rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Огляд матчів 30-го туру чемпіонату України з футболу сезону-17/18

ФУТБОЛ

Поєдинки 30-го туру чемпіонату України з футболу сезону-17/18 тривали три дні: один матч у п'ятницю, три - в суботу і два - в неділю.

«Динамо» (Київ) -  ФК «Маріуполь» - 1:1

 

голи: Віктор Циганков (55, з пенальті) - Андрій Борячук (39)

«Блакитно-білі» епохи Олександра Хацкевича мають кілька специфічних рис, одна з яких - схильність до проведення різних таймів. Причому, зазвичай сценарій такий: столичні проводять перший тайм «нижче від своїх можливостей», а по перерві намагаються надолужити згаяне. Зазвичай, надолужити виходить. Інколи - ні. Цього разу у підопічних Хацкевича не вийшло.

Стартова 45-хвилинка господарям поля явно не задалася - ні за грою, ні за результатом. Своєрідним символом київської команди став парагваєць Гонсалес, який ледь пересувався полем.

Після відпочинку динамівці значно додали у командній швидкості, зрівняли рахунок, однак схематичні дії в завершальній стадії атак не дозволили їм вирвати таку необхідну перемогу. 1:1 - кияни різко зменшують свої шанси на чемпіонство.

«Верес» (Рівне) - «Ворскла» (Полтава) - 0:0

 

«Ніхто не хотів програвати» - давня теза з нефутбольного простору чудово характеризує цей матч. Ціна помилки й велика вага результату призвели до того, що в першому таймі панувала вкрай обережна гра без моментів, а перша небезпечна ситуація виникла тільки на 50-й хвилині.

Зате після цього - полетіло-закрутилося! За наслідком удару Карасюка, котрий був відбитий воротарем у стійку, обидва колективи почали грати значно активніше й відкритіше, показуючи, що насправді нічия не влаштовує ні тих, ані тих. Почастішали удари по воротах, проходи, врешті, порушення правил (як наслідок - картки).

Після 70-ї хвилини масово пішли заміни, а вслід за ними - небезпечні ситуації. У «Вереса» могли забити Кожанов і Волошинович, у «Ворскли» - Сапай, Кравченко та Сергійчук. Утім, на табло так і залишилися «нулі».

«Чорноморець» (Одеса) - «Карпати» (Львів) - 1:1

 

Голи: Євген Смирнов (76) - Мар'ян Швед (35)

Зустріч в Одесі була важливою для гостей і критично важливою для господарів поля. Однак, що парадоксально, вмішуючи велике напруження через велику ціну результату, цей матч проходив жвавіше, ніж перший суботній. Імовірно, через те, що на стадіоні «Чорноморець», на противагу «Арені Львів», відбувся швидкий гол - і це зумовило подальший хід подій.

А подальший хід подій часто нагадував гойдалки: «Чорноморець» атакував, адже рахунок і турнірне становище спонукали, «Карпати», натхненні вільними зонами на половині поля суперника, намагалися тими вільними зонами скористатись. Як наслідок - не дуже велика кількість моментів з категорії «стовідсоткових» і багато епізодів, які так чи інакше мали стосунок до наступальних дій.

По перерві їх стало ще більше, відтак, матч заслужив реноме відкритого. Після низки хороших моментів «Чорноморець» таки зрівняв рахунок, що, безсумнівно, було заслужено - дивлячись на логіку гри.

Натомість, «Карпати» в цей час дещо здали. Причому, це ж саме спостерігалось у матчі з «Олександрією» - другі тайми львів'яни проводять слабше, ніж перші. 1:1 в Одесі - обидві команди продовжують боротьбу за свої цілі.

«Шахтар» (Донецьк) - «Зоря» (Луганськ) - 2:1

 

Голи: Факундо Феррейра (19), Тайсон (89) - Іурі (63)

Напередодні зустрічі обидві команди втратили по два виконавці основи, й у кожному випадку це створило проблеми для їхніх наставників: Фонсека мав вирішити, хто замінить лідера - Марлоса, Вернидуб змушений був розв'язати справжню головоломку - як закрити весь центр оборони.

Хід гри показав, що більше проблем мав Юрій Миколайович. Адже до 62-ї хвилини, до гола Іурі, захисна ланка «Зорі» тріщала по швах, а «Шахтар», забивши, міг робити рахунок великим. Однак, новий кураж упіймав кіпер луганців, а в деяких випадках на них працював каркас воріт. Однак «Зоря» скористалася шансом і несподівано зрівняла рахунок.

«Гірникам» знадобився якийсь час, аби прийти до тями, відтак, вони знову взялися за облогу воріт луганців. І після цього ми ще раз переконались у парадоксальності футболу: нелогічно пропустивши, команда Фонсеки, здавалося, мала задовольнитися нічиєю, аж тут... 88-а хвилина, гол Тайсона. Хтозна, можливо він увійде в історію!

«Олімпік» (Донецьк) - «Сталь» (Кам'янське) - 0:2

 

Голи: Орест Кузик (79), Дмитро Копитов (90+1).

Перший недільній матч запам'ятався переважаючими середніми швидкостями, напруженою боротьбою в середині поля та порівняно рідкісними гольовими моментами. Окремої згадки також варті попередження: крім чималої кількості жовтих, арбітр показав одну червону - це значною мірою свідчить про важливість поєдинку.

Обидві команди намагалися грати надійно біля своїх воріт і швидко переходити в контратаки. Сіль ситуації в тому, що подібна тактика ефективна, коли проти тебе суперник із протилежною манерою гри. Якщо ж опонент діє так само...

До 79-ї хвилини, коли Кузик - головний герой «Сталі» поточного сезону - відкрив рахунок, небезпечні моменти також створювали, здебільшого, гості, тому той факт, що гол провели саме вони, слід визнати закономірним.

Щойно пропустивши, підопічні Санжара активніше взялися за справу, відтак, у одному моменті Балашов був близький до гола. Втім, «останнє слово» також було за кам'янчанами - 0:2. Навіть більше: гості могли забити втретє, бо, крім іншого, вигравали всю силову боротьбу. Та навіть такий рахунок - абсолютний успіх для них!

ФК «Олександрія» - «Зірка» (Кропивницький) - 1:0

 

Гол: Андрій Запорожан (37).

«Голи будуть!», пообіцяв напередодні плеймейкер команди Шарана... Й дотримав слова! Щоправда, не в усьому: його-бо команда забила - на відміну від суперника...

Менше з тим: цього разу дербі Кіровоградщини вдалося на славу, підтвердивши - ба навіть у чомусь перевершивши - високі очікування.

По-перше, після трьох поспіль нульових нічиїх безгольове «замкнуте коло» було розірване. По-друге, як одна, так і інша команди мали багато нагод забити - один Цуриков зобов'язаний був робити щонайменше дубль. По-третє, як господарі поля, так і гості з перших же хвилин викладалися на всіх сто, намагаючись здобути перемогу й не думаючи про інший варіант результату.

Щодо персоналій: у колективі Шарана слід виокремити неймовірного Грицука, котрий був мозковим центром усієї атакувальної гри «Олександрії»; серед підопічних Монарьова вирізнявся нападник Білоног, який, здається, все робив правильно, просто йому не щастило. 1:0 - «Олександрія» бере гору в дербі Кіровоградщини.

Турнірне становище після 30-го туру

 

Турнір за 1-е - 6-е місця

1. «Шахтар» Донецьк - 30 23 3 4 69-22 72

2. «Динамо» Київ - 30 20 7 3 61-24 67

3. «Ворскла» Полтава - 30 13 6 11 34-34 45

4. «Зоря» Луганськ - 30 11 10 9 44-41 43

5. ФК «Маріуполь» - 30 10 7 13 36-39 37

6. «Верес» Рівне - 30 7 13 10 27-28 34

Турнір за 7-е - 12-е місця

7. ФК «Олександрія» - 30 8 15 7 28-26 39

8. «Олімпік» Донецьк - 30 8 9 13 28-36 33

9. «Карпати» Львів - 30 7 12 11 24-44 33

10. «Зірка» Кропивницький - 30 7 9 14 21-38 30

11. «Сталь» Кам'янське - 30 6 8 16 22-39 26

12. «Чорноморець» Одеса - 30 5 11 14 25-48 26

 

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

Борис Рижик: «Коли поруч на майданчику ЛеБрон Джеймс, то ловиш себе на думці – хоч би не помилитися»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers