rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Чубаров повідомив про низьку явку на «російських виборах» у Криму

У Криму спостерігалася низька явка на виборах та були зафіксовані факти тиску на кримських татар.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров в ефірі «112 Україна».

«Нас вразила маленька кількість людей, які пішли і йдуть на вибори. Ми очікували такого від кримськотатарського народу, від наших співвітчизників, що вони, здебільшого, не підуть», - зазначив Чубаров. Окрім того, за його даними, низька явка зафіксована не лише серед кримських татар, а і серед інших мешканців Криму.

Чубаров розповів і про факти тиску на кримських татар.

«Телефонують усім керівникам бюджетних підприємств, закладів, лікарень, шкіл, бо керівників зобов'язали відповідати за своїх працівників, незважаючи на те, де вони проживають та на яких дільницях будуть голосувати», - підкреслив голова Меджлісу.

Рефат Чубаров також написав у Facebook, що кримські татари в окупованому Криму проігнорували незаконні вибори президента РФ.

«Меджліс кримськотатарського народу з вдячністю відзначає тотальну неучасть кримськотатарського народу в незаконних виборах 18 березня 2018 року, організованих у Криму російськими окупантами», - зазначив він.

Чубаров також подякував усім громадянам України в Криму, які не дозволили російським окупантам втягувати їх у злочинні дії.

«Своїм відкрито проголошеним бойкотом незаконних виборів, організованих російською окупаційною владою на території тимчасово окупованого Криму, ви продемонстрували всьому світу наявність власної гідності та вірності своїй державі - Україні», - зазначив він.

Чубаров додав, що такий спротив надихає політиків на дії, що мають відновити державний суверенітет України над Кримом.

Тим часом кримським татарам, які працюють у кримській установі «Жовтневий пансіонат для людей похилого віку та інвалідів», повідомили про звільнення у випадку неявки на «вибори» президента РФ. Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на власні джерела.

«Керівництво кримської держустанови «Жовтневий пансіонат для людей похилого віку та інвалідів» загрожувало звільненням співробітникам - кримським татарам, якщо вони не підуть голосувати на вибори», - зазначають правозахисники.

Щоб повідомити про це, адміністрація пансіонату зібрала саме кримських татар - співробітників установи.

«Директор каже, що всім необхідно в обов'язковому порядку проголосувати, тому що бояться диверсій з боку кримських татар», - йдеться у коментарі джерела Кримської правозахисної групи.

Раніше правозахисники повідомляли про зафіксовані випадки примушування  дітей малювати плакати до виборів президента РФ, що трапилися в одній зі шкіл окупованого Криму.

Зазначимо, 18 березня біля диппредставництв РФ у Києві, Одесі, Харкові та Львові проходили акції протесту проти проведення виборів президента РФ на території незаконно анексованого Криму.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України раніше засудило рішення російської окупаційної адміністрації провести 18 березня 2018 року вибори президента РФ на тимчасово окупованих Росією територіях Автономної Республіки Крим і м. Севастополь та закликало кримчан не брати участь у незаконних виборах президента Російської Федерації на території півострова.

Євросоюз заявив, що не визнає проведення Росією президентських виборів на території окупованого Криму.

 

Броніслав Коморовський, екс-президент Польщі: «Кожний українсько-польський конфлікт завжди використовував хтось третій»

Прокуратура АРК оголосила підозру «голові виборчої комісії» окупованого Криму

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers