rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Сучасні офіси: свобода, комфорт, а... тварини?

Собаки, коти, рибки, папуги і багато інших тварин часто тішать своїх господарів удома. А в деяких компаніях, що підтримують філософію pet-friendly, домашні вихованці тішать співробітників і у робочий час. А американські вчені кажуть, що наявність тварин в офісі сприяє зниженню стресу. HeadHunter Україна запитав, наскільки поширене в українських офісах дружнє ставлення до домашніх тварин і присутність яких вихованців у них є допустимою.

Результати опитування показали, що позиції щодо pet-friendly office розділилися майже рівномірно. Позитивне ставлення - у 34% опитаних, нейтральне - у 35%. Негативно до присутності домашніх тварин в офісах ставляться 31% респондентів.

Title Title 

 

Ті ж, хто висловив нейтральну або позитивну позицію, зазначають, що найбільш доречною в офісах є присутність рибок. Цей варіант вибрали 89% респондентів. Можливою, на думку опитаних, є присутність котів та папуг в офісах. Так вважають по 58% і 49% відповідно. Трохи більше, ніж третина респондентів серед допустимих варіантів зазначили гризунів, рептилій і собак. А ось більш екзотичний варіант - павуків у ролі вихованців - в офісі вибрали 18% опитаних. Серед інших варіантів зазначали, що раді будь-яким тваринам в офісах, аби вони не заважали роботі.

При цьому, в одних офісах керівництво дозволяє співробітникам брати своїх домашніх тварин на роботу, а в інших - навіть мають спільного улюбленця. Серед опитаних, 4% зазначили, що їхній роботодавець дозволяє приводити своїх домашніх тварин в офіс. Причому, більшості дозволяється приходити з тваринами хоч щодня, а для декотрих є обмеження - від кількох разів протягом тижня до не більше, ніж один раз на півроку.

 

Title
 

 

Спільний улюбленець під опікою в офісі є у 13% опитаних. Здебільшого, це - коти, але також в офісах надають перевагу рибкам, собакам, папугам, черепахам, равликам і шиншилам.

Pet-friendly офіси - не дуже поширене явище в Україні. Проте, в деяких офісах присутність домашніх тварин вітається. Хтось приводить своїх вихованців, а в деяких компаніях навіть мають улюбленців, за якими доглядають співробітники, котрі люблять тварин.

 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у лютому 2018 року. В опитуванні взяв участь 791 респондент з різних регіонів України.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Суворий український клімат: про умови ведення бізнесу в Україні

Успіх у балансі: що потрібно, щоб українська економіка прискорилась

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers