rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Історик Вахтанг Кіпіані у Флориді
Title  
 Редактор В. Кіпіані – автор 2 книг 

Українські громади в Норт-Порті і Маямі, у Флориді, мали приємність почути доповідь історика і тележурналіста з України Вахтанга Кіпіані на тему: «У пошуку історичної правди». В. Кіпіані є редактором видання «Історична правда», ведучим програми «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» на телеканалі ZIK, а також засновником музею-архіву преси в Києві. Він - укладач статей різних авторів, які вийшли в двох книжках під заголовком «Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ сторіччі» та «ОУН-УПА».

Зустріч у Норт-Порті відбулася 23-го березня ц. р. в залі Осередку ім. св. Андрія за спонсорства Осередку та Товариства української мови (ТУМ). Вечір відкрила голова ТУМ проф. Віра Боднарук і представила шановного гостя з України.

Вахтанг Кіпіані за національністю грузин, але громадянство має українське. Він народився в Тбілісі, але виріс і ходив до школи в Києві. Вищі студії з історії здобув у Миколаївському державному педагогічному інституті. Він був учителем історії у Миколаєві та писав і був редактором підпільних видань Народного Руху України. Згодом почав працювати на телебаченні.

Присутні із захопленням слухали Кіпіані, котрий розповідав про дуже цікаву працю у пошуках історичної правди в архівах, які збереглися в Україні та в діаспорі, а також про зустрічі зі ще живими учасниками важливих історичних подій. Було багато запитань до п. Кіпіані, на які він радо відповідав.

Дарія Томашоска, заступниця голови Осередку ім. св. Андрія, подякувала гостеві за дуже цікавий виступ і запросила всіх на перекуску та товариську розмову з гостем. Це була нагода ближче пізнати автора дуже цінних книжок та купити собі примірник з автографом. Від Осередку та Товариства української мови було передано фінансовий даток на подальшу працю Вахтанга Кіпіані.

З Норт-Порту п. Кіпіані забрали Оксана і Петро Пясецькі на зустріч із громадою в Маямі. Дорогою п. Кіпіані мав нагоду побачити природу і птахів південної Флориди, бо це була для нього перша подорож в цю місцевість Америки. В неділю, 25-го березня, після Служби Божої, відбулася зустріч із громадою в Маямі. Гостя привітав о. Андрій Романів, а Петро Пясецький представив його громаді. Після виступу присутні мали нагоду купити книжки редактора Кіпіані і скласти даток на його подальшу працю.

Відвідини журналіста В. Кіпіані завершилися у Вашингтоні, оскільки він мусів повертатися до своєї роботи (працює викладачем журналістики в Українському католицькому університеті у Львові та на кафедрі PR у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» в Києві).

Title Title 
 В. Кіпіані з частиною присутніх (Норт-Порт) Організатори зустрічі: Дарія Томашоска,
ред. В. Кіпіані та Віра Боднарук

 

Щира подяка українській громаді та організаторам інформативних зустрічей з ред. Вахтангом Кіпіані.

 

Фото Христі Чайковської та
Оксани Пясецької

Щасливий квиток у теплі краї: як франківський акушер-гінеколог відкрив для себе Азію

Шкільне великоднє свято «Передзвін Великодньої гаївки» у Рідній школі м. Детройт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers