rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Шахова королева Ганна Музичук: «Кріштіану побажав мені успіхів»

ШАХИ

Ми розпитали знамениту українську шахістку, 3-разову чемпіонку світу і 2-разову чемпіонку Європи, про поїздку на «Сантьягу Бернабеу». Її спільне фото з Кріштіану Роналду спричинило справжній фурор!

 

- Ганно, як стала можливою ваша зустріч з Роналду? Якою була її мета?

Title  
 Фото зі сторінки Ганни Музичук у ФБ
 

- Минулий тиждень я провела в Іспанії, пропагуючи шахи (різні лекції, сеанси одночасної гри). Багато газет, журналів, а також телебачення зацікавились моїм вчинком з відмовою від участі в чемпіонаті світу в Саудівській Аравії через порушення прав жінок у цій країні, що привело до втрати 2 титулів чемпіонки світу. В одному з таких інтерв'ю я розповіла, що планую відвідати матч «Реала» проти «Алавеса» і була б дуже рада зустрітись із гравцями. Ця інформація дійшла до керівництва мадридського клубу, і після цього вони мене запросили.

Мені імпонує клуб «Реал». Це - клуб із багаторічною історією і я поважаю їхні цінності, такі, як смирення, рівність, командний дух, мотивація та націленість на перемогу. Також мушу зазначити, що «Реал» цікавиться шахами. Декілька років тому почесним гостем одного з матчів був найкращий шахіст планети Магнус Карлсен.

- Який між вами відбувся діалог? Роналду також цікавиться шахами?

- Я привітала його з перемогою. «Реал» переміг «Алавес» з рахунком 4:0, два голи в цьому матчі забив саме Роналду. Йому, звичайно, заздалегідь повідомили про те, що в нас буде зустріч після матчу, тому він також побажав мені успіхів.

Мені подобається Кріштіану як видатний футболіст, а також як людина, яка в певний час була спортсменом № 1 серед тих, хто пожертвував велику частину власних заощаджень на підтримку різних благодійних організацій, допомогу дітям. Це заслуговує великої поваги.

- Вам небайдужий футбол?

- Я цікавлюсь багатьма видами спорту. Як відомо, рівень футболу в Іспанії дуже високий, іспанська футбольна ліга - це найсильніша ліга у світі.

- Ви мали зустріч і з Флорентіно Пересом?

- Так, я також зустрілась із президентом клубу Флорентіно Пересом. На згадку подарувала клубу «Реал» (Мадрид) шахову дошку зі своїм підписом. Сподіваюся, що зустрічі між «Реалом» і найкращими шахістами світу будуть продовжуватись. Була б рада провести сеанс одночасної гри з гравцями команди.

- Можливо, у планах рандеву ще й з Мессі?

- Я, звичайно, дуже поважаю і Ліонеля Мессі. Можливо, дійсно одного дня зможу зустрітися з ним також.

- Що спільного між футболом та шахами, на вашу думку?

- І шахи, і футбол - це, насамперед, спорт. Тому, звичайно, є багато спільних компонентів: бажання перемогти, поєднання стратегії і тактики, повага до суперника, а ще: і шахи, і футбол - гра креативна. Як у футболі зіграний матч ніколи не повториться, так і в шахах - кожна партія приносить щось нове.

Джерело: football24.ua

 

Юрій Осташин. «Залізна» людина з кількома серцями

ПАРАЛІМПІАДА-2018

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers