rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Поклін тобі, Тарасе!

Браття-українці, станьмо на коліна

І благаймо щиро Спаса - Бога сина.

Україні просім волю,

Всім народом - добру долю!

 

Title Title 
 Title Title

І знову весною запахло в повітрі, вже всі очікують тепла, пробудження природи - і разом з цим у кожного в душі якісь свої сподівання на щось краще, по-весняному нове і навіть несподіване... Саме в такий час відновлення природи і вшановують українці по всьому світі пам'ять Тараса Григоровича Шевченка - великого Кобзаря і Пророка! Не залишаються осторонь і школи українознавства діаспори - не стала винятком і школа українознавства ім. Андрея Шептицького при парафії св. Йосипа Обручника.

Title Title 
 Title Title

 

Вишиванки, усмішки, переживання, останні репетиції, узгодження, уточнення... І ось за хвилину свято розпочинається - і не просто так, а з приємної несподіванки - усіх присутніх прийшов привітати консул Генерального консульства України в Чикаго Ігор Боднар, та ще й з нагородами - дипломами Міністерства освіти і науки України за участь у міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Великою радістю і, водночас, підтвердженням того, що праця учнів цінується, був цей диплом.

Title Title 
 Title Title

 

А далі старанність усіх учнів була показана на сцені - чи то у танцях старшокласників (учні 8-го класу), які заворожували поєднанням тематики, відображеної в рухах («Відкриваю Кобзар», «Тече вода в синє море»); чи то декламуванням маленьких дошкільнят своїх віршів («Поклін тобі, Тарасе»)... Калейдоскоп костюмів від семикласників нагадав про відомі і не дуже твори Тараса Григоровича - «Мені тринадцятий минало», «Думка», «Причинна», «Наймичка», «Катерина», «Русалка», «Не женися на багатій», «Лілея», «Розрита могила», «Сон»... Пригадалось і дитинство маленького Тарасика, його ігри та недитячі переживання під час сценок учнів 6-го класу. Прозвучали у виконанні чи то цілих класів, чи то окремих солістів відомі пісні і на слова Великого Кобзаря, і про Тараса Шевченка («На високій дуже кручі», «Ой, є в лузі калина», «Тече вода в синє море», «Степ широкий»).

Title Title 

 

Ще одним приємним і несподіваним сюрпризом на святі був виступ відомої капели бандуристів імені Тараса Григоровича Шевченка північної Америки - всі присутні з цікавістю прослухали в їхньому виконанні і пісні на слова Тараса Григоровича Шевченка, й українські народні... Аплодисменти, які не вщухали, та вигуки «Молодці!» від учнів школи - це, певно, найбільше визнання їхнього таланту бандуристів.

Title Title 
 Title Title

 

Звернення десятикласників «Отче наш, Тарасе всемогучий», вірш «Браття-українці, станьмо на коліна», пісні «Буде Україна на землі», «Моя країна - Україна», «Про нашу Україну», «Моя Україна», «Я малюю Україну», «Ми ніколи не зречемося» - були ще одним підтвердженням того, що Тарас Григорович Шевченко та Україна пов'язані дуже тісно, нерозривно і назавжди! І щороку, особливо у березневі ще холодні, але вже по-весняному свіжі дні, хочеться ще сильніше вірити, що пробудження відбудеться не лише у природі, а й серцях і душах усіх українців!

Вшанування пам’яті великого Кобзаря українцями Чикаго

Активісти української громади Чикаго долучилися до всесвітньої акції #freeMarkiv

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers