rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Pritzker є лідером серед кандидатів-демократів на посаду губернатора Іллінойсу

Title  
 Фото зі сторінки J. B. Pritzker у «Twitter»  

J. B. Pritzker випереджає решту кандидатів-демократів, які боротимуться за право претендувати на посаду губернатора Іллінойсу від демократів під час праймеріз. Майже третина виборців досі не визначилася з вибором кандидата. Такими є результати нового опитування, яке було опубліковано у понеділок.

Pritzker випереджає на 19 балів конкурентів-демократів, згідно з опитуванням, яке провели «Capitol Fax» та «We Ask America».

Після того, коли на потреби передвиборчої кампанії мільярдера, співвласника «Hyatt», влилося понад $60 млн, за нього свої голоси зголосилися віддати 35% виборців, прихильників демократів. Chris Kennedy посів друге місце з 16% голосів, а сенатор штату Daniel Biss - третє місце з 15% опитаних. За решту трьох кандидатів-демократів, які претендують на посаду губернатора, - Bob Daiber, Tio Hardiman та Robert Marshall - готові проголосувати менше, ніж 3% опитаних.

Хоча за результатами опитування Pritzker є лідером, 31% опитаних досі не визначилися, кому віддадуть свій голос під час праймеріз, до яких залишилося трохи менше, ніж тиждень.

У передвиборчому штабі Chris Kennedy зауважили, що результати опитування суперечать іншим опитуванням, які були оприлюднені раніше.

«Наша кампанія динамічно розвивається. J. B. Pritzker витратив $63 млн на свою кампанію, і те, що третина виборців ще не вирішила, за кого голосуватиме, доводить, що вони шукають інший варіант», - заявив прес-секретар Kennedy. І додав: «Вони хочуть бачити лідера, який може внести радикальні зміни у наш уряд штату, та лідера, який не боїться перемогти політичних «кротів», які завдали шкоди нашому штату. Chris Kennedy і є цим кандидатом».

Тим часом Pritzker в останній тиждень кампанії зосередився у своєму телевізійному ролику на критиці Biss. Представник Biss запитує, чому мішенню для критики Pritzker став саме Biss, якщо мільярдер дійсно є лідером серед кандидатів-демократів.

«J. B. and Juliana (Stratton) активно подорожували всім штатом, ділились своїм баченням розвитку Іллінойсу, і зрозуміло, що їхнє бачення увійшло у резонанс з баченням людей», - зауважила прес-секретар Pritzker.

«Ми впевнені, що завдяки нашій передвиборчій кампанії, яку ми проводили серед мешканців нашого штату, ми готові виграти ці праймеріз і перемогти Bruce Rauner у листопаді», - додала вона.

Опитування також дає змогу побачити, як виборці, прихильники демократів, готуються голосувати за майбутнього генерального прокурора штату.

З восьми претендентів лише за двох - колишнього губернатора Pat Quinn і сенатора штату Kwame Raoul - готова віддати свої голоси більшість виборців. Проте, жоден з кандидатів не набрав більше, ніж 25% голосів.

За Quinn готові проголосувати 23% опитаних, за Raoul - 15%. Nancy Rotering підтримують 6% потенційних виборців, а Sharon Fairley - 3,5% опитаних. Чотири інші кандидати - Renato Mariotti, Jesse Ruiz, Scott Drury й Aaron Goldstein - зібрали 3% голосів або менше.

43% опитаних досі не визначилися, за кого голосуватимуть під час виборів генерального прокурора штату. Відтак, важко прогнозувати, хто ж переможе 20 березня під час праймеріз.

 

Програмне забезпечення для University of Illinois може коштувати платникам податків зайвих $100 млн

«Cerner», компанія з Канзасу, яка була одним з кандидатів у постачальники програмного забезпечення для University of Illinois Hospitals, вважає, що платники податків будуть вимушені заплатити зайвих $100 млн за нове програмне забезпечення. Свої висновки компанія будує на запропонованій ціні компанії-конкурента - «Epic», що виграла тендер.

  Title
  Фото зі сторінки «Cerner» у «Twitter»
(https://twitter.com/Cerner/media)

Серед учасників торгів були два найбільші постачальники медичного програмного забезпечення у країні - корпорації «Cerner» та «Epic». Вони боролися за контракт на надання медичної документації та білінгових систем для медичного інтерфейсу. «Epic» запропонувала більшу ціну, але виграла контракт.

Зараз «Cerner» заявляє про порушення і стверджує, що, нібито, йдеться про домовленість між університетом та «Epic». У компанії, зокрема, запевняють, що ця угода коштуватиме платникам податків десятки мільйонів доларів, які їм не потрібно було б витрачати, якби виграв «Cerner».

«Я відчуваю, що тут йдеться про підступ», - каже Mara Georges, колишній радник «Corporation Counsel», а зараз адвокат «Cerner» у Чикаго. «Платники податків штату Іллінойс мають право на пояснення, а пояснень не було!»

За словами Georges, це мав бути комплексний контракт. Вона каже, що «Cerner» пропонувала свої послуги лишень за $60,5 млн.

«Як кажуть, уся справа - у ціні, - запевняє вона. - Уся!»

Georges заявила, що «Epic» попросила за свої послуги приблизно $62 млн. Проте, їхня пропозиція, за словами Georges, вимагатиме додаткової участі інших постачальників, що коштуватиме штату від $75 до 100 млн. Хоча «Epic» змогла продемонструвати своє програмне забезпечення, «Cerner» такої можливості не отримала, розповіла адвокат.

«Це, безумовно, була спроба, успішна спроба надати контракт «Epic», - каже вона.

Після невдалих спроб подати апеляцію та оскаржити підписання контракту, «Cerner» звернулася до ради з питань закупівель в Іллінойсі. Проте, як головний фахівець з питань закупівель у сфері вищої освіти, так і представник University of Illinois відмовилися надавати будь-які матеріали, незважаючи на те, що обоє були присутні на засіданні ради. Але записані протоколи цієї зустрічі показують, що члени ради були стурбовані тим, як розгорталася ця справа.

«Мені зовсім не подобається, що для платників податків є додаткові витрати від 75 до 100 мільйонів доларів», - заявив тоді один з учасників. «Я вважаю, що це - жахливо!»

Член ради Bill Black обурився через те, що ніхто з університету не зумів пояснити, як було прийнято рішення стосовно «Epic».

«University of Illinois є відкритим університетом світового класу, а я отримую набридливі звинувачення, що він працює, як його повна протилежність, ніби він - Harvard», - каже Black. «Щоразу, коли університет потрапляє у біду, це відбувається тому, що його керівництво не пояснює, що робить!»

В «Epic» відмовилися коментувати ситуацію, як і в університеті. Але головний співробітник з питань закупівель Ben Bagby подав копію листа про відмову, який він надіслав представникам компанії «Cerner» у січні.

У цьому листі Bagby зазначив, що 17 членів комітету з відповідних питань оцінили пропозицію «Cerner» дуже низько. За його словами, продукт компанії не відповідав пороговим критеріям, тож «Cerner» не отримала права його продемонструвати.

«Пропозиція «Epic» перевищила мінімальний рівень... і була визнана найвигіднішою для штату», - відписав він. «Cerner» просто не подала пропозицію, яка змогла б продемонструвати їхню технічну кваліфікацію на мінімально необхідному рівні».

Bagby наполягає на тому, що будь-які додаткові витрати на кінцевій стадії будуть мати місце, незалежно від постачальника та суперечок із «Cerner».

Georges, натомість, стверджує, що компанія «Cerner» повинна була отримати шанс продемонструвати своє програмне забезпечення, аби відповісти на всі технічні питання. А це, своєю чергою, призвело б до більш високої загальної оцінки продукту компанії.

«Є різні причини, чому існує зацікавленість у тому, щоб «Epic» отримала цей контракт», - вважає Georges. «Схоже, існував фаворитизм стосовно «Epic». Не були дотримано процедури, щоб дати кожному, хто бере участь у цьому процесі, шанс на перемогу».

У своєму виступі представник університету відмовився розглядати конкретні звинувачення «Cerner». Він лише заявив про те, що процес обрання постачальника програмного забезпечення відбувався відповідно до всіх закупівельних процедур, передбачених законодавством штату.

Рада з питань закупівель в Іллінойсі, занепокоєна цією ситуацією, запланувала засідання за участю усіх причетних сторін. Слухання відбудеться 20 березня у Springfield.

 

Аудитор: Бюджетне управління Іллінойсу не зібрало $2 млн, що належать США

Аудитор штату з'ясував, що бюджетне управління штату Іллінойс не змогло зібрати понад $2 млн федеральних пільг.

Результати аудиту були опубліковані минулого вівторка. Відповідно до його даних, адміністративно-бюджетне управління не отримало $2,4 млн пільгових коштів, що мали бути виплачені штатом за заборгованість з погашення облігацій.

Генеральний аудитор Frank Mautino не знайшов жодних доказів того, що управління намагалося зібрати ці кошти. П'ять інших документів показують, що Іллінойс втратив додаткових $183 000.

Управління відповідає за підготовку річного державного бюджету губернатора, а також відстеження надходжень та витрат.

Mautino також виявив, що управління завищило свої доходи від інвестицій на $40 000 і не надало достовірну фінансову інформацію Контролеру штату.

Бюджетне управління погодилося з висновками та стверджує, що вже виправляє свої помилки.

 

Очільники Чикаго закликали Rauner підписати законопроект про ліцензії для продавців зброї

Трамп звільнив Тіллерсона з посади держсекретаря США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers