rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Каліфорнії заарештували вбивцю поліцейського

У Каліфорнії заарештували вбивцю поліцейського

Чоловік, який 10 березня застрелив поліцейського і поранив його колегу в голову в місті Помона (штат Каліфорнія), заарештований і взятий під варту. Про це повідомляє CBS.

Наряд поліцейських переслідував чоловіка, який на автофургоні спровокував аварію на дорозі і спробував втекти з місця події.

«Підозрюваний, за яким гналися поліцейські, сховався в одній із квартир житлового комплексу. Він забарикадувався в спальні, офіцери поліції спробували налагодити з ним контакт. Підозрюваний почав стріляти крізь двері, влучив у двох поліцейських», - розповів капітан Крістофер Бергнер з управління шерифа округу Лос-Анджелес. Його прес-конференцію транслювала телекомпанія CNN.

«З важким серцем повинен доповісти, що офіцер поліції, який отримав поранення, не вижив. Стан другого офіцера стабільний», - написав глава правоохоронних органів Помони Майкл Олів'єрі.

«До нас на допомогу прибули поліцейські Лос-Анджелеса і група відділу особливо тяжких злочинів. Ми разом протягом останніх 15 годин намагалися заарештувати підозрюваного і досягли успіху протягом кількох хвилин», - уточнив Олів'єрі на прес-конференції.

 

Покупців налякала поява в продажі нових пайків на випадок катастрофи

Американська торговельна мережа Costco презентувала нові набори продуктових пайків, призначених для сімей на випадок стихійного лиха або катастрофи. Це викликало побоювання споживачів і сумніви у правдивості інформації про зниження напруженості між США і КНДР, передає телеканал Fox News.

На сайті Costco набір пайків описаний як 36 тис. порцій, яких вистачає на сім'ю з чотирьох осіб рівно на один рік. Кожна порція містить близько 2 тис. калорій, термін придатності становить 25 років за умови зберігання в холоді. Вартість товару визначена в 6 тис. доларів США або 17 центів за порцію на одну людину.

«Насолоджуйтесь відчуттям комфорту від усвідомлення того, що у вас є основні продукти, які будуть потрібні вашій родині, щоб пережити стихійне лихо», - йдеться у рекламі товару, постачання якого входить у заявлену ціну. У пайок включені сухе молоко, порошкоподібне картопляне пюре, суміші стручкової квасолі, яблук, макаронів та ін. Компанія обіцяє гарантію «приватного пакетування і постачання» до 1,6 тис. порцій прямо до дверей будинку замовника.

Як уточнює телеканал, Costco торгує такими пайками з 2010 року і не розкриває, чи підвищився останнім часом попит на них у США. За даними телеканалу, таке зростання сталося через загострення напруженості між США і КНДР. Судячи з реакції користувачів соцмереж, споживачі розгублені і налякані появою нових наборів у роздрібному продажі під час початку прямого діалогу між Вашингтоном і Пхеньяном. Логіка полягає в тому, що з урахуванням політичних заяв немає сенсу запускати у продаж пайки, придатні на випадок застосування ядерної зброї проти штатів, значить, рітейлер знає про те, що невідомо простим мешканцям.

 

П'ятеро пасажирів загинули після падіння гелікоптера в Нью-Йорку

П'ятеро пасажирів загинули після того, коли гелікоптер, орендований для приватної фотозйомки, впав у річку Іст Рівер у Нью-Йорку цієї неділі. Вижив лише пілот. Це підтвердили офіційні установи.

Згідно з повідомленням Федеральної адміністрації у Twitter, єврокоптер AS350, що перебуває у власності Liberty Helicopters, розбився близько 7 години вечора. З аудіозаписів переговорів диспетчера аеропорту Ла-Гуардіа з пілотом можна зрозуміти, що пілот кричить: «Тривога, тривога. Іст Рівер, збій у роботі двигуна».

Двоє пасажирів померли на місці, а ще троє - в лікарні.

Правоохоронні органи повідомили, що інвентар з безпеки призначений для захисту пасажирів, також став їм на заваді, коли вони намагались вивільнитись і залишити вертоліт.

«Одним зі значних ускладнень порятунку було те, що п'ятеро осіб були міцно прив'язані. Людей потрібно було вирізати», - сказав пресі Деніел Нігро з пожежної частини Нью-Йорка.

Після аварії пілот зміг врятуватися і доплисти до безпечного місця. «З пілотом усе гаразд, його привезли до лікарні на обстеження», - повідомив Нігро. Пілот врятувався. Решта п'ятеро людей - ні. Поліція, пожежники пірнали у воду і витягли їх», - додав він.

Управління з безпеки національного транспорту підтвердило у заяві на Twitter, що вранці починає роботу команда слідчих, яка працюватиме над встановленням причини аварії.

 

Парад у Вашингтоні відбудеться, але без важкої техніки

Пентагон опублікував плани проведення параду у Вашингтоні у соту річницю закінчення Першої світової війни. Цього дня у Сполучених Штатах державне свято - День ветерана.

У параді візьмуть участь військові частини з різних видів збройних сил, буде підкреслено зростаючу роль жінок у збройних силах, історичні та модерні літаки. У параді пройдуть ветерани, а також церемоніальні групи.

Однак, у параді, що відбудеться між Білим домом і будинком Конгресу, не буде танків і важкої техніки, щоб не завдати шкоди місцевій інфраструктурі.

«Цей парад, як сказано в документі Міністерства оборони, зосереджуватиме увагу на вкладі наших ветеранів протягом історії збройних сил Сполучених Штатів, починаючи з війни за Незалежність та війни 1812 року до сьогоднішнього дня, з акцентуванням ціни свободи», - сказано в директиві міністра оборони Джима Маттіса до голови Комітету начальників штабів збройних сил.

Головнокомандувач збройних сил США, тобто, президент Дональд Трамп, спостерігатиме за парадом із трибуни перед Капітолієм в оточенні ветеранів і нагороджених медаллю Пошани.

Трамп запропонував минулого місяця подумати над проведенням параду після того, коли побачив його у День взяття Бастилії під час відвідин Парижа. Однак, ця пропозиція була зустрінута критикою з боку обох політичних партій, які висловили незадоволення, що такий показ сили нагадує, скоріше, авторитарні режими.

 

Колишній віце-президент Байден змагатиметься за Білий дім у 2020 році?

Співробітники колишнього віце-президента Джозефа Байдена заявили виданню Politico, що вони готуються на випадок різного розвитку подій перед можливим офіційним повідомленням про наміри Байдена змагатися за посаду президента у 2020 році.

Згідно з повідомленнями, одна з можливостей передбачає ранню заяву про кандидатуру, щоб сформувати групу можливих претендентів, або пізнішу - вже після двох попередніх змагань у штатах Айова і Нью-Гемпшир. Ще інша можливість, як повідомляє видання The Hill, що Байден буде кандидувати лише на один президентський термін.

Одна з осіб, пов'язана з дискусіями на цю тему, сказала, що колишній віце-президент «обмірковує мільйони незвичайних можливостей, тому що панує думка, що це може бути незвичайна кампанія».

Протягом останніх місяців, як пише видання The Hill, Байден із збентеженням спостерігав за діями адміністрації Трампа і його помічників, і це переконало його, що в нього є досвід і підтримка для того, щоб кинути виклик Трампу у 2020 році.

Однак Байден, який недавно мав зустріч із впливовим донором Робертом Вульфом у час, коли у Вашингтоні поширюються здогади про його плани, активно відраджує своїх помічників і донорів від розмірковувань щодо його планів на 2020 рік, і замість того закликає демократів зосередити увагу на тому, щоб здобути більшість на проміжних виборах до Конгресу.

Проте, після зустрічі з Байденом Вульф сказав виданню Politico: «Він дав ясно зрозуміти, що не бажає розмовляти про вибори у 2020 році. Він дуже швидко припинив цю розмову».

Колишній віце-президент обмірковував пропозицію бути кандидатом на виборах у 2016 році, але опісля поступився Гілларі Клінтон, яка стала першим офіційним кандидатом-жінкою на президентську посаду.

 

Голова Пентагону повідомив, що промова Путіна розчарувала, але не здивувала його

Міністр оборони США Джеймс Меттіс у неділю повідомив, що послання президента РФ Володимира Путіна Федеральним зборам розчарувало, але не здивувало його. Про це він сказав журналістам у літаку на шляху в Оман, повідомляє прес-служба відомства.

«Я б назвав це розчаруванням, але це мене не здивувало у даний момент. Зараз ми можемо вилучити частину цього як риторику напередодні виборів», - сказав він.

Меттіс стверджував, що «не побачив змін у військовому потенціалі Росії». За його словами, про «кожну з цих систем, про яку він (Путін) говорив», було відомо вже давно. «Я не бачу, що вони можуть змінити військову рівновагу, - повідомив міністр. - Вони не мають жодного впливу ... на нас у справі зміни позиції стримування».

Глава Пентагону висловив надію на те, що «російські збройні сили не підхоплять передвиборчу риторику президента».

«У них досить професійний офіцерський корпус», - заявив Меттіс.

На його думку, Москва «не діє в своїх власних інтересах», коли відкладає російсько-американські переговори щодо стратегічної стабільності та усунення проблем за участю заступника міністра закордонних справ Сергія Рябкова і заступника держсекретаря з політичних питань Томаса Шеннона.

Очільники Чикаго закликали Rauner підписати законопроект про ліцензії для продавців зброї

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers