rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Ректор ПНУ ім. В. Стефаника Ігор Цепенда відвідав Чикаго

Днями завершився (без перебільшення!) плідний візит ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди до м. Чикаго.

Всього за кілька днів у Чикаго ректор Ігор Цепенда провів низку зустрічей з кількома навчальними інституціями штату Іллінойс, за результатами яких було домовлено про співпрацю у рамках освітніх програм за підтримки різних урядових та міжнародних організацій.

Title Title 

 

Так, зокрема, під час зустрічі у The University of Chicago та Governors State University було обговорено та окреслено шляхи майбутньої співпраці у різних сферах науки: астрономія (зокрема, University оf Chicago запропонував розглянути можливість використання їхньої технічної бази: обсерваторій та телескопів, розташованих у США та Чилі для досліджень нашого Університету), фізіотерапія (реабілітації після травм/поранень військовослужбовців), лінгвістика (поглиблення вивчення англійської мови шляхом організації програм обміну студентів та викладачів ВУЗів), мистецтво, біохімія, біологія, фізика, кримінальне право та ін.

Приємно бачити таку активність та готовність до міжнародної співпраці одного з кращих університетів нашої країни.

Title Title 

 

 

***

Під час перебування в Чикаго мав цікаву зустріч з віце-президентом Українського Конгресового Комітету Америки, президентом Києво-Могилянської фундації Америки Мартою Фаріон, яка протягом десятків років невтомно працює над формуванням позитивного іміджу України серед американських еліт та реалізовує численні важливі проекти для українських університетів. Попередньо запланували на наступний рік презентацію проектів нашого університету в США.

 

***

Незабутні враження залишились від зустрічей в українському середовищі Чикаго. Вражає титанічна робота працівників Українського національного музею в Чикаго - президента музею Лідії Ткачук та куратора Марії Климчак, які не тільки зберігають українську історію діаспорного періоду, але й зібрали численні документи та експонати важливих етапів українського державотворення.

Особливі враження від спілкування з правлячим архієреєм єпархії святого Миколая УГКЦ у Чикаго єпископом Венедиктом, який розвиває традиції формування навколо Церкви духовного, культурного і просвітницького простору українців у США.

І, звичайно, професійна робота нашого Генерального консульства України в Чикаго, яке очолює Лариса Герасько.

 

Title

 

***

Перший день у США був насичений науковими зустрічами в Університеті Чикаго, який за кількістю лауреатів Нобелівської премії посідає четверте місце в світі. Відбулись розмови з віце-президентом Університету Чикаго з досліджень, інновацій та національних лабораторій Еріком Ісааксом, деканом факультету хімії Вірешом Равелом щодо тематики майбутньої наукової співпраці. Підписано також угоду про співпрацю з Міжнародною культурно-освітньою асоціацією, яку очолює Лариса Коваль та Сергій Лиховід, про реалізацію спільних україно-американських освітніх проектів. І, звичайно, велика подяка Генеральному консулу України в Чикаго Ларисі Герасько, за підтримки якої відбуваються зустрічі.

Євгеній Дробот,
віце-консул ГКУ в Чикаго

 

Святкування Христового Воскресіння у кафедральному соборі святого князя Володимира

Голова Національної Ради жінок України зустрілась із представниками жіночих організацій громади в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers