rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Черешня лікує суглоби та шлунок

Влітку так хочеться їсти смачні, солодкі плоди, набиратися сил і здоров'я на весь наступний рік. У цьому нам може допомогти одна з найулюбленіших соковитих ягід - черешня.

 

- Черешню варто їсти для профілактики недокрів'я, - радить лікар-терапевт Інеса Оливка. - Оскільки ця ягода має ще одну унікальну властивість - знижувати рівень холестерину в крові, вживати її потрібно практично всім прихильникам смачної і не дуже здорової їжі.

Із черешні також можна робити всілякі маски, які здатні підтягувати шкіру, робити її пружною. У косметичні засоби, які повинні боротися з висипом вугрів, часто додають черешню.

У рослині корисні не тільки ягоди. Наприклад, відвар з черешків і листя черешні - чудовий заспокійливий і тонізуючий засіб.

Черешня заспокоює біль у випадках подагри, ревматизму та артриту.

Ця ягода може допомогти позбутися закрепу. Також вона позитивно впливає на роботу всього шлунково-кишкового тракту. А люди, які страждають на ожиріння, можуть потішитися, оскільки черешня - це дуже низькокалорійний продукт. У 100 грамах цих ягід міститься лише 50 калорій.

Черешня допоможе уникнути хвороб нирок, покращить роботу шлунка. До того ж, це чудовий сечогінний засіб.

Склад

У черешні містяться вітаміни груп В, вітамін А, вітаміни РР і вітамін Е, каротин, пектини, яблучна кислота, цукру, кумарин. Ця ягода багата на магній та кальцій, йод, фосфор, фтор, мідь і залізо.

Кому не можна

Черешню слід вживати людям, які страждають на гастрит, оскільки ягода здатна збільшувати кислотність шлунку. Також її не варто вживати хворим на цукровий діабет. Їсти ягоди варто або за 15-20 хвилин до їди, або через годину-півтори після. Якщо їсти черешню одразу після їди, вона може викликати нетравлення і газоутворення.

Цікаво!

Нині всі чудово знають головні відмінності черешні від вишні, а от до 1941 року ці ягоди не розрізняли. Лише в першій половині минулого сторіччя вчені помітили, що черешня - це інший, особливий рід рослин. Вишня має темні плоди округлої форми, черешня ж може мати різні кольори ягід - від жовтих до темно-бордових. Форма плодів ж цих ягід нагадує серце.

Автор: Леся Токарюк

Джерело: «Молодий Буковинець»

 

Передменстуральний синдром: що відбувається у вашому тілі?

У чому небезпека фаст-фуду? Ця їжа призводить до пошкодження роботи мозку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers