rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Протести у Словаччині: глава поліції пообіцяв піти у відставку

Глава національної поліції Словаччини Тібор Гашпар залишить свою посаду наступного місяця через величезний тиск громадськості після вбивства журналіста Яна Куцяка.

Про це заявив словацький прем'єр-міністр Петер Пеллегріні, - повідомляє Reuters.

«Я бачу, що президент поліції є компетентним професіоналом (...), але я бачу, що він зазнавав величезного політичного тиску, навіть (були) напади на всю поліцію. Ми домовилися, що для того, аби зменшити напруженість і звільнити поліцію від тиску в ЗМІ, до кінця травня він подасть у відставку», - сказав Пеллегріні.

Раніше у Словаччині десятки тисяч громадян вийшли на акцію протесту з вимогою відставки глави поліції Тібора Гаспара через убивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка. За різними оцінками, у протестах узяли участь близько 45 тисяч людей.

Президент Словаччини Андрей Кіска також підтримав вимоги протестувальників щодо відставки Гаспара задля повернення довіри суспільства.

Нагадаємо, 15 березня президент Словаччини Кіска прийняв заяву про відставку прем'єр-міністра Роберта Фіцо на тлі гучного вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка і доручив віце-прем'єр-міністрові Петеру Пеллегріні сформувати новий уряд.

25 лютого у будинку в селі Велька-Мача, поблизу Братислави, було знайдено тіла застрелених 27-річного журналіста Яна Куцяка і його подруги Мартіни Кушнірової.

Найімовірнішим мотивом убивства правоохоронці вважають професійну діяльність Куцяка.

 

Президент Вірменії призначив Саргсяна прем’єром

Німецькі аудитори звинуватили бундесвер у розтраті

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers