rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Madigan подала судові позові на двох жінок, які обдурили іммігрантів на $35 тис.

Генеральний прокурор штату Іллінойс Lisa Madigan подала судові позови проти двох жінок, які надавали нелегальні консультації з питань імміграції та обманювали мешканців штату Іллінойс.

У судових позовах, поданих проти Elizabeth Olvera з округу Cook та Armendina «Dina» Romero з округу Winnebago, йдеться про те, що жінки організовували шахрайську схему з надання послуг іммігрантам. Ці послуги, за словами Madigan, були шахрайськими та нелегальними. Усього жінки обдурили, щонайменше, п'ять мешканців Іллінойсу майже на $35 тис. після того, коли переконали їх зустрітися у ресторанах або на автостоянках.

Жодна жінка не мала ліцензії на юридичну практику, вони не були найняті імміграційними адвокатами або установами, уповноваженими на обслуговування служб імміграційної допомоги, - повідомляє генпрокуратура Іллінойсу. Крім того, вони не зареєструвалися в офісі Madigan перед тим, як розпочати імміграційне консультування, як того вимагає закон штату.

Як йдеться у позові, Olvera розповідала людям, що може дати поради у питаннях імміграції, підготувати та подати заяви щодо імміграційного статусу особи та отримати урядові документи.

Вона, нібито, заявила, що має контакти з федеральним урядом і може прискорити процес подання заявки. Olvera обдурила, щонайменше, трьох осіб на загальну суму понад $31 тис., тобто, суму, яка перевищує встановлені законом норми та правила імміграційних служб, - повідомляє генпрокуратура Іллінойсу.

Olvera погодилася повністю відшкодувати кошти, коли люди зрозуміли, що потрапили до рук шахрайки. Але жінка повернула лише $180, - повідомляє генеральна прокуратура. Вона також порушувала закон, не підписуючи з клієнтами письмові контракти. Жінка не розповідала своїм клієнтам, що вони мають право скасувати контракт або повернути документи.

Romero також консультувала клієнтів з питань імміграції, готувала та подавала заявки на надання офіційного імміграційного статусу, - повідомляє генеральна прокуратура. Усього вона обдурила, щонайменше, двох осіб, як йдеться у позовній заяві, на $3000.

Romero розповіла, принаймні, одній людині, що співпрацювала з церквою, аби подати заявку на Deferred Action for Childhood Arrivals. Таким чином вона хотіла створити враження, що її послуги були безкоштовними, - повідомляє генеральна прокуратура. Як і Olvera, вона не підписувала письмові контракти і не згадувала про право клієнтів протягом 72 годин скасувати контракт або повернути документи.

«Відповідачі використовували страх і розгубленість, які відчувають багато емігрантів, аби забрати свої гроші», - каже Madigan. - «Я закликаю людей, незалежно від їхнього правового статусу, звертатися до мого офісу й отримати інформацію про легальну допомогу при оформленні імміграційних документів або якщо вони стали жертвою шахрайства. Мій офіс не вимагає, щоб вони мали імміграційний статус».

Іммігранти, які мають сумніви щодо подорожей до країни їхнього походження, повинні отримати авторитетну та легальну юридичну допомогу, зокрема, можуть звернутися до місцевого консульства, - повідомляє генеральна прокуратура штату.

Щоб подати скаргу на постачальника імміграційних послуг, мешканці можуть відвідати веб-сайт Madigan www.illinoisattorneygeneral.gov. Вони також можуть звернутися до офісу генерального прокурора Іллінойсу за телефоном (800) 386-5438 або зателефонувати на гарячу лінію (іспанською мовою) за номером (866) 310-8398.

 

Вулканічна лава на Гаваях зруйнувала близько 30 будинків

Кілька округів Іллінойсу оголосили свої території «притулками» для власників зброї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers