rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Храмове свято в парафії св. вмч. Юрія Переможця

Уже доброю традицією серед нас, українців, котрі живуть у діаспорі, стало щорічно в тій чи іншій парафії відзначати храмові свята. Цьогоріч свій престольний празник святкувала громада собору УАПЦ св. вмч. Юрія Переможця у містечку Des Plaines.

Title Title 

 

Title Title 

 

Важливо зазначити, що за останніх 20 років свято припало саме на неділю, коли ми всі не працюємо. Неділя видалася теплим і чудовим сонячним днем. А у парафії потрійне свято: храмовий день, освячення Святого Престолу на мощах святих мучеників та уродини настоятеля. Давно не пам'ятається такої кількості людей на нашій посілості, особливо молоді. Невеличкий церковний дзвін закликав до молитви всіх, насамперед, предстоятеля єпархії та настоятеля собору митрополита Авеля, якого запашним короваєм та квітами зустріли голова парафії пан Володимир Кашуба та член сестринства пані Анна Макарик.

Title Title 
Title Title 

 

 

«Христос Воскрес із мертвих» лунає голосом усіх гостей. При вході у храм привітальне слово владиці виголосив митрофорний протоієрей Василь Дем'яник, акцентувавши на події, що владика вперше здійснює освячення престолу. Чин освячення нагадує нам усі події Великої П'ятниці - смерть і розп'яття Ісуса Христа. Все це спостерігали віряни з трепетом, сльозами, молитвою. Вони немовби чули грім каміння, якими прибивали Господа, бачили омивання Святої Трапези ... кров і воду, що витікали з ребра Сина Божого... обтирання ран Господа, перемотування 33-метровим шнуром за кількістю років земного життя Спасителя.

 

Title Title 

 

Title Title 

 

Після закінчення чину освячення почалася Свята Божественна Літургія. Владиці співслужили священики: митрофорний протоієрей Василь Дем'яник, митрофорний протоієрей Микола Белей, ієрей Михайло Ціпіс, іподиякон Василь Грицьків. А супроводжував літургію спів усіх присутніх. У своїй проповіді владика Авель пригадав життя і земні подвиги патрона парафії св. вмч. Юрія, а також наголосив на події - зустрічі Сина Божого з жінкою-самарянкою, через котру багато самарян увірували та охрестилися.

Title Title 

 

Цього дня не обійшлося без сюрпризів. Із благословення владики за виготовлення престолу орденом Христа-Спасителя нагороджений пан Григорій Прозумент, орденами св. вмч. Юрія - засновник громади пан Василь Івасюк та член братства св. Миколая пан Степан Рибак. У цей день церква вшановує пам'ять св. мучеників Анатолія і Протолеона; з Днем Ангела владика привітав Анатолія Сіденка, Анатолія Меуха (Індіана), Юрія Стельмаха, Юрія Ковтуна та квітами - пані Євгенію Сіденко. Під голосисте многая літа парафія та всі присутні вітали владику з Днем народження.

Завершилися урочистості святковим обідом, котрим щедро опікувалася голова сестринства пані Галина Прокопів та прислуга - Віта і Настя Іванишин. Щира подяка всім жертводавцям, котрі скали свої датки на храм Божий, усім гостям, парафіянам, прихожанам, молоді, гостям зі сусідніх парафій св. Софії та св. Покрови. Дякуємо всім за спільну молитву, підтримку нашої громади, часопису «Час і Події» за рекламу та розуміння. Нехай береже вас Господь Бог. До нових зустрічей у нашому соборі!

 

SC Connection підкорює Флориду

Останній дзвоник у школі українознавства при Українському Православному соборі св. Володимира

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers