rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Коронер в Іллінойсі вимагає від малозабезпечених заплатити $1000 доларів за поховання покійних родичів

Коронера Західного Іллінойсу розкритикували за ставлення до малозабезпечених сімей, які не можуть поховати своїх близьких. Він, нібито, змушує неплатоспроможні сім'ї відмовитися від тіла покійного, залишаючи їх без свідоцтва про смерть, потім кремує тіло і тримає рештки, поки сім'я не виплачує $1000.

Якщо сім'я не може знайти кошти, рештки покійного ховають у загальній могилі. Якщо сім'я має отримати свідоцтво про смерть для доступу до банківських рахунків або страхування життя, коронер має подбати про те, щоб округ відшкодував витрати з будь-яких надходжень.

James Keller, коронер округу Adams, каже, що таку практику почали застосовувати після того, коли штат протягом багатьох років мав дефіцит бюджету на мільярди доларів і неоплачені рахунки. Він заявив, що складна фінансова ситуація у штаті також вплинула на те, що похоронні бюро та окружні коронери не могли оплатити похорон неплатоспроможним мешканцям. За його словами, з тієї $1000, які платять люди, $800 ідуть на потреби похоронних бюро, а $200 - на кремацію.

Рівень бідності округу складає 13%. Keller стверджує, що захищає платників податків невеликого округу вздовж річки Міссісіпі, забезпечує місцеві похоронні бюро коштами за надані послуги та дає бідним сім'ям альтернативу оплаті повного поховання. Незважаючи на те, що штат почав виділяти кошти на поховання неплатоспроможним сім'ям, він продовжував вимагати від таких сімей $1000.

«Ми робимо все можливе та належно піклуємося про платників податків. Ми також намагаємося підтримувати сім'ї за допомогою штату», - каже Keller.

Деякі мешканці намагаються вплинути на Keller, кажучи, що офіс коронера робить прах покійного своєрідним заручником і створює фінансову кризу для родичів, які й без того мають фінансові проблеми.

«Це виглядало як викрадення», - розповів Tom McElroy. Його брат, Mark, помер минулого року, маючи не більше, ніж $200 у гаманці.

Після того, коли Chris Weible помер минулого місяця, його сім'я провела меморіальну службу у церкві Quincy. Під час служби у церкві були лише фотографія та порожній контейнер. Weible та його колишня дружина Wendy Smith, у якої є троє дітей, - інваліди.

«Думаю, що вони просто знущаються над бідними людьми», - скаржиться Smith.

Як допомогти оплатити поховання неплатоспроможним сім'ям - це питання, яке турбує й інші округи та штати. Понад десяток штатів виділяють кошти на покриття похоронних витрат, хоча деякі з них - від Індіани до Західної Вірджинії - кажуть, що цих коштів недостатньо для задоволення потреб малозабезпечених.

Іллінойс виділяє до $1655: на похорон - $1103 та $552 - на кремацію та поховання. Але ці кошти не виділяли у 2010 та 2015 роках, коли штат перебував у більш, ніж дворічній бюджетній кризі. Тому часто округи не змогли оплачувати похорон малозабезпеченим сім'ям.

Rod Cookson, співвласник похоронного бюро Zehender Robinson Stormer Cooking у Quincy, заявив, що був час, коли штат заборгував бюро близько $20 000. Cookson не знав, що законодавчий орган відновив фінансування малозабезпеченим.

«Вони збанкрутували», - так висловлюється він про штат та його владу.

Cookson не є єдиним директором похоронного бюро, який або не знає, що фінансування знову доступне, або розчарувався у допомозі штату. Хоча депутати цього року виділили $9,3 млн - таку ж суму, що й у бюджетному 2015 році, кількість заявок різко зменшилася - з 5652 у бюджетному 2015 році до 1084 у цьому фінансовому році, який закінчується 30 червня.

Cookson підтримує Keller. На його думку, неправильно, що дехто різко критикує дії коронера. У деяких місцях, зокрема, таких, як округ Cook, оплачують поховання малозабезпеченим сім'ям. Проте, в інших округах бідні мешканці повинні доти телефонувати до похоронних бюро, допоки не знайдуть тих, хто допоможе оплатити поховання.

«Цим людям, які не мають коштів, дуже, дуже пощастило жити в окрузі Adams», - вважає Cookson.

Keller, водночас, працює директором похоронного бюро. Проте він наполягає на тому, що його рішення стосовно $1000 не має стосунку до його другої роботи.

Він каже, що минулого року отримав 90 заявок від неплатоспроможних сімей на оплату поховань. За його словами, він багато разів запитував людей, чи вони впевнені, що хочуть відмовитися від тіла свого родича та давав їм час змінити свою думку. Keller каже, що не видавав їм свідоцтва про смерть або прах покійного, аби захистити від «зловживань». Він розповів, що сім'я, яка не хотіла платити за поховання, отримала кошти за рахунок страхування життя.

Натомість, Smith стверджує, що їй було не зрозуміло, який саме документ вона має підписати. Вона попросила Keller допомогти їй оплатити $1000 доларів, але він відмовився. Жінка також розповіла, що Keller заявив, якщо вона не заплатить, то він поховає прах покійного на кладовищі і не повідомить місце поховання. Він це заперечує, проте кілька друзів і члени сім'ї запевняють, що чули, як Keller їй погрожував.

Smith оплатила $1000 за рахунок пожертвувань. Сім'я McElroy також зібрала кошти на поховання з допомогою спонсорів, проте збір пожертв тривав кілька місяців.

 

Близько 100 дошкільнят та школярів захворіли після відвідин Shedd Aquarium

Title  
 Фото з «Wikipedia» by Kelly Martin – Own work,
CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/
index.php?curid=2643190

 

Понад десяток дошкільнят із Чиказької католицької школи захворіли після відвідування Shedd Aquarium. Про це чиновники заявили минулого четверга. Кілька днів до того близько 100 школярів-підлітків також захворіли після відвідин популярного туристичного закладу.

17 квітня дошкільнята Saint Clement School відвідали Shedd Aquarium, проте жодної їжі там не вживали, - повідомила в електронному листі Susan Thomas, менеджер зі зв'язків із громадськістю Чиказької архієпархії. Вона розповіла, що 15 із 52 дошкільнят захворіли того ж вечора або наступного дня.

«У той час у школі не знали, що було першопричиною недуги», - каже Thomas. - «Вони негайно сповістили Shedd та автобусну компанію, що дошкільнята захворіли».

Після того, коли адміністрація Clement дізналася про те, що школярі середньої школи в Andrew також захворіли після перебування в Shedd Aquarium, то негайно звернулася до Shedd та департаменту охорони здоров'я штату Іллінойс. Наразі представники Shedd Aquarium, департамент охорони здоров'я та адміністрація школи вивчають, що ж могло стати причиною захворювання малюків.

Департамент охорони здоров'я округу Cook підтвердив, що досліджує це питання, проте жодних деталей не уточнив.

У Shedd Aquarium заявили, що звернулися до свого постачальника продуктів харчування, аби проаналізувати ймовірність зв'язку між хворобою дошкільнят та їжею, котру пропонує заклад. Представники закладу зазначили, що «не вірять у те, буцімто існують якісь проблеми, що загрожують здоров'ю, пов'язані з їжею або напоями, які пропонують нашим гостям, котрі відвідують океанаріум».

Shedd та Sodexo, його постачальник продуктів харчування, заявили, що контактують з адміністрацією школи та чиказьким департаментом охорони здоров'я. У Sodexo запевняють, що знають про інцидент і проводять «ретельне внутрішнє дослідження».

Близько 50 учнів Victor J. Andrew High School з Tinley Park захворіли після випускної вечірки у Shedd минулого місяця. Про це йдеться повідомленні, яке надіслав батькам директор школи Bob Nolting.

За його словами, у школярів були симптоми шлункового грипу. Він зазначив, що школа співпрацює з адміністрацією океанаріуму, аби визначити причину захворювання.

«Ми глибоко засмучені тим, що хвороба затьмарила дуже позитивний захід, який мав надовго запам'ятатися нашим школярам», - додав Nolting.

Він звернувся до батьків, чиї діти захворіли після відвідин Shedd Aquarium, із проханням телефонувати за номером 708-342-5894 і повідомити детальну інформацію про кожен випадок захворювання.

 

Вулканічна лава на Гаваях зруйнувала близько 30 будинків

Madigan подала судові позові на двох жінок, які обдурили іммігрантів на $35 тис.

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers