rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Фірма менеджера тестя Насірова має сплатити 43 мільйони податкового боргу

Суд стягнув з ТОВ «Інфробуд» на користь Головного управління Державної фіскальної служби у м. Київ 43,43 млн грн. податкового боргу. Про це свідчить постанова Окружного адмінсуду Києва від 13 квітня.

У ТОВ «Інфробуд» виникла заборгованість перед бюджетом з податку на прибуток у розмірі 40,75 млн грн. та податку на додану вартість у розмірі 2,68 млн грн.

Зазначена сума податкового боргу виникла на підставі як самостійно узгоджених сум податкових зобов'язань, згідно з податковою звітністю, але не сплачених у визначеному законом порядку, так і на підставі донарахованих сум контролюючим органом.

Представник фірми у судове засідання не з'явився, а також не подав відповідь на позовну заяву ДФС, тому суд вирішував справу за наявними матеріалами.

Нагадаємо, у 2015 році ТОВ «Інфробуд» виграло тендери на будівництво інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави загалом на суму 73,14 млн грн. Закупівлі з будівництва оборонних споруд на лінії фронту з терористичними організаціями «ДНР» і «ЛНР» проводив Департамент регіонального розвитку та ЖКГ Київської облдержадміністрації.

ТОВ «Інфробуд» було створене у листопаді 2013 року і записане на Олега Реву, який відомий як директор ТОВ «Альтіс». Засновником останнього був Олександр Глімбовський, який контролює будівельну корпорацію «Альтіс-Холдинг». Глімбовський є тестем колишнього керівника ДФС Романа Насірова.

Олег Рева і сьогодні є керівником фірми з орбіти групи «Альтіс». Так, Рева з 2015 року є директором ТОВ «Трансбуд-Компані», засновниками якого вважаються кіпрські компанії «Альтіс Холдинг Лімітед» та «Гаріхан Інвестментс Лімітед». Зауважимо, що «Трансбуд-Компані» та «Інфробуд» зареєстровані за однією адресою: Київ, вул. Качалова, 5-в.

Як свідчать дані судового держреєстру, ТОВ «Інфробуд» фігурувало у низці кримінальних проваджень:

№ 42017000000002966, яке розслідує «департамент Кононенка-Грановського» Генпрокуратури за ознаками злочинів про фіктивне підприємництво і привласнення майна.

№ 32016100100000092, яке розслідує слідче управління ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Київ за ознаками злочинів про фіктивне підприємництво. За даними слідства, у 2015-2016 рр. низка фіктивних фірм уклала фіктивні угоди щодо реалізації товарів і безпідставно сформувала податковий кредит із ПДВ підприємствами реального сектора економіки, зокрема, ТОВ «Інфробуд», що дало змогу мінімізувати податкові зобов'язання та ухилитись від сплати податків до держбюджету.

№ 12014100000000365, яке розслідує Головне слідче управління Нацполіції України за ознаками злочинів про зловживання владою та привласнення майна. Справа розслідується за фактом заволодіння бюджетними коштами під час будівництва лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». За даними слідства, отримані від ДП «Укрмедпроектбуд» державні кошти за будівництво, розроблення проектної документації та постачання обладнання ТОВ «Укрпрофмед» перерахувало на рахунки низки компаній, зокрема, ТОВ «Інфробуд».

№ 42015060000000009, яке розслідує слідчий відділ ГУ ДФС у Житомирській області за ознаками злочинів про зловживання владою, службове підроблення та ухилення від сплати податків. За даними слідства, ТОВ «Інфробуд» у 2014-2016 рр. скористалося послугами транзитно-конвертаційної групи і незаконно сформувало податковий кредит.

 

Джерело: «Наші Гроші»

 

Прокуратура не змогла розірвати оренду ділянки на Дарниці з міноборонівцями, де забудується 5 гектарів

Уряд готує розпродаж 26 держкомпаній: МінАП проти приватизації агрофірм, «Індар» загубився

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers