rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Ніагара-коледж – невідомий скарб для рідних з України

Едвард Буртинський - «селебріті-фотограф» українського походження, 1955 року народження, котрий своїми панорамними світлинами індустріальних пейзажів здобув собі світову славу, орден Канади і супер-престижну TED Prize, навчався у канадському державному вищому навчальному закладі (ВНЗ) - Ніагара-коледж.

 

Title  
 Кампус Ніагара-коледж у місті Велланд, Канада 

Любов до мистецтва молодому Едвардові прищепив його батько. Після прибуття до північноамериканського континенту сім'я Буртинських осіла неподалік Ніагарського водоспаду. Перший бізнес Едварда - фотоательє в українському центрі у тому ж місті.

Ніагара-коледж - брендове ім'я. Офіційно ж коледж називається Ніагарський коледж прикладного мистецтва і технологій, і він був заснований ще далекого 1967-го. Відтоді Ніагара-коледж упевнено розвивається, постійно відкриваючи нові лабораторії та кампуси. У коледжі можна здобути ступінь бакалавра, післядипломну освіту та підвищити кваліфікацію.

Наіагара-коледж також славиться технічними прикладними науками. Ось, наприклад, на XXIII-й Зимовій олімпіаді 2018 року в Південній Кореї випускники Ніагара-коледжу обіймали важливі посади в забезпеченні, підтримці й експлуатації обладнання для телемовлення з Олімпійських ігор для таких компаній, як NBC і CBC. Одна з таких технічних програм - Broadcasting Radio, Television & Film (BRTF), яку власне можна й здобути у цьому коледжі.

Вихованці коледжу, випускники програми BRTF, задоволені навичками, які отримали. На додачу до навиків, коледж сприяє студентам в отриманні практики у канадських компаніях. Студенти мають можливість бути залученими в трансляціях сигналів зі стадіонів, де змагаються Toronto Blue Jays та американські команди з Major League Baseball, Toronto Maples Leafs і хокейні команди з National Hockey League, команди Canadian Football League, Unlimited Fighting Championship (UFC) і з багатьох інших змагань.

Після ХХІІ-ї Зимової Олімпіади 2014 року спортивний канал Sportsnet отримав від National Hockey League (NHL) право на трансляцію з так званих Ref Cam, тобто, спеціальних мобільних міні-камер, причеплених до шоломів суддів турніру NHL. Технічним запуском цих камер займалися саме випускники Ніагара-коледжу. Таким чином вони ввійшли до історії творення спортивної та телевізійної інновації.

Як стверджує Остін Мундей, випускник коледжу, котрий саме працював над запуском Ref Cam, «люблячи хокей і дивлячись Hockey Night in Canada в дитинстві, а тепер працюючи в індустрії, яка допомагає суспільству спостерігати за хокеєм», «це насправді унікальний досвід та робота».

На запитання «Чи Ніагара-коледж добре вас підготував для кар'єри в сучасному світі?» Раян Мейхл, інший студент, котрий також працював на Олімпіаді, стверджує: «Всі технічні навички, які я маю, це завдяки Ніагара-коледжу. Телемовлення як індустрія швидко змінюється, і я б не зміг у ній працювати, якби не отримав солідну освіту у програмі BRTF». «Програма BRTF має гарну репутацію і дуже високо оцінюється серед телевізійних професіоналів», - запевнив п. Мейхл.

  Title
  Практичні заняття на програмі Broadcasting Radio,
Television & Film (BRTF)

Програму BRTF проводять у кампусі м. Велланд, на кордоні зі США, яке розташоване неподалік міста Ніагара-Фолс, у так званій Ніагарській долині. Цікавий факт: щоб бути зарахованим на цю програму, не обов'язково знати англійську мову, яку можна вивчити згодом, після зарахування.

Також важливо розуміти, що освіта, отримана у Канаді, цінується в США та по всьому світу, а ціна навчання значно нижча, ніж у США. Додатково канадський курс долара до американського є на 25% дешевшим, що, своєю чергою, сприяє додатковому заощадженню. Наприклад, у середньому, рік навчання в Канаді у державному ВНЗ на післядипломній програмі коштує $15,000 CAD, а в США навчання на схожій програмі буде коштувати $25,000 USD. Математику заощадження рахуємо самі.

Спроби «стягнути» дітей до США за студентською чи туристичною візою часто закінчуються невдачами. Наших не пускають. А останні візові обмеження та посилення імміграційної політики президента Трампа створюють ще більше перешкод для з'єднання родини. Кількість відмов у візах стрімко зросла останнім часом. Така ситуація бентежить багатьох українців, які втрачають надію на приїзд своїх рідних з України. 

Отже, якщо потрібно возз'єднати сім'ю, а це не вдається зробити в США, то потрібно сприяти приїзду родичів до Канади. Між США та Канадою існують дружні й безвізові стосунки, а сусіднє розташування спонукає багатьох американців думати про Канаду як про «51-й штат». Іронічно, але багато рідних після отримання «грін-карти» переїздять в інші штати Америки і великі сім'ї знову починають жити окремо. То яка різниця, чи наші живуть у штатах, чи в канадських провінціях, якщо різниця в дистанції між провінціями та штатами може дорівнювати відстані між штатами? Якість життя та близькість до сім'ї така ж сама.

«Група Провіденс» спеціалізується у наданні кваліфікованих послуг з підбору освітніх програм, вступу до навчальних закладів Канади, наданні консультацій і рекомендацій щодо збору необхідних документів для студентської візи, підтримки студентів упродовж всієї вступної кампанії аж до приїзду в Канаду. Студентам, котрі зареєструвалися на веб-порталі фірми, послуги надаються безкоштовно.

До кожного абітурієнта «Група Провіденс» застосовує індивідуальний підхід, адже кожна справа вимагає особливого детального вивчення, уваги та знання, як діяти у цій чи іншій ситуації. Саме на такі послуги може розраховувати кожен клієнт, котрий звертається до «Провіденсу». Найчастіше батьки та родичі, які виступають спонсорами, зі США питають:

  • Якщо дітей, онуків чи племінників не пускають до США у гості, чи можуть вони приїхати до Канади на навчання?
  • Якщо були відмови у візі до США, чи це не вплине на отримання візи до Канади?
  • Чи мої родичі зі США можуть виступити спонсорами навчання в Канаді?
  • Чи студент з України під час навчання в Канаді може отримати туристичну візу до США?
  • Чи можна офіційно працювати під час навчання?
  • Чи диплом та кваліфікації, отримані в Канаді, визнаються в США?
  • Який коефіцієнт отримання віз українцями при поданні документів на навчання до Канади?
  • Чи чоловік/дружина може супроводжувати свого коханого(у) під час навчання у Канаді?
  • Скільки грошей потрібно мати, щоби навчатися в Канаді?
  • Яка доля чекає на студента після отримання освіти в Канаді?

 

Процедура зарахування студента та відкриття студентської візи на навчання може тривати до шести місяців, тому бажано якомога раніше розпочинати процес. Своєчасне зарахування до коледжу гарантує студенту місце в програмі, адже в Ніагара-коледжі вони швидко заповнюються бажаючими студентами. Наприклад, кампанія зарахування студентів на осінній семестр 2018 року до Ніагара-коледжу вже розпочалася. Завчасне зарахування на навчальну програму дозволяє абітурієнтові підготувати ретельно всі документи на отримання студентської візи.

«Група Провіденс» офіційно репрезентує низку вищих навчальних закладів Канади для абітурієнтів з України, де з-поміж тисячі програм кожен абітурієнт може вибрати свою спеціалізацію та майбутню професію. Додаткову інформацію можна знайти на Інтернет-сторінці: www.prov.in.ua.

За додатковою інформацією про Ніагара-коледж, або про те, як ваші рідні можуть приїхати на навчання до Канади, звертайтеся до «Групи Провіденс» за електронною адресою: info(@)prov.in.ua або за телефоном
у Канаді: +1-647-831-2139
(«Вайбер» також);  в Україні
095-665-3025 («Вайбер» також).

 

Володимир Співаковський. Якою буде освіта майбутнього?

Екзамен зі справжньої історії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers