rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ На українському нафтовому ринку з’явився Shebel

На українському нафтовому ринку з'явився Shebel

Shebel - нове ім'я Шебелинського нафтопереробного заводу та продукції, яку він виробляє (бензини марок А-92, А-95, дизельне пальне, LPG).

Про це стало відомо під час презентації нового бренда для ключових гравців вітчизняного нафтового ринку, яка відбулася 19 березня 2018 року, повідомила Укрінформу прес-служба Укргазвидобування.

«Спочатку ми модернізували Шебелинський завод та розпочали випуск нафтопродуктів високої якості, чим довели, що виробляти пальне європейського рівня в Україні можливо. Тепер ми розробили новий бренд для заводу - Shebel, який допоможе нам у реалізації нашої наступної цілі: кожен український водій повинен мати можливість заправлятися якісним європейським пальним українського виробництва», - підкреслив директор з комерційних питань ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Федоренко.

Шебелинський НПЗ почав свою історію з 1956 року. Сьогодні Шебелинський НПЗ - одне з двох діючих в Україні нафтопереробних підприємств. У 2015-2017 роках на заводі було реалізовано низку проектів з реконструкції та модернізації, завдяки чому було зупинено спад виробництва, і, головне, - підприємству вдалося здійснити поетапний перехід від випуску продукції стандарту Євро 2 на випуск продукції виключно стандарту Євро 5.

До реалізації проектів з реконструкції були залучені іноземні компанії - проектувальники та постачальники обладнання. Для утримання обсягів переробки при дефіциті власної сировини залучалася давальницька,  закуповувалася нафта з-за кордону. Для налагодження системи збуту готової продукції - стали першопрохідцями біржової торгівлі енергоресурсами.

Продукція Шебелинського заводу постійно проходить перевірку незалежними випробувальними лабораторіями, зокрема, міжнародними. Власна лабораторія якості нафтопродуктів отримала сертифікат про акредитацію та на сьогодні є однією з кращих в Україні за рівнем забезпечення вимірювальним обладнанням. Розпочато співпрацю з німецьким хімічним концерном BASF - визнаним світовим лідером у сфері покращення якості нафтопродуктів.

 

З Газпрому в бюджет України вже стягнули понад 100 мільйонів

Усі кошти російського Газпрому, які були на території України, вже стягнені до державного бюджету.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко журналістам у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можу сказати, що Міністерство юстиції стягує з Газпрому ще так само 6 млрд доларів за рішенням українського суду по штрафу на користь бюджету з ініціативи Антимонопольного комітету. Ми вже стягнули частину коштів - усе, що було у Газпрому на території України, було описано, арештовано і стягнено до державного бюджету. Це понад 100 млн грн., які вже надійшли до українського бюджету», - зазначив Петренко.

Він зауважив, що Міністерство юстиції співпрацюватиме з колегами по інших рішеннях для того, щоб змусити Росію виплатити до копійки всі борги, які є на сьогодні. Як уточнив міністр, «йдеться про 8,5 млрд грн.».

«Є відповідне доручення прем'єр-міністра Гройсмана, і ми зараз маємо хороші перспективи і хороші напрацювання щодо виконання цих рішень не тільки в Україні, але і в інших країнах, з якими в України є відповідні договори», - повідомив міністр юстиції.

Що стосується рішення Стокгольмського арбітражу, який 28 лютого зобов'язав Газпром доплатити Нафтогазу 4,63 млрд дол. за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту, Петренко зауважив, що наразі Нафтогаз України проводить відповідні заходи щодо запуску процесу стягнення цих коштів.

 

Арифметика злиднів: чим загрожує бідність Україні — і чи є шанси її подолати?

Трудова міграція за кордон: наміри, цілі, компроміси

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers