rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Топ-100 найкращих шкільних округів Іллінойсу

Онлайн-портал Backgroundchecks.org опублікував рейтинг найкращих шкільних округів у штаті Іллінойс. Очолив рейтинг західний приміський шкільний округ.

Backgroundchecks.org допомагає користувачам знаходити публічні записи та перевіряти дані.

Naperville's Community Unit School District 203, який обслуговує місто Naperville і частково Bolingbrook and Lisle, посідає почесне перше місце у рейтингу.

Naperville Central High School, яка входить до складу округу, була названа U.S. News and World Report однією з провідних середніх шкіл Америки, а Meadow Glens Elementary у 2015 році отримала статус «Blue Ribbon School».

Укладачі рейтингу досліджували умови навчання у 9 577 шкільних округах. Вони, зокрема, проаналізували дані результатів шкільних тестів з математики та читання, які надав Center for Education Policy Analysis, кількість учнів, які залишають школи. Аналітики також вивчали рівень шкільного фінансування за допомогою даних National Center for Education Statistics та рівень бідності - за допомогою даних Бюро перепису населення у США.

Друге місце у рейтингу посів шкільний округ 709 у Morton, третє - округ 118 у Wauconda, четверте - округ 323 у Dunlap та п'яте - округ 220 у Barrington.

У Morton відзначили, що район має середній показник ACT, який на 2,5 пункта перевищує середнє значення на території штату. Водночас, шкільні округи Dunlap та Barrington мають найвищий фінансовий рейтинг у штаті.

Десять найкращих шкільних округів:

1. Naperville Cusd 203

2. Morton Cusd 709

3. Wauconda Cusd 118

4. Dunlap Cusd 323

5. Barrington Cusd 220

6. Elmhurst Sd 205

7. Indian Prairie Cusd 204

8. Geneva Cusd 304

9. St Charles Cusd 303

10. Cons Sd 158

Повний список найкращих 100 шкільних округів можна переглянути тут: http://backgroundchecks.org/top-school-districts-in-illinois-2018.html.

 

Comey презентуватиме мемуари у Чикаго

Колишній директор FBI James Comey відвідає Чикаго, щоб презентувати свої мемуари. У книзі Comey описана його кар'єра, зокрема, за президентства Donald Trump.

Виступ Comey відбудеться 20 квітня у рамках Chicago Humanities Festival. Презентація книги пройде у Harris Theater for Music and Dance. Квитки на захід уже розпродано. Про це йдеться на веб-сайті фестивалю.

Кілька квитків на подію, які наразі перепродують, коштують від $500 до $1000 доларів на StubHub, що значно перевищує їхню початкову ціну. Так, студенти та викладачі могли придбати квитки від $35 доларів, а широка публіка - до $60 за квиток.

Книга Comey «A Higher Loyalty: Truth, Lies, And Leadership», реліз якої відбувся у вівторок, привернула величезну увагу публіки після того, коли раніше були опубліковані деякі її уривки. У книзі Comey згадує Trump як «неетичного» і «не пов'язаного з правдою», - повідомила Associated Press у минулого четверга.

Trump минулої п'ятниці написав серію твітів, у яких назвав Comey «слабаком» і «брехливим слизьким типом, який, як показав час, був жахливим директором FBI».

Несподіване звільнення Comey у травні 2017 року спричинило хвилю критики. Колишній директор FBI протягом місяця давав свідчення Сенату США, які у прямому ефірі переглянули 19,5 мільйона глядачів.

 

Сенат Іллінойсу закликав Rauner відмовитись від пропозиції Trump

Сенат штату Іллінойс закликав губернатора Bruce Rauner відхилити прохання президента Donald Trump відрядити війська Національної гвардії, щоб допомогти забезпечити порядок на кордоні між США та Мексикою.

Сенат Іллінойсу, який контролює демократична партія, проголосував минулого четверга (33 - «за», 22 - «проти») за резолюцію, яка закликала губернатора не виконувати вимогу Trump, якщо така буде.

Сенатор-демократ із Чикаго Martin Sandoval ініціював підписання резолюції наступного дня після того, коли Rauner заявив, що скерує війська на кордон на вимогу президента. Sandoval вважає, що війська Національної гвардії потрібні вдома, і розкритикував подібні кроки колишніх президентів - республіканця George W. Bush і демократа Barack Obama.

Тим часом Dale Righter, сенатор-республіканець з Mattoon, переконаний, що питання національної безпеки мають вирішувати у Вашингтоні.

Arizona, New Mexico та Texas, як і демократ, губернатор Каліфорнії Jerry Brown, також пообіцяли командирувати свої війська на кордон з Мексикою.

 

Bill та Hillary Clinton відвідали Чикаго минулого тижня

Колишній держсекретар Hillary Clinton 12 квітня виступила з основною промовою на сніданку «Ida's Legacy Fundraiser Luncheon» у Чикаго. Мета заходу - допомогти підтримати Ida B. Wells Legacy Committee, який зосереджений на навчанні прогресивних жіночих афро-американських політичних кандидатів.

У своєму виступі Clinton закликала афро-американських жінок брати участь у виборах. Вона також подякувала чорношкірим жінкам, які підтримали її під час виборів президента США у 2016 році.

Квитки на захід за участю Clinton коштували $150, ВІП-квитки - $1000.

 

Колишній голова Tronc продав акції нащадкам видавця Tribune

Колишній голова правління компанії Tronc, який пішов з посади через звинувачення у сексуальних домаганнях, продав усі свої акції приблизно за $228 млн.

Merrick Media, компанія Michael Ferro, була виставлена на продаж і зареєстрована у Комісії з питань цінних паперів та бірж у п'ятницю.

Компанія зареєструвала покупця, а саме McCormick Media LLC, корпорацію, розташовану в Чикаго, якою керує Sargent McCormick. Він є нащадком Robert McCormick, видавця Chicago Tribune. McCormick Media купила майже 9,1 млн акцій ($23 за акцію), і, таким чином, стала найбільшим акціонером Tronc.

Акції компанії коштували у діапазоні від $10,80 до $24,74 минулого року, а в п'ятницю - $17,15.

Раніше компанія Tribune Tronc видавала газети, зокрема, Chicago Tribune, New York Daily News та The Baltimore Sun. Ferro придбав пакет акцій компанії у 2016 році. Протягом часу, коли він очолював компанію, Tronc купила Daily News, спробувала, проте так і не змогла придбати Chicago Sun-Times, а також відмовилася від спроби купити USA Today, яку видає Gannett.

Компанія продала Los Angeles Times після того, коли її співробітники проголосували за створення профспілки - вперше за 136-річну історію видання. Співробітники були розчаровані тим, що Tronc підписала контракт із консалтинговою компанією, яка належить Ferro, вартістю $5 млн на рік, у той час, коли скорочувались виплати працівникам.

Тоді ж було оголошено, що Ross Levinsohn, генеральний директор Times, вирушить у неоплачувану відпустку після того, коли його звинуватили у сексуальних домаганнях. Tronc продала Times та інші газети д-ру Patrick Soon-Shiong за $500 млн. $90 млн були виплачені на пенсійні виплати.

Ferro пішов у відставку з посади очільника Tronc минулого місяця. Через кілька годин після його заяви про відставку журнал Fortune повідомив про те, що двоє жінок заявили про сексуальні домагання з боку Ferro. Домагання були, за їхніми словами, у 2013 і 2016 роках. У Fortune уточнили, що Ferro відмовився коментувати звинувачення на його адресу. Тим часом у Tronc кажуть, що нічого не знають про будь-які претензії, подані проти Ferro.

 

Ives про місто Harvey: «Банкрутство є єдиним виходом із ситуації»

 

Title  
 На фото - вулиця Harvey. Фото з «Wikipedia» 

Член Палати представників штату Іллінойс, республіканець Jeanne Ives у понеділок заявила, що Harvey - не єдине місто, яке не може робити внески у пенсійну систему. Відтак, на думку Ives, місто повинно розглянути питання про банкрутство.

Оскільки штат утримує податкові кошти Harvey - як наслідок відсутніх платежів у пенсійну систему - пожежники та працівники поліції були звільнені. Інші міста - від Burbank до Niles і Maywood - перебувають у дуже подібній фінансовій ситуації. На головній вулиці міста припиняють працювати бізнесмени, відтак, фінансові проблеми, що стоять перед містом Harvey, вже не можна заперечувати. Чи можуть керівники міста оголосити про банкрутство? Ives вважає, що це - більш ніж імовірно.

«Банкрутство - це єдиний вихід», - заявила вона.

Коли штат утримував податкові кошти, міський голова Harvey звільнив 18 зі 67 пожежників, а також 12 з 81 працівника поліції. Harvey не здійснював регулярні пенсійні виплати понад 10 років.

«Сорок два пожежники-пенсіонери з Harvey зберегли $1,42 млн, але вже зібрали майже $25 млн після виходу на пенсію», - зауважила Ives.

Апеляційний суд округу Cook скасував у понеділок попереднє рішення окружного суду округу Cook і виніс тимчасове обмежувальне рішення супроти контролера штату Іллінойс стосовно утримання $1,4 млн у місті Harvey.

Тим часом мешканці кажуть, що підвищення податків - не вихід. Jeffery Coleman був вимушений закрити свій ресторан в одному з передмість у південній частині штату через високі податки на майно.

«Податки на майно у нас складають $80 тис. на рік, - розповів він. - Скільки хотдогів ви можете продати?»

Eric Kellogg, міський голова Harvey, заявив: «Ми не будемо розглядати жодні заяви про банкрутство».

Нагадаємо, Ives програла під час республіканських праймеріз, на яких боролася за право номінувати на посаду губернатора».

«Я - тут, тому що цих мешканців не чують, - зазначила вона. - Ніхто не захищає їхні права».

North Chicago - ще одне місто, яке також має проблеми з пенсійними виплатами.

 

Uber удосконалить перевірку особистих даних водіїв

Uber розпочне проводити у США щорічні перевірки водіїв на наявність судимості чи причетність до вчинення у минулому кримінальних злочинів. Uber також найме компанію, яка постійно відслідковуватиме арешти у кримінальних справах. Таким чином Uber намагається гарантувати безпечний проїзд для своїх клієнтів.

Це - лише декілька з нововведень компанії під керівництвом нового директора Dara Khosrowshahi. Він зазначив, що ці зміни відбуваються не тільки задля поліпшення іміджу компанії, яка була заплямована поганою поведінкою водіїв та серією інших негараздів.

«Перше, що ми хочемо зробити, - це дійсно змінити суть й імідж Uber, - сказав він в інтерв'ю The Associated Press. - Зміни, які ми робимо, - це лише крок до того, щоб зробити Uber принципово безпечнішим для водіїв та пасажирів».

Серед інших функцій безпеки - кнопки у додатку Uber, які дозволять пасажирам телефонувати на 911 у надзвичайних ситуаціях, а також удосконалені додатки, які полегшать пасажирам спроби поділитися зі своїми близькими своїм місцем перебування.

Із моменту виходу компанії на ринок перевезень у 2009 році Uber постраждав від повідомлень про відсутність гарантій безпеки перевезення пасажирів, зокрема, через судові позови стосовно вчинення сексуальних нападів. Минулого року компанія отримала штраф від штату Колорадо на суму $8,9 млн за те, що дозволила особам, які у минулому здійснювали серйозні злочини, зокрема, і на транспортних засобах, працювати водіями.

У комісії з питань комунального господарства запевняють, що знайшли майже 60 осіб, які отримали дозвіл працювати водіями Uber, незважаючи на причетність у минулому до вчинення тяжких кримінальних злочинів або серйозних порушень правил дорожнього руху, зокрема, керування автомобілем у нетверезому стані.

Khosrowshahi, колишній виконавчий директор Expedia, веб-сайта, на якому можна забронювати туристичні тури, у серпні замінив на посаді Travis Kalanick, співзасновника Uber. Він майже зі самого початку зіштовхнувся з проблемами. Зокрема, зовсім нещодавно йому довелося вирішувати проблему з автономною програмою автомобіля Uber. Нагадаємо, минулого місяця у Tempe, штат Arizona, один з позашляховиків компанії наїхав на пішохода, що призвело до його смерті.

Палата представників Іллінойсу розгляне законопроект, який стосується жертв сексуального насилля

США завдали удару по Сирії, однак планують вивести сили з країни

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers