rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Очільники Чикаго закликали Rauner підписати законопроект про ліцензії для продавців зброї

Кілька очільників Чикаго об'єднали зусилля і закликали губернатора Bruce Rauner підписати законопроект про ліцензування продавців зброї в Іллінойсі.

Title  
 Фото зі сторінки Rahm Emanuel у «Twitter»
 

Мер Чикаго Rahm Emanuel, супер-інтендант поліції Eddie Johnson, «Illinois Gun Violence Prevention Coalition», депутати штату та активісти виступили на прес-конференції в понеділок вранці на підтримку сенатського законопроекту № 1657, який депутати прийняли наприкінці лютого і який «чекає» на підпис Rauner.

Прихильники законопроекту «Gun Dealer Licensing Act» кажуть, що він допоможе запобігти закупівлі зброї з допомогою підставних покупців та покладе край потоку нелегальної зброї у Чикаго та штаті.

SB 1657 передбачає проведення перевірки співробітників магазинів зброї на предмет скоєння у минулому кримінальних злочинів, а також організацію тренінгів, щоб допомогти продавцям ідентифікувати покупця, який може придбати зброю для іншої особи.

Законопроект також вимагатиме організувати основні заходи безпеки у магазинах, які допоможуть запобігти крадіжкам. Відповідно до законопроекту, кожен, хто продає, здає в оренду або передає вогнепальну зброю будь-яким способом, повинен мати ліцензію штату.

Emanuel спочатку надіслав 2 березня лист, підписаний усіма 50 чиказькими олдерменами, до Rauner, з проханням підписати законопроект. Тоді міський голова також передавав Rauner копію листа, який стосується подій, що сталися 7 березня. Мер вважає, що Rauner, зіштовхнувшись із жорсткою передвиборчою боротьбою, може не захотіти підписати законопроект до завершення праймеріз, які відбудуться 20 березня.

Минулого тижня Rauner ухилився від питання, яке стосувалося цього законопроекту. Він, зокрема, заявив, що був «максимально чітким» у своїй позиції.

«Я підтримую реформи обох партій, щоб наші громадяни були у більшій безпеці. Ми повинні зробити це на всебічній основі. Це мають бути реальні реформи, які дійсно змінять систему», - заявив Rauner минулої середи.

«Треба покращувати безпеку у наших школах, заборонити використання спеціальних пристроїв для ведення стрільби в автоматичному режимі, а також підтримувати правоохоронні органи та ефективніше працювати над запобіганням потрапляння зброї в руки злочинців та психічнохворих», - додав він.

Чикаго за тиждень

Трамп звільнив Тіллерсона з посади держсекретаря США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers