rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Президент Словаччини відмовився призначати новий уряд

Президент Словаччини відмовився призначати новий уряд

Президент Словаччини Андрей Кіска відмовився призначати запропонований в. о. прем'єр-міністра Петером Пеллегріні склад уряду і попросив розробити нову пропозицію до п'ятниці.

Про це повідомляє Reuters.

«(Пеллегріні - ред.) має переконати (людей - ред.), що новий уряд принесе очікувані зміни. Він мусить створити стабільний уряд, склад якого, особливо щодо міністерства внутрішніх справ, зможе зняти напруження в нашому суспільстві. Я також розповів про конкретні заперечення проти його пропозиції, і попросив зробити нову пропозицію щодо складу уряду до цієї п'ятниці», - сказав Кіска.

Як відомо, 15 березня президент Словаччини Андрей Кіска прийняв заяву про відставку прем'єр-міністра Роберта Фіцо після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Він також доручив віце-прем'єр-міністру Петеру Пеллегріні сформувати новий уряд.

25 лютого у будинку в селі Велька-Мача поблизу Братислави було виявлено тіла застрелених 27-річного журналіста Яна Куцяка і його подруги Мартіни Кушнірової.

Найбільш імовірним мотивом убивства правоохоронці вважають професійну діяльність Куцяка.

 

Після трьох місяців перерви Молдова повертає посла до Москви

Посол Молдови в Росії Андрій Негуца, відкликаний на невизначений термін у грудні 2017 року, повертається в Москву.

Про це повідомив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Тудор Ульяновський за підсумками зустрічі із заступником глави МЗС Росії Григорієм Карасіним, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Загальновідомо, що молдавсько-російські відносини проходять через непростий період. На жаль, накопичилося багато проблем, які чекають свого вирішення. Під час зустрічі з паном Карасіним звернув особливу увагу на необхідність подолання існуючих проблем, зокрема, неприпустимість у майбутньому переслідування офіційних осіб Молдови, які перебувають у службових справах у Росії», - зазначив Ульяновський.

За його словами, сторони обговорили і необхідність активізації двостороннього діалогу з питання розслідування факту відмивання російських фінансових коштів з використанням банківських структур Молдови.

Посол Андрій Негуца був відкликаний у Кишинів на невизначений термін у зв'язку з безперервним переслідуванням молдавських офіційних осіб, які перебувають у відрядженнях на території Росії.

 

Прокуратура провела обшуки у штаб-квартирі Volkswagen

Прокуратура німецького міста Брауншвейг на початку березня провела низку обшуків у штаб-квартирі автоконцерну Volkswagen (VW) у Вольфсбурзі.

Про це у вівторок, 20 березня, повідомляє DW із посиланням на німецький тижневик Wirtschafts Woche.

«Ми можемо підтвердити, що обшуки були», - сказав виданню представник VW.

Зазначається, що слідчі дії проводилися у 13 офісах компанії, були вилучені документи і великі «обсяги даних», які протягом найближчих тижнів проаналізують фахівці.

Правоохоронні органи мали на меті виявити осіб, підозрюваних у маніпулюванні ринком. 9 грудня 2015 року концерн оприлюднив повідомлення, в якому містилась «недостовірна інформація» щодо показників рівня шкідливих викидів дизельних автомобілів, зазначає WirtschaftsWoche.

Як відомо, наприкінці січня навколо VW спалахнув новий скандал. Газети Suddeutsche Zeitung (SZ) і Stuttgarter Zeitung повідомили, що німецькі концерни Volkswagen, Daimler та BMW фінансували низку небезпечних експериментів за участю людей. Згадані експерименти проводилися Європейською дослідницькою спілкою захисту довкілля та здоров'я в транспортній галузі (EUGT).

Під час цих досліджень, що проводилися зі згоди самих учасників, здорові люди зазнавали короткого впливу діоксиду азоту, що вважається однією з найтоксичніших складових вихлопних газів дизельних двигунів, повідомили ЗМІ з посиланням на звіт EUGT за 2012-2015 роки.

Згідно з цими даними, в Університетській клініці Ахена були обстежені 25 осіб - після того, як вони протягом декількох годин вдихали в різних концентраціях отруйний газ NO2. Результати цього дослідження були опубліковані в 2016 році.

 

Поліція затримала Саркозі - підозрюють, що його виборчу кампанію фінансував Каддафі

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі затримали у вівторок, 20 березня, в рамках розслідування справи щодо фінансування його передвиборчої кампанії.

Про це повідомляє Reuters.

«Колишній президент Франції Ніколя Саркозі був взятий під варту в поліції у вівторок вранці, де його допитувати у рамках розслідування можливих порушень щодо фінансування його виборчої кампанії», - йдеться у повідомленні.

Як пише газета Le Monde, розслідування пов'язане з можливим залученням коштів з Лівії для фінансування передвиборчої кампанії Саркозі у 2007 році. Агентство АР зазначає, що Саркозі нібито отримав мільйони євро від режиму лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Саркозі допитали у приміщенні судової поліції у Нантері.

Адвокат екс-президента Франції не давав коментарів щодо затримання його клієнта.

Як відомо, справу щодо Саркозі відкрили ще в 2013 році, однак потім розслідування призупинили. У 2017 році у цій справі екс-лідеру Франції висунули попередні звинувачення, вказавши таким чином, що у слідства достатньо доказів для початку кримінального процесу.

 

Витурені російські дипломати залишили Лондон

Російські дипломати, рішення про вислання яких ухвалив британський уряд через справу про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля, залишають посольство РФ у Лондоні.

Про це повідомляє AFP у Twitter.

«Вислані російські дипломати залишають посольство в Лондоні», - йдеться у повідомленні.

Як пише Бі-Бі-Сі, фургони та дипломатичні автомобілі з працівниками російського представництва та їхніми родинами залишають будівлю посольстві у Лондоні.

Пізніше уряд Британії вирішить, чи вводити подальші санкції проти Росії у зв'язку з інцидентом із Скрипалем.

Як відомо, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його донька Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі потерпілі перебувають у критичному стані.

Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новічок», до виробництва якої може бути причетна Росія.

У Кремлі заперечують ці звинувачення.

Уряд Великої Британії оголосив про видворення 23 російських дипломатів та призупинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями, заявивши про видворення з країни 23 британських дипломатів.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

 

Стівена Гокінга поховають поруч з Ньютоном і Дарвіном

Відомого вченого Стівена Гокінга буде поховано у Вестмінстерському абатстві, поруч з могилами Ісаака Ньютона і Чарльза Дарвіна.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

«Поминальна служба пройде в Кембриджі, місті, яке він дуже любив. Вона відбудеться у великодню неділю, 1 квітня, в церкві Св. Марії Кембриджського університету», - йдеться в заяві сім'ї Гокінга.

Зазначається, що ця церква розташована неподалік університетського коледжу Гонвілл-енд-Кіз, де Гокінг пропрацював понад 50 років.

У заяві дітей Стівена Гокінга на сайті коледжу сказано: «Наш батько жив і працював в Кембриджі понад 50 років. Він був невід'ємною і помітною частиною життя міста. Саме тому ми вирішили провести поминальну службу в місті, яке він так любив, і яке любило його. Життя і робота нашого батька мало важливе значення для багатьох людей, як релігійних, так і не релігійних. Відповідно, служба проходитиме з урахуванням всіх традицій».

Похорон Гокінга відбудеться 31 березня. На ньому будуть присутні його родичі, друзі та колеги.

Як повідомлялося, видатний англійський фізик-теоретик, космолог і популяризатор науки Стівен Гокінг помер 14 березня у себе вдома, в Кембриджі, у віці 76 років.

Гокінг став одним з найбільш шанованих і відомих вчених свого часу, незважаючи на важке нейродегенеративне захворювання.

 

Помер останній у світі самець північного білого носорога

У кенійському заповіднику Ол Педжета помер останній у світі самець північних білих носорогів.

Про це повідомляє Reuters.

«За останні 24 години його (носорога - ред.) стан значно погіршився, він не міг встати і багато страждав. Ветеринарна команда із зоопарку Двер Кралове, заповідника Ол Педжета і Служби охорони дикої природи Кенії ухвалили рішення приспати його», - йдеться у заяві заповідника.

Як зазначається, 45-річного носорога на ім'я Судан лікували від вікових ускладнень, що впливали на його м'язи і кістки та спричиняли великі рани на шкірі.

Раніше Судан жив у чеському зоопарку Двер Кралове, а потім його перевезли до заповідника Ол Педжета, де він жив із двома самицями: 27-річною Наджин і 17-річною Фату. Там його намагалися змусити спаруватися з самицями, однак нічого не вийшло.

Після цього захисники дикої природи торік зареєстрували профіль Судана у додатку сайту знайомств Tinder. У такий спосіб небайдужі хотіли зібрати $9 мільйонів на лікування носорога від безпліддя.

Безпека: у Кишиневі обговорювали, як боротися зі спільним ворогом

Макрон: До 2065 року французькою говоритимуть 1 млрд землян

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers