rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Слідчим, що перевіряють диплом Гройсмана, відкрили його студентську справу

Слідчим, що перевіряють диплом Гройсмана, відкрили його студентську справу

Слідству в справі щодо можливої підробки диплома прем'єра Володимира Гройсмана надали доступ до його особової студентської справи.

Відповідна ухвала Печерського райсуду Києва від 12 березня опублікована в Єдиному реєстрі рішень.

Таким чином, слідство отримало доступ до справи, що зберігається у Міжрегіональній академії управління персоналом, де прем'єр навчався з 2000 до 2003 років та здобув диплом бакалавра та спеціаліста за спеціальністю «Правознавство».

Слідство зазначає, що зверталось до всіх закладів, де, згідно з інформацією Кабміну, навчався голова уряду. Водночас, т. в. о. президента зазначеної академії відмовився надавати копію особової справи Гройсмана.

Суд погодився з прокуратурою у необхідності надання доступу для «повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення, а також об'єктивних та фактичних даних, які б свідчили про підробку документів про освіту».

Термін дії ухвали - один місяць, тобто, до 12 квітня.

Кримінальне провадження щодо можливої підробки диплома Володимира Гройсмана було порушено в жовтні 2017 року за зверненням позафракційного депутата Віталія Купрія.

Як зазначається в матеріалах справи, заявник вважає, що диплом спеціаліста, отриманий Гройсманом, міг бути підроблений. Так, голова уряду отримав його за період навчання з 2002 до 2003 років. Нардеп, своєю чергою, наполягає, що законодавством про освіту, яке діяло на той час, передбачався термін навчання не менше, ніж 5 років.

Раніше «Українська правда» писала, що Гройсман усю вищу освіту здобув заочно.

 

Савченко і ще троє депутатів не подали е-декларації за 2017 рік

Четверо народних депутатів України не подали декларації за 2017 рік, ще один надіслав декларацію із запізненням.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

«В Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, станом на 1 квітня цього року були відсутні декларації за 2017 рік 5 народних депутатів України. Один із них подав свою електронну декларацію із запізненням на 1 день. Станом на 6 квітня цього року декларації 4 народних депутатів до Реєстру не надійшли», - йдеться у повідомленні.

Так, декларації не подали позафракційні Надія Савченко, Сергій Клюєв, Олександр Онищенко та депутат від «Самопомочі» Андрій Журжій. Депутат від БПП Богдан Онуфрик надіслав декларацію із запізненням - 2 квітня 2018 року.

Загалом, НАЗК станом на 1 квітня цього року зафіксував у реєстрі 1 090 570 декларацій, поданих у 2017 році, та 896 246 декларацій - у 2018 році. З них 142 декларації у 2017 році та 110 декларацій цього року - подані президентом України, прем'єр-міністром, членами Кабінету міністрів України та першими заступниками або заступниками міністрів.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК оголосив про повну перевірку декларацій президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Верховної Ради Андрія Парубія та інших топ-чиновників.

 

ПАТ «Укренерго» розпочало спір з Росією через активи в окупованому Криму

ПАТ «Укренерго» надіслало російській стороні офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір щодо активів компанії в окупованому Криму.

Про це повідомив в. о. керівника «Укренерго» Всеволод Ковальчук на своїй сторінці у Facebook.

«Кілька днів тому «Укренерго» вручило росіянам офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір щодо активів нашої компанії у Криму. Конверти отримали: міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр фінансів Антон Силуанов, міністр юстиції Олександр Коновалов, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і президент РФ Володимир Путін», - зазначив він.

За словами очільника «Укренерго», українську компанію у цій справі представляють юристи міжнародної юридичної компанії «Covington & Burling LLP», яка раніше допомагала подати аналогічний позов НАК «Нафтогаз України».

«Якщо нам не вдасться врегулювати спір мирним шляхом до кінця вересня, ми зможемо подати позов у Міжнародний арбітраж проти Росії, як це вже зробив «Нафтогаз». Наш позов буде стосуватися не лише майна, яке ми втратили через анексію півострова, але й доходів, які недоотримали через таку втрату. Ми не можемо закрити очі на ці колосальні втрати і жити далі так, ніби нічого не сталося. Адже тільки наша кримська електромережа коштує близько 1 млрд доларів. Це - тисячі ліній електропередач, десятки електричних підстанцій та багато чого ще, не кажучи вже про два пансіонати, де раніше оздоровлювалися українські енергетики», - наголосив Ковальчук.

За словами в. о. керівника «Укренерго», крім майна, компанія втратила ще й прибуток від його експлуатації.

«Ці гроші повинні були піти не лише на рахунки компанії, але й у держбюджет України у вигляді податків та дивідендів. Тому нам обов'язково треба відновити справедливість і повернути втрачене. Росія повинна відповісти за те пограбування, яке вже визнане всіма цивілізованими країнами світу. Ми впевнені, що дійдемо до переможного фіналу. Ми будемо боротися і переможемо. Крим - це Україна», - зазначив він.

 

Львівська міськрада назвала фірму, що будуватиме сміттєпереробний завод

Містобудівні умови для будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів погодив 10 квітня виконком Львівської міськради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дозвіл на проектування та будівництво комплексу отримало ЛКП «Зелене місто». Згідно з виданою документацією, комплекс зведуть на площі 6,7 га», - зазначив начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський.

За його словами, на громадське обговорення винесуть уже готовий проект механіко-біологічного комплексу.

Як повідомлялося, комплекс з перевантаження та переробки сміття у Львові запланували звести на території очисних споруд «Львівводоканалу». Під завод Львівська міськрада виділила 6,7 га землі. ЛКП «Зелене місто», якому було надано в користування цю земельну ділянку, оголосило тендер на розробку проектної документації.

 

На Херсонщині судять лікаря за смерть трирічної дитини

У місті Каховка судять лікаря районної лікарні за неналежне виконання своїх професійних обов'язків, що призвело до смерті трирічного хлопчика.

Про це повідомила у вівторок на своїй сторінці у Facebook прокуратура Херсонської області.

«Каховською місцевою прокуратурою спільно з Каховським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання своїх професійних обов'язків медичним працівником Каховської центральної лікарні, що спричинило смерть трирічного хлопчика. Встановлено, що лікар під час проведення операції з видалення апендициту в дитини 2012 року народження ввів їй у 5 разів вищу дозу знеболюючого, від чого дитина померла на операційному столі», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, обвинувальний акт стосовно медика вже скеровано до суду. Лікар звинувачується за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України.

 

На Вовчинецьких горах з'являться альпінпарк та веломістечко

Поблизу Івано-Франківська завдяки грантовим коштам побудують оглядовий майданчик та велику відпочинкову зону з альпінпарком та веломаршрутами.

Про це 10 квітня на щотижневій оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська повідомив начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк, - пише Бліц-Інфо.

За його словами, місто виграло 218 тисяч євро на міжнародний проект, який реалізують у Вовчинецьких горах. До цієї суми місто повинно буде вкласти лише 10%.

Так, на 20 гектарах облаштують зони для туризму, дитячих ігор, оглядовий майданчик, веломістечко та альпінпарк.

 

Українські науковці можуть отримати гранти на патентування винаходів

Міністерство освіти і науки закликає українських вчених не поспішати витрачати власні кошти і подавати заявки на грант для отримання прав на свої винаходи.

Про це повідомляється на сайті МОН.

Зазначається, що відповідні гранти виділяються через Український науково-технологічний центр (УНТЦ).

«В умовах обмеженого бюджетного фінансування наукової сфери ми працюємо над тим, щоб запропонувати нашим вченим додаткові інструменти підтримки - насамперед фінансової. Саме завдяки ініціативі МОН в Українському науково-технологічному центрі, який є міжнародною організацією, було відкрито грантову програму на патентування винаходів. Подати заявку на фінансування може будь-яка наукова установа», - зазначив очільник Директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

За його словами, передбачених коштів вистачить для того, щоб профінансувати отримання в Україні близько 100 патентів на рік.

Зазначається, що програма була започаткована ще наприкінці 2015-го, і щороку в УНТЦ передбачено грант, за який вчені можуть здійснювати патентування винаходів. Однак, за останній рік лише 3 наукові установи скористалися цією можливістю, одержавши 12 патентів. Вони передбачають авторство на винахід та виключне право на використання розробки протягом певного терміну для 25 українських вчених.

Великдень на фронті: окупанти гатять зі 122-мм артилерії

Лінія фронту: у понеділок один український боєць загинув, чотирьох поранено, у вівторок – один загиблий, двох поранено

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers