rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Великдень на фронті: окупанти гатять зі 122-мм артилерії

У неділю, 8 квітня, протягом доби по позиціях ЗСУ було здійснено 35 прицільних обстрілів, п'ятеро українських військових зазнали поранень.

Про це на брифінгу у понеділок заявив речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк.

Провокаційний вогонь із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу Водяного, Широкіного, Авдіївки, Кам'янки, Павлополя, Богданівки, Гнутового, а також шахти Бутівка.

У понеділок, 9 квітня, ситуація на лінії фронту суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші, застосовуючи, зокрема, артилерійські системи калібру 122 мм та важкі міномети.

Протягом доби штаб зафіксував 35 ворожих обстрілів.

«Як і раніше, високу активність противник демонстрував на Донецькому напрямку. Із 35 ворожих обстрілів наших оборонних позицій 30 зафіксовані як прицільні. З метою збереження життя та здоров'я особового складу, військовослужбовці Збройних сил України 9 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи дозволену Мінськими домовленостями зброю», - зазначив Гуцуляк.

За його словами, на Луганському напрямку противник тричі відкривав вогонь в районі Світлодарської дуги. Під обстрілом з великокаліберних кулеметів та гранатометів опинилися українські військові в районі населених пунктів Катеринівка, Луганське та Світлодарськ.

«У районі населених пунктів Широкине та Лебединське противник застосував заборонену Мінськими домовленостями дульну артилерію калібру 122 мм. Загалом, у бік наших військових ворог випустив 10 снарядів. Також у районі Лебединського зафіксовано ворожий обстріл з міномета калібру 82 мм», - розповів речник МОУ.

Він наголосив, що найбільша кількість обстрілів наших опорних пунктів у понеділок була зафіксована в районі Водяного. Тут ворог відкривав вогонь 9 разів, зокрема, двічі - з мінометів калібру 120 мм. У бік українських військових було випущено 8 мін цього калібру.

«Під ворожі обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів також потрапили наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Гнутове, Кам'янка, Лебединське, Невельське, Опитне, Павлопіль, Піски, Піщевик, Первомайське, Талаківка, Широкине та шахти Бутівка», - додав Гуцуляк.

У вівторок, 10 квітня, як повідомляє прес-центр АТО, станом на 18:00 зафіксовано 22 обстріли українських опорних пунктів.

«Унаслідок ворожого вогню один український захисник зазнав поранення. Постраждалого воїна доправлено до лікувального закладу та надано медичну допомогу», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Донецькому напрямку із заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів агресор обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Бердянське. Також міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети та озброєння БМП противник застосував в районі Пісків, гранатомети різних систем поблизу Лебединського, Водяного та Шахти «Бутівка», протитанковий ракетний комплекс - неподалік Широкиного, а великокаліберні кулемети - по оборонцях Гнутового, Новотроїцького та Опитного.

Крім цього, під вогонь з озброєння БМП потрапили захисники Гнутового, зі стрілецької зброї - Авдіївки, Павлополя, Красногорівки та Новотроїцького, а позиції під Водяним обстрілював ворожий снайпер.

 

Слідчим, що перевіряють диплом Гройсмана, відкрили його студентську справу

Лінія фронту: у понеділок один український боєць загинув, чотирьох поранено, у вівторок – один загиблий, двох поранено

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers