rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Ринок електрокарів в Україні може одержати потужний імпульс для розвитку

Ринок електрокарів в Україні може одержати потужний імпульс для розвитку

У Верховній Раді України зареєстрували два законопроекти про стратегію розвитку ринку електрокарів на 15 років, якими передбачаються пільги для стимулювання виробництва і ринку.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Два роки роботи і - done! Законопроекти (№ 8159 і 8160 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України - ред.), які передбачають імплементацію 15-річної стратегії розвитку ринку електрокарів, виробництва запчастин, батарей, самих електрокарів і електробусів в Україні - зареєстровані», - зазначив урядовець.

За його словами, схвалення цих законопроектів гарантує найдешевші в Європі електрокари для українських громадян, створення нового сучасного типу виробництва, тисячі нових високотехнологічних робочих місць, екологію і чисте повітря, а також відмову від російських нафтопродуктів. Омелян наголосив, що Україна може бути одним з лідерів у найпередовіших технологіях.

«Щоб залучити інвесторів і побудувати «з нуля» нові виробництва, цими законами ми створюємо найпривабливіші умови та пільгове податкове законодавство, одне з найкращих у світі», - наголосив міністр.

Як відомо, законопроекти № 8159 і 8160 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України передбачають на 10 років звільнення від оподаткування і ввізного мита комплектуючих та кузовів для виробництва електромобілів (легкових і вантажних) та електробусів в Україні, від сплати пенсійного збору покупців електрокарів, і на 15 років - від податку на прибуток видобувачів літію, виробників акумуляторів і електромобілів.

 

Toyota зупинила випробування автопілотів після смертельного ДТП з Uber

Title  

Toyota зупиняє випробування самокерованих автомобілів на державних дорогах у США після інциденту з випробувальним авто Uber, у результаті якого загинула жінка-пішохід.

Про це повідомляє HNK World.

Дослідний інститут Toyota - американське підприємство компанії - повідомив про зупинку своїх випробувань таких автомобілів.

Toyota заявила, що ця подія могла вплинути на емоційний стан її водіїв-випробувачів.

Компанія Uber також заявила, що призупиняє випробування безпілотних автомобілів після загибелі пішохода у ДТП за участю однієї з таких машин.

«Випробування безпілотних автомобілів призупиняється у Піттсбурзі, Сан-Франциско, Торонто і Фініксі», - йдеться у повідомленні Mind із посиланням на Bloomberg.

Згідно із заявою Uber, компанія також всіляко сприятиме у розслідуванні інциденту.

ДТП сталася в американському місті Темпе, штат Аризона. Жінка переходила дорогу, коли автомобіль у режимі автономного керування наїхав на неї, пише агентство Bloomberg з посиланням на поліцейське управління міста. Жінку привезли у лікарню, де вона померла від отриманих травм.

Як зазначає телеканал KNXV із посиланням на заяву поліції, у салоні автомобіля був присутній водій-оператор - задля гарантування безпеки в надзвичайних ситуаціях.

Раніше повідомлялося, що у Каліфорнії внесли зміни до ПДР, які дозволяють безпілотним авто їздити на дорогах.

Нагадаємо, Uber першою у світі вирішила започаткувати сервіс таксі на автопілотах. Для цього компанія має закупити у Volvo 24 тисячі автомобілів із автопілотом за $1,4 млрд.

 

Google передавав американській поліції GPS-дані користувачів

Поліція міста Ролі в Північній Кароліні оголосила про співпрацю з компанією Google. Отримані дані, за словами оперативників, допомогли швидше розкривати злочини.

Про це повідомляє Tech Crunch.

За словами представника поліції, в одній справі компанія показала всі смартфони, які перебували поруч з місцем події, але не розкрила особисті дані користувачів. В іншій справі вона вказала пристрої, які потрапили у зону розміром 68 квадратних кілометрів у момент вбивства.

Більшість сучасних телефонів, планшетів і ноутбуків мають GPS, Wi-Fi та модуль мобільного зв'язку. Отже, місцерозташування пристрою можна легко визначити, якщо він приєднаний до однієї з цих мереж.

Запити на отримання даних почали надходити до Google кілька років тому. Співробітники компанії заявили, що до них приходять ордери на розкриття даних близько 80 тисяч користувачів кожні півроку.

В останньому відкритому звіті про надання даних, який датується січнем 2017 року, йдеться, що інформація розкривалася у 65% випадків.

Правоохоронці зазначили, що Google надавала дані не лише про смартфони на операційній системі Android, а й про пристрої, на яких встановлено її програмне забезпечення, що використовує геолокацію.

Представник компанії прокоментував заяву поліції: «Ми давно з'ясували, як виконавчі органи можуть запитувати дані про користувачів. Ми ретельно обробляємо кожен запит і відхиляємо всі випадки, що порушують конфіденційність».

 

Volkswagen Arteon стане спортивним універсалом

Компанія Volkswagen підтвердила старт робіт для створення універсал-версії свого екстравагантного фастбека Arteon.

Нова модифікація Артеон отримає приставку Shooting Brake. Дебют автомобіля відбудеться до кінця цього року.

Title Title 

 

Новинку планується обладнати модернізованим 1,6-літровим двигуном, потужність якого наразі невідома.

Нагадаємо, що офіційний дебют нового фастбека Volkswagen Arteon відбувся на автосалоні у Женеві в березні 2017 року. Новинка розроблена на тій же архітектурі, що і преміальний Passat. У Європі за минулий рік було продано понад 10 тисяч таких автомобілів.

 

Кросовер Mercedes-Maybach повинен вийти у 2019 році

Компанія Mercedes-Benz планує випустити кросовер Maybach у 2019 році, повідомляє Autocar.

  Title

В основу новинки ляже флагманський кросовер Mercedes-Benz GLS, який отримає доопрацювання у стилі седана Mercedes-Maybach S-Class - невеликі стилістичні зміни, а також більш багате обладнання. Конкурентами для моделі стануть Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan і Range Rover SVAutobiography.

Очікується, що прототип кросовера Mercedes-Maybach буде презентований у квітні 2018 року на автосалоні в Пекіні, а серійний автомобіль покажуть у листопаді на шоу в Лос-Анджелесі.

 

Продемонстровано відроджений великий позашляховик Ford

Title  

Раніше компанія Ford офіційно підтвердила перезапуск легендарного позашляховика Bronco.

Компанія Ford розповсюдила перше офіційне зображення моделі Bronco, яка стане частиною глобального портфеля автомобілів американської марки до 2020 року. Нагадаємо, що великий позашляховик «Форд» випускали з 1966 до 1996 рр. Автомобілі було обладнано повним приводом і цілою низкою опцій для бездоріжжя. Раніше у Ford заявляли, що новий Bronco збереже відданість традиціям.

Судячи з фотографій, на яких кузов позашляховика прихований під щільною тканиною, зовні Bronco зазнає низки змін. Модель стане компактнішою й отримає більш квадратні конфігурації. Запасне колесо, як і в колишніх модифікаціях, буде розташовано на зовнішньому боці дверей багажника.

Технічні характеристики нового Bronco не розкривають. Раніше у Ford підкреслювали, що шосте покоління позашляховиків «зможе похвалитися новітніми інтелектуальними технологіями і сміливим поглядом, залишаючись вірним своєму міцному корінню».

За неофіційною інформацією, у шостому поколінні Bronco збереже рамну конструкцію, повний привід і отримає двигун EcoBoost з шістьма циліндрами, об'ємом 2,7 л і потужністю 325 к. с.

Передбачається, що позашляховик буде продаватися не лише на американському, а й на інших ринках.

ЛАЗ-А183F0 – найбільш вдала розробка української автобусної промисловості

«Заряджений» Audi SQ2 практично готовий до дебюту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers