rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ УКУ має наймудріших студентів і входить до трійки провідних університетів України

Згідно з дослідженням аналітичної групи українського порталу Тексти.org.ua, Український католицький університет має найкращих в Україні вступників, а також посідає перше місце у трійці провідних університетів, до якої також входять Київський національний університет імені Тараса Шевченка і Національний університет «Києво-Могилянська академія».

 

Це дослідження було проведене вже вдруге задля визначення найкращих університетів країни. На думку авторів, найбільш правильним критерієм для цього є рейтингові показники вступників на основі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а також показники вартості навчання і професіоналізму викладачів.

За результатами дослідження, УКУ піднявся на 34 сходинки у рейтингу, порівняно з 2011 роком, і зараз входить у трійку провідних університетів України. Середній показник результатів ЗНО вступників УКУ виявився найвищим у країні і склав 182.5 бала. Вартість навчання на контракті є теж дуже важливим критерієм, адже дослідження показало, що чим більша вартість навчання, тим якісніші навчальні послуги пропонує університет.

«Ми вирішили оцінювати вищі навчальні заклади (ВНЗ) по тому, який рівень ЗНО мають їхні студенти. Ми виходили з простої думки, що чим вищим є рейтинг ЗНО у студентів, тим вищим є рівень ВНЗ. Група першого місця - це Український католицький університет, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка і Національний університет «Києво-Могилянська академія». Далі йде група з таких ВНЗ - Університет ім. Богомольця, Львівський медичний університет, Київський політехнічний університет, Харківський університет. Є три основні центри освіти, що можна було побачити і в 2011 році. Це - Київ, Львів і Харків», - зазначив керівник напрямку журналістики даних сайта Texty.org.ua Анатолій Бондаренко.

Інтерактивну таблицю рейтингу університетів можна переглянути за посиланням: https://www.radiosvoboda.org/a/vnz-rate/29012005.html

Цього року УКУ вибрали своїм місцем навчання 327 першокурсників, які вступили на 10 бакалаврських програм. Впродовж останнього року Університет, з одного боку, продовжував активно рости та розвиватися, а з іншого - команда докладала зусиль до перегляду, покращення і наповнення новим змістом та якістю процесів, що відбуваються на рівні управління, а також змісту програм. Важливість такого підходу достатньо добре показала вступна кампанія УКУ та її результати: кілька абсолютно нових міждисциплінарних програм, таких, як «Етика-політика-економіка» (факультет суспільних наук) і «Бізнес-аналіз» (факультет прикладних наук), змогли залучити яскравих вступників.

У загальному, 41% першокурсників бакалаврських програм УКУ 2017 року належать до 5% найкращих випускників країни за результатами профільного іспиту ЗНО. А на програмах факультету прикладних наук ця цифра становить 57%.

 

Джерело: Тексти.org.ua, Радіо «Свобода»

Матвій Матушак,
Ukrainian Catholic Education Foundation

Перший раз у перший клас: скасування вступних іспитів та інші новації

Школа стає ближчою: особливості реформи освіти в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers