rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Прокуратура АРК оголосила підозру «голові виборчої комісії» окупованого Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила про підозру так званому голові «виборчої комісії Республіки Крим».

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно зі слідчим відділом ГУ СБУ в АРК (з дислокацією в м. Херсон) оголошено про підозру громадянину України - так званому голові незаконно утвореної на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим «виборчої комісії Республіки Крим» у вчиненні кримінальних правопорушень», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цю особу підозрюють у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також - у державній зраді.

«Зібраними доказами встановлено, що громадянин України, будучи з 2010 року головою виборчої комісії Автономної Республіки Крим, погодився очолити комісію Автономної Республіки Крим із проведення так званого «загальнокримського референдуму», забезпечив його підготовку та проведення, підготував та склав підсумковий протокол, в якому зазначалося про, нібито, підтримку рішення про входження Криму до складу РФ на правах окремого суб'єкта», - повідомляє прокуратура АРК.

Як зазначають у прокуратурі, такими діями було забезпечено проведення нелегітимного референдуму щодо від'єднання півострова від України та, як наслідок, приєднання його до Російської Федерації.

Крім того, згаданим громадянином України забезпечено підготовку та проведення на території АР Крим та м. Севастополь незаконних виборів до органів місцевого самоврядування і законодавчих органів у 2014 році, а також виборів до Державної Думи Російської Федерації у 2016 році.

За даними прокуратури, перебуваючи на так званій посаді голови незаконно утвореної «виборчої комісії Республіки Крим», громадянин забезпечив підготовку та проведення 18 березня 2018 року на тимчасово окупованій території півострова Крим незаконних виборів президента РФ.

За словами прокурора Автономної Республіки Крим Гюндуза Мамедова, громадянин України є одним з основних фігурантів у підготовці та проведенні усіх незаконних виборчих процесів на території Криму.

Прокурор автономії додав, що слідством зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України.

У прокуратурі наголосили, що за вчинення цих злочинів КК України передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до п'ятнадцяти років.

Броніслав Коморовський, екс-президент Польщі: «Кожний українсько-польський конфлікт завжди використовував хтось третій»

Чубаров повідомив про низьку явку на «російських виборах» у Криму

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers