rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Сенатор Sam McCann хоче кандидувати на посаду губернатора Іллінойсу

Сенатор Sam McCann (C-Plainview) оголосив, що візьме участь у губернаторських перегонах як кандидат від Республіканської партії. Якщо McCann збере 25 000 підписів, які будуть додані до виборчого бюлетеня, він 6 листопада побореться за посаду губернатора з чинним губернатором Bruce Rauner та кандидатом від демократів мільярдером J. B. Pritzker.

«Коли я оголосив, що не балотуватимуся до Сенату, то сказав, що республіканська партія при Rauner змінилася до невпізнанності», - заявив McCann. «Rauner зруйнував репутацію республіканців та відмовився від принципів, якими користуються мільйони працюючих сімей штату Іллінойс: економічна свобода, традиційні цінності та правопорядок».

McCann позиціонує себе єдиним кандидатом від республіканської партії. На його думку, лише він протистоїть Rauner і Madigan.  Pritzker у своїй заяві привітав «ще одну можливість висловити свою думку кандидатові на посаду губернатора у цей критичний для нашого штату час».

«Bruce Rauner - губернатор, який погано виконує свої обов'язки. Він завдав значної шкоди мешканцям Іллінойсу», - вважає Pritzker, - «тому представники різних політичних сил готові до змін».

В офісі Rauner також прокоментували заяву McCann.

«Sam McCann - найгірший вид політичного опортуніста, який хоче обійняти посаду губернатора, аби поповнити власні кишені», - йдеться у заяві передвиборчого штабу Rauner. «Неетичні дії McCann свідчать самі за себе: він не спромігся сплатити податки, заліз у великі борги, брехав про службу в Marine Corps і використовував кошти, зібрані під час передвиборчої кампанії, на особисті потреби, зокрема, на придбання позашляховика».

«Державна служба не повинна бути для особистої вигоди, - вважають у Rauner. - Нова «кампанія» Sam McCann - це лише тонко завуальована спроба отримати прибуток від політичної діяльності».

McCann був обраний до Сенату штату в 2010 році. Він оголосив, що не буде переобиратися у 2018 році. McCann наголосив, що захищав інтереси «платників податків, робітників, представників малого бізнесу та ветеранів».

«Відсутність адекватної реакції Rauner на спалах легіонельозу в Будинку ветеранів у Quincy безглуздо поставило життя його мешканців під загрозу. Позиція губернатора стосовно питання ветеранів - ганебна», - заявив Merreighn, який балотується на посаду віце-президента Іллінойсу. «На жаль, це стало символом невдалого лідера у Springfield, який, замість того, щоб керуватися здоровим глуздом, довів штат до кризи».

Rauner у січні провів тиждень у 130-річному Будинку ветеранів у Quincy, після чого заявив, що штат замінить у закладі сантехніку. Він також повідомив, що збере групу експертів, аби визначити, чи потрібно зводити нову будівлю для закладу, а також чи є підземні води безпечними для мешканців Будинку ветеранів.

 

У Чиказьких державних школах вибирали членів місцевих шкільних рад

Минулого четверга відбулися вибори членів місцевих шкільних рад (Local School Council) у Chicago Public Schools.

Проте, для проведення повноцінних виборів не вистарчило кандидатів.

Виборчі дільниці були відкриті в усіх середніх навчальних закладах СРС. Вибори LSC у початковій школі відбулися напередодні.

У Roberto Clemente High School, що розташована в Українській околиці, змогли подати на розгляд виборців необхідну кількість кандидатів, але така ситуація - не у кожному районі.

Chicago Sun-Times повідомляє, що понад половина шкіл у цьому районі матимуть, принаймні, одне незаповнене місце після голосування.

57% шкіл не мають достатньої кількості кандидатів для заповнення 12 посад у місцевій шкільній раді, - пише Sun-Times.

До складу LSC входять: шість батьків, двоє членів від громади, двоє вчителів, один співробітник, який не є вчителем, а також директор школи.

Рада відіграє важливу роль у діяльності школи, зокрема, у розподілі коштів та виборах директора школи.

Незважаючи на брак кандидатів, CPS все одно заохочувала людей голосувати.

Кожен, хто має понад 18 років і проживає у межах шкільного району, може брати участь у виборах. Голосувати можуть навіть батьки школярів, які відвідують школу, - їм не потрібно бути громадянами США чи реєструватися для участі у голосуванні.

 

За посаду мера Чикаго змагатимуться, щонайменше, шестеро кандидатів

Наразі шість кандидатів оголосили, що візьмуть участь у виборах мера Чикаго. Серед них - Garry McCarthy, колишній супер-інтендант поліції Чикаго, Paul Vallas, колишній генеральний директор CPS, та Dorothy Brown, клерк окружного суду округу Cook.

Dorothy Brown заявила, що балотуватиметься на посаду мера, в неділю, у Chicago Hilton Hotel.

Brown каже, що, як майбутній мер, найкраще презентуватиме інтереси кожної громади у місті.

«Я зобов'язуюсь працювати з кожною громадою, аби кожна квадратна миля Чикаго відповідала рівню світових стандартів», - зауважила вона. - «Місто Чикаго має бюджет понад $8 млрд і понад 35 тисяч працівників. Я зобов'язуюсь гарантувати, що кожен долар буде використано для забезпечення справедливих та рівноправних послуг для наших громадян».

Brown також пообіцяла знайти нові джерела доходів, не підвищуючи податки.

Її заява про участь у перегонах здивувала експертів, оскільки офіс клерка окружного суду округу Cook досі перебуває під федеральним розслідуванням через звинувачення у хабарництві. Раніше цього року федеральна прокуратура викрила, що Brown вимагала від одного з її співробітників вищої ланки кредит на суму $10 000 на бізнес чоловіка.

Brown заперечує свою причетність до будь-яких правопорушень. Їй також не було висунуто жодних офіційних звинувачень.

Навіть зважаючи на те, що їй доведеться позмагатися з іншими кандидатами, зокрема, з Garry McCarthy та Paul Vallas, Brown каже, що її кампанія буде зосереджена на рівних можливостях і рівності у політичному процесі.

«Я працюватиму над тим, аби у Чикаго були справедливі та рівні можливості для створення робочих місць та створення бізнесу», - зауважила вона.

Підприємець Neal Sales-Griffin також планує поборотися за посаду мера Чикаго.

Sales-Griffin - лише 30 років. Він розповів, що працюватиме над тим, аби усунути з обійманої посади чинного мера. Emanuel, на його думку, «погано працює» для мешканців Чикаго.

«Я не мав би балотуватися на посаду мера... Я роблю це, тому що хочу досягти свого і поговорити про те, про що люди не хочуть говорити», - каже він.

Sales-Griffin не дотримувався якоїсь конкретної політичної позиції під час промови, яка тривала понад годину в Shapiro Ballroom. Він, проте, заявив, що хоче вирішувати такі проблеми, як зменшення кількості населення та заохочення громадян до впливу на політичні процеси.

«Політики намагаються знищити мене. Ви знаєте, чому? Тому що я - справжній», - каже він. - «Та ми боремося, навіть у цей страшний момент, завдяки тому, що ми - разом».

Sales-Griffin також повідомив присутнім на заході номер свого мобільного телефону.

Громадський активіст Ja'Mal Green оголосив, що також має намір позмагатися за посаду мера Чикаго.

Ja'Mal Green народився та виріс у районі Chicago's Auburn Gresham у Чикаго. За останні роки Green став відомим завдяки тому, що виступив проти вбивств мешканців Чикаго поліцейськими. Він також організував збір коштів для будівництва нового молодіжного центру у південній частині Чикаго.

Наразі про свою участь у майбутніх виборах мера Чикаго оголосили чинний мер Rahm Emanuel, Garry McCarthy, Paul Vallas, Willie Wilson, Troy Laraviere та Neal Sales Griffin.

Інші потенційні кандидати також розглядають можливість балотуватися на посаду мера. Серед них - Lori Lightfoot, Bridget Gainer та Ra Joy.

Вибори мера Чикаго відбудуться 26 лютого. Якщо один кандидат не набере 50 відсотків голосів плюс один голос, у квітні відбудеться другий тур.

 

39 100 власників нерухомості повинні оплатити податки, аби уникнути продажу майна

Скарбник округу Cook Maria Pappas закликала близько 39 100 власників нерухомості негайно сплатити податки, які вони не оплатили досі. Якщо податки не будуть сплачені вчасно, їх виставлять як лот на аукціоні під час Annual Tax Sale, який починається у п'ятницю, 4 травня.

Близько 16 000 власників нерухомості можуть не знати про те, що їхні податки виставлені на продаж, оскільки Поштова служба США повернула їхні податкові платежі.

«Для більшості з нас наш будинок є найбільшим вкладенням», - каже Pappas. «Не ризикуйте втратити його через неоплачений податок».

Попередження Pappas стосується власників будинків, підприємств та земельних ділянок, які не сплатили податки за податковий 2016 рік. Щоб дізнатись, чи сплатили ви податок на нерухомість, завітайте на cookcountytreasurer.com і виберіть «Avoid the Tax Sale».

Аби переконатись, що платежі зареєстровані до початку продажу податків, власники майна можуть:

  • сплатити податок у cookcounty­trea­surer.com до 23:59 30 квітня 2018 року;
  • сплачувати податок особисто готівкою, завіреним чеком, банківським чеком або грошовим переказом. Іменні чеки не приймаються.

Після продажу податків, щоб не втратити право власності на нерухомість, власники повинні погасити сам податок, штрафи та збори у канцелярії Клерка округу Cook.

 

Мільйони мешканців Іллінойсу живуть у злиднях

Мільйони мешканців штату Іллінойс живуть у злиднях або на межі бідності. Такі висновки дослідження 2018 Illinois Poverty Update, яке опублікував Heartland Alliance.

Бідність, на думку авторів доповіді, не дозволяє людям задовольняти основні потреби, підвищувати якість життя та створює перешкоди для розвитку, зокрема, можливості отримати якісну освіту, стабільну зайнятість, доступне житло та мешкати у безпечних районах.

За межею бідності в Іллінойсі, здебільшого, живуть жінки, люди, які не є європеоїдами, а також діти.

«Зрозуміло, що дискримінаційні практики, політика та соціальні структури сприяють збільшенню рівня бідності серед жінок, особливо, якщо вони є членами інших історично дискримінованих груп, зокрема, людьми неєвропеоїдної раси, трансгендерами та людьми з обмеженими можливостями. Ми повинні позбутися політики, яка закріплює гендерні та расистські розбіжності», - каже Katie Buitrago, директор відділу досліджень Heartland Alliance.

Результати дослідження показали, що:

  • майже третина мешканців Іллінойсу є малозабезпеченими або мають низькі доходи;
  • рівень бідності серед жінок - на 20% вищий, ніж серед чоловіків;
  • деякі гендерні та расові групи значно частіше живуть у злиднях, ніж інші групи: чорношкірі жінки страждають від бідності у 3,5 разу частіше, ніж білі чоловіки; рівень бідності серед чорношкірих чоловіків - у 3,2 разу вищий, ніж серед білих; жінки-латиноамериканки живуть у злиднях у 2,5 разу частіше, ніж білі чоловіки.

Щоб отримати додаткові відомості, прочитайте повну доповідь https://www.heartlandalliance.org/research/wp-content/uploads/sites/10/2018/04/PR18_IL_POV_UPDATE.pdf.

Heartland Alliance також оприлюднив детальні офіційні статистичні дані, які стосуються рівня бідності.

«Ця інформаційна добірка - перша зі серії, яку ми будемо публікувати про рівень бідності в Іллінойсі цього року. Дані про кожен з районів та округів будуть опубліковані влітку. Поглиблені дані про факти, які сприяють бідності, що базуються на гендерній нерівності, будуть оприлюднені восени», - йдеться у прес-релізі Heartland Alliance.

Майкл Блумберг сплатить $4,5 мільйона внеску США в рамках кліматичної угоди

Завдання Макрона у Вашингтоні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers