rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Трагедія у Торонто: ЄС пропонує допомогу

Трагедія у Торонто: ЄС пропонує допомогу

В Європейському Союзі шоковані трагедією у Торонто, де внаслідок наїзду вантажівки загинули десятеро людей.

Про це йдеться у заяві президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я шокований та засмучений трагічним нападом у Торонто у понеділок. Я передав мої найглибші співчуття рідним і близьким загиблих, а також прем'єр-міністру Трюдо і канадійцям», - заявив Юнкер.

Як наголошується, Євросоюз підтримує Торонто і готовий надати будь-яку необхідну допомогу канадському керівництву у разі потреби.

У Торонто у понеділок, 23 квітня, орендований вантажний фургон виїхав на тротуар у північній частині міста та збив людей. Загинули 10 людей, ще 15 постраждали. Поліція майже одразу знайшла автомобіль та затримала його водія, який втік з місця події. Ним виявився 25-річний місцевий мешканець вірменського походження. Наразі триває розслідування, офіційної інформації про те, чи був наїзд умисним, наразі немає.

 

Борги країн ЄС: найвищий - у Греції, найменший - в Естонії

Середній державний борг серед країн Євросоюзу на кінець 2017 року становив 81,6%.

Про це інформує статистична агенція ЄС - Євростат, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Найвищий рівень державного боргу стосовно ВВП станом на четвертий квартал 2017 року мали Греція - 178,6%, Італія (131,8%) та Португалія (125,7%).

При цьому найнижчі борги мали Естонія - 9%, Люксембург (23%) та Болгарія (25,4%).

Як зазначає Євростат, на кінець 2017 року середній державний борг за всіма 28 країнами ЄС становив 81,6%, а серед країн єврозони - 86,7%. Ці показники засвідчили незначну тенденцію зменшення державних боргів країн ЄС упродовж минулого року.

 

Путін підтримує всіх екстремістів і сепаратистів у ЄС, - польський маршалок

Президент Росії Володимир Путін підтримує всіх екстремістів і сепаратистів в ЄС як з лівого, так і правого боку, і все це він робить для того, щоб вони ділили і послаблювали Європу.

Про це заявив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський у вівторок у Таллінні,  під час дискусії на конференції голів парламентів країн ЄС, - повідомляє РАР.

«Путін є лівим для лівих, консерватором для консерваторів, опорою для усіх екстремістів і сепаратистів, аби вони лише сильніше ділили ЄС і сварили одні народи з іншими», - заявив Карчевський.

Він нагадав, що в березні 2014 року, коли Рада федерації Росії давала дозвіл Путіну вводити війська в Україну, один з російських депутатів оцінив реакцію Заходу на це: «Покричать, покричать і забудуть».

«ЄC не може дозволити собі підтвердження цього діагнозу і цього прогнозу», - наголосив маршалок Сенату Польщі.

На його переконання, якщо така позиція зберігатиметься у вищих ешелонах російської влади, то наслідком цього будуть подальші акти агресії.

Карчевський зазначив, що завданням ЄС є координація зусиль щодо відсічі пропагандистської агресії РФ на країни Європи. Він зауважив, що Кремль підживлює історичні суперечки на національному ґрунті між країнами Європи.

Маршалок Сенату РП зазначив, що основою спільного захисту від дій Росії є НАТО і міцні трансатлантичні зв'язки.

 

Сестра Кейт Міддлтон чекає на первістка

Молодша сестра англійської герцогині Кейт Міддлтон Піппа, яка у травні минулого року вийшла заміж за мільйонера Джеймса Меттьюза, чекає на первістка.

Про це повідомляє Daily Mail.

«Молодша сестра герцогині Кембриджської та її чоловік Джеймс Меттьюз чекають на свою першу дитину в жовтні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Філіппа-Шарлотта (Піппа) Міддлтон перебуває на 12 тижні вагітності. Видання пише, що герцогиня Кембриджська була в захваті, коли почула новину про вагітність сестри. Її чоловік - колишній автогонщик, нині власник хедж-фонду - спадкоємець знатного шотландського титулу.

Зазначимо, герцогиня Кембриджська Кетрін Міддлтон у понеділок народила хлопчика об 11:01. Дитина важить 3,83 кг. Батько був присутній при пологах.

Народжена дитина стала третьою для подружжя і п'ятою у черзі на трон - після свого дідуся принца Уельського Чарльза, батька принца Вільяма, брата і сестри - 4-річного принца Джорджа і 2-річної принцеси Шарлотти.

 

Прокурор ООН вимагає для Караджича довічного

Прокурор ООН Катріна Густафсон закликала суддів, які розглядають апеляцію колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича, збільшити його 40-річний термін до довічного тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє AP.

«Адвокат прокуратури Організації Об'єднаних Націй (Катріна Густафсон - ред.) закликала суддів, які розглядають апеляцію колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича, визнати його винним за другим пунктом обвинувачення у геноциді та збільшити 40-річний термін ув'язнення за звірства під час боснійської війни до довічного тюремного ув'язнення», - йдеться у повідомленні.

Густафсон заявила, що Караджич «зловживав своєю надмірною владою, аби пролити кров незліченної кількості жертв, і справедливість вимагає, щоб він отримав максимально можливе покарання - довічне ув'язнення».

Як повідомлялося, судді ООН у понеділок почали дводенні слухання апеляції військового лідера боснійських сербів Радована Караджича, якого було ув'язнено на 40 років. Караджич, якому зараз 72 роки, у 2016 році був засуджений за геноцид, воєнні злочини і злочини проти людяності, скоєні під час розпаду колишньої Югославії. Йому, зокрема, інкримінувалася різанина у Сребрениці, внаслідок якої 1995 року були вбиті близько 8 тисяч мусульманських чоловіків, і яка вважається найбільшим масовим убивством у Європі після Другої світової війни.

Загалом, під час війни в Боснії 1992-1995 років понад 100 тисяч людей загинули, а близько 2,2 мільйона були змушені залишити свої домівки.

Президент судового трибуналу з воєнних злочинів ООН Теодор Мерон заявив у лютому про те, що апеляції на вирок будуть розглянуті Міжнародним залишковим механізмом для кримінальних трибуналів, який розглядає справи про воєнні злочини на Балканах і в Руанді.

 

Литовській компанії загрожує 100-тисячний штраф за трансляцію росТБ

Литовська комісія з радіо і телебачення (ЛКТР) обіцяє покарати стотисячним штрафом компанію ТБ-послуг Init за те, що вона не дотримувалася заборони на трансляцію каналу « РТР-планета» та інших його версій.

Про це повідомляє Delfi.

Трансляція цих російських телепрограм у Литві обмежена на рік у зв'язку з пропагандою війни і національної ворожнечі - ретранслятори мали зупинити трансляцію до 23 лютого, проте з'ясувалося, що ще 1 березня Init не виконала вимогу, тобто, транслювала іншу версію цього телеканалу під назвою «Россия-РТР».

Наголошується, що закон про інформування громадськості за згадане порушення дає змогу ЛКТР покарати ретранслятора штрафом у розмірі до 3% річного виторгу, а у випадках, коли сукупну виручку підрахувати важко або неможливо - штрафом до ста тисяч євро.

 

В Індонезії спікера парламенту засудили до 15 років за корупцію

В Індонезії засудили колишнього спікера парламенту Сетіа Нованто до 15 років ув'язнення за шахрайство у великих розмірах.

Про це повідомляє De Telegraaf.

«Колишнього спікера парламенту Індонезії засудили до 15 років тюремного ув'язнення за корупцію. За даними суду, Сетіа Нованто причетний до масштабного шахрайства з проектом щодо (розробки - ред.) нової національної ідентифікаційної картки. Через його дії Індонезія зазнала збитків на суму майже 140 мільйонів євро», - йдеться у повідомленні.

Колишній спікер повинен також заплатити штраф у сумі майже 30 тисяч євро.

 

Пірати викрали 12 членів екіпажу нідерландського корабля

В Африці пірати викрали 12 членів екіпажу нідерландського вантажного корабля FWN Rapide.

Про це повідомляє RTV Noord із посиланням на речника компанії Кора Радінгса.

«Минулими вихідними африканські пірати викрали 12 членів екіпажу вантажного корабля FWN Rapide судноплавної компанії ForestWave з міста Гронінген (Нідерланди)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, судно з 14 членами екіпажу на борту пропливало між Ганою та нігерійським Порт-Гаркотом, коли пірати захопили судно й викрали 12 моряків.

Про долю заручників наразі нічого невідомо. За інформацією речника компанії, всі члени екіпажу не є громадянами Нідерландів.

 

Національним звіром Естонії став вовк

Вовка обрано національним звіром Естонії. У понеділок, 23 квітня, вибір був зроблений в передачі «Озон» (Osoon) телеканалу ETV. Національного звіра вибирала комісія в складі представників різних установ та об'єднань, пов'язаних із природою і культурою, - передає Err.ee.

«Вовк - це частина нашої природи, і він не залишає байдужим нікого, - заявила фольклорист Мар'ю Кийвуппу. - Це найпопулярніший звір у нашій народній творчості. У нього понад 500 імен і безліч народних переказів».

Національного звіра вибрали зі шести кандидатів. Крім вовка, на почесний титул претендували борсук, лисиця, їжак, бобер і косуля.

Німецькі аудитори звинуватили бундесвер у розтраті

Пашиняна обрали прем’єром Вірменії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers