rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Укрнафта у першому кварталі переказала до бюджетів 1,76 мільярда

Укрнафта у першому кварталі переказала до бюджетів 1,76 мільярда

ПАТ «Укрнафта» за січень-березень 2018 року сплатила до державного та місцевих бюджетів різних рівнів 1,76 млрд грн. рентної плати за користування надрами за зобов'язаннями.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрнафта».

«За 1 квартал 2018 року ПАТ «Укрнафта» сплатила до державного та місцевих бюджетів різних рівнів 1,76 млрд грн. рентної плати за користування надрами за зобов'язаннями. Відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу, 88 млн грн. надійшло до обласних, районних та місцевих бюджетів різних рівнів», - йдеться у повідомленні.

Найбільші надходження отримали громади та обласні бюджети Сумщини (38 млн грн.), Івано-Франківщини (19,4 млн грн.), Полтавщини (13,6 млн грн.) та Чернігівщини (8,6 млн грн.).

За попередніми оцінками, у 2018 році Укрнафта може сплатити близько 5,5 млрд грн. ренти, а до бюджетів областей, районів та громад мають надійти біля 270 млн грн. доходів від рентних платежів.

Як відомо, принцип розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу передбачає перерахування 95% рентних платежів до загального фонду державного бюджету, а 5% - до місцевих бюджетів. При цьому, 2% доходів від ренти скеровуються в районні бюджети, а 3% - до бюджетів міст обласного значення, бюджетів об'єднаних територіальних громад за місцем видобутку природних ресурсів. Таким чином, механізм розподілу ренти дає можливість громадам отримати частину доходів від видобутку нафти та газу.

 

Катар «дав добро» на імпорт продукції тваринництва з України

Україна зможе експортувати м'ясо до Катару, арабська держава погодила ветеринарні сертифікати для української продукції тваринництва.

Про це повідомляє Асоціація тваринників України.

«Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та екологічного здоров'я Держави Катар повідомила, що ветеринарні сертифікати для експорту м'яса та м'ясних продуктів (зокрема, м'яса птиці та яловичини), молока та молочних продуктів, столових яєць та яєчних продуктів, риби та рибопродуктів з України до Держави Катар відповідають усім вимогам катарських регулюючих органів. Таким чином, в українських виробників з'явився ще один потенційний імпортер для реалізації продукції тваринництва», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Катар є потужним імпортером продуктів харчування, а отже - перспективним ринком.

«У Катарі практично відсутнє виробництво власної сільськогосподарської продукції, оскільки територія цієї країни пустельна. Отож, вони є потужними імпортерами продуктів харчування. Гадаю, що це перспективний для нас ринок, особливо, що стосується яловичини, оскільки переважна більшість населення цієї арабської країни сповідують іслам», - прокоментувала голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

 

Цьогоріч українські авіакомпанії збільшили пасажирські перевезення на 15,4%

За підсумками січня-квітня 2018 року обсяги пасажирських перевезень українських авіакомпаній зросли порівняно з відповідним періодом минулого року на 15,4%.

Такі дані оприлюднила Державна авіаційна служба.

«За січень-квітень 2018 року обсяги пасажирських перевезень українських авіакомпаній зросли порівняно з відповідним періодом минулого року на 15,4% та склали 2988,7 тис. осіб, зокрема, міжнародні - на 14,9% та склали 2670,6 тис. осіб», - йдеться у повідомленні.

Пасажиропотоки через аеропорти України збільшились на 23,7% та становили 5121,7 тис. осіб, зокрема, у міжнародному сполученні - на 24,5% та становили 4479,1 тис. осіб.

Упродовж січня - квітня 2018 року українськими авіакомпаніями виконано 26,9 тисячі комерційних рейсів (зростання порівняно з аналогічним періодом минулого року - на 6,5%), зокрема, міжнародних - 22,1 тисячі (зростання - на 4,2%).

Як повідомлялося, у першому кварталі 2018 року, порівняно з відповідним періодом минулого року, обсяги пасажирських перевезень українських авіакомпаній зросли на 12,7% - до 2,1 млн осіб.

 

7 міфів про зарплату

Хто заробляє на небезпечній утилізації

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers