви займаєтеся. Налаштуйте малюка на те, що на роботі люди бавляться у «мовчанку» або неголосно розмовляють, змагаються, хто найдовше просидить спокійно і найповільніше пройде по коридору. Запропонуйте дитині взяти участь у спільній грі;

- зайдіть перед роботою в магазин і запитайте малюка, чим би він хотів перекусити в обідню перерву - нехай вибере сам.

Етап другий - робочий

Коли влаштуєтесь на робочому місці, не залишайте одразу малюка самого, навіть якщо роботи накопичилося багато, а керівник терміново викликає до себе. Приділіть 10-15 хвилин адаптації.

Чим же зацікавити дитину до кінця робочого дня? Ось кілька порад:

1.     Для початку дозвольте малюку побути дослідником, заздалегідь домовившись, що він не буде відволікати від роботи інших дорослих. На саме лишень розглядання невідомого приміщення необхідно півгодини, а то й більше.

2.     Роздрукуйте листи-розмальовки або запропонуйте обвести контури предметів з вашого столу. Також можна пограти в «домальовки»: ви малюєте на папері якусь карлючку, а потім дитина домальовує картинку.

3.     Прикріпіть на офісні меблі наклейки з назвами, можна англійською мовою. Нехай дитина їх усі знайде.

4.     Запропонуйте малюкові прибрати офіс, дайте йому віник і ганчірку, а за хороше прибирання анонсуйте приз - похід у парк чи отримання якогось смаколика.

5.     Поставте улюблені мультфільми, тільки обов'язково запропонуйте навушники.

6.     Давайте дитині різні доручення, наприклад, віднести документ колезі, забрати роздруковані папери з принтера - так у вас з'явиться персональний асистент.

7.     Дайте малюкові паперові тарілки і попросіть приготувати кілька страв на обід, наприклад, намалювати і вирізати картинки їжі.

8.     Дозвольте дитині побавитися з канцелярськими товарами: за допомогою діркопробивача вона може зробити квіточки або очі у намальованих тварин, за допомогою степлера - скріпити папір і зробити фігурки, за допомогою скріпок можна зробити ланцюжок-прикрасу.

9.     Роздрукуйте будь-який текст, дайте дитині «коректор» і попросіть її зафарбувати всі літери «о».

10.   Добре, якщо ви домовитеся з кимось із колег також привести своє чадо в офіс, тоді ваші діти бавитимуться разом.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

7 міфів про зарплату

Хто заробляє на небезпечній утилізації

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers