rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Більшість американців вірять, що США керує «таємний уряд»

Більшість американців вірять, що група невиборних урядовців керують політикою США. На це вказують результати опитування Monmouth University Polling Institute.

Відповідно до дослідження, результати якого наводить видання «The Hill», 74% респондентів вірять в існування «таємного уряду». Йдеться про групу невиборних чиновників, які керують політикою. Лише 21 відсоток опитаних не вірять, що така група існує.

Термін «таємний уряд» (deep state англійською - прим. ГА) у США використовується для позначення прошарку кар'єрних федеральних урядовців, які тривалий час зберігають свої позиції, незалежно від того, до якої партії належить чинний президент, не є його (чи її) політичними призначенцями. При цьому закидається, що такі чиновники - якщо вони отримали посади завдяки попередній партії виконавчої влади та ін. - продовжують діяти в інтересах тих, кому завдячують своїми посадами. Інший закид полягає у тому, що невиборні чиновники насправді є заполітизованими і так чи інакше підтримують одну з партій всупереч вимогам законодавства США.

Опитування зазначає, що 7 з 10 опитаних американців як серед прихильників демократів, так і республіканців і так званих незалежних виборців, вірять в існування «таємного уряду». 31 відсоток республіканських виборців та 33 відсотки незалежних виборців переконані, що таємний уряд «однозначно існує». Серед демократів ця цифра становить 19%. При цьому 63% опитаних заявили, що не знайомі зі самим терміном «таємний уряд».

«Як серед виборців-демократів, так і серед виборців-республіканців існує тривожне відчуття, що важелі влади смикають невиборні чиновники», - заявив про результати опитування директор Monmouth University Polling Institute.

Президент США Дональд Трамп часто звинувачує «таємний уряд» (deep state - прим. ГА) у кампанії проти нього і покриванні порушень з боку урядовців Барака Обами та своєї колишньої суперниці на президентських виборах США Гілларі Клінтон.

На початку року Трамп закликав «таємний уряд» у Мін'юсті США застосувати щодо колишньої помічниці Гілларі Клінтон - Гуми Абейдін, яка зберігала на приватному комп'ютері таємну урядову інформацію, але не стала об'єктом офіційних звинувачень, - ті ж стандарти, які було застосовано щодо службовця ВМС США, який постав перед судом за аналогічні дії.

Минулого року Трамп звинувачував «таємний уряд» у покриванні Гілларі Клінтон.

 

В Остіні стався вибух, є постраждалі

У ЗМІ перед праймеріз з’явилася інформація про офшори Pritzker

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers