rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Активісти української громади Чикаго долучилися до всесвітньої акції #freeMarkiv

У Чикаго відбулася акція #freeMarkiv на підтримку українського військовослужбовця, добровольця, бійця батальйону ім. генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України Віталія Марківа.

 

Активісти української спільноти Чикаго (з ініціативи УГО «Помаранчева Хвиля» та Українського Конгресового Комітету) пікетували посольство Італії з вимогою звільнити 28-річного нацгвардійця, який уже дев'ятий місяць перебуває під вартою у Мілані: його звинувачують у причетності до вбивства італійського репортера Андреа Роккеллі, який загинув біля Слов'янська, Донецької області, у травні минулого року.

Учасники чиказької акції також передали працівникам посольства лист із вимогою справедливого розгляду справи, аби довести невинуватість українського бійця. Мітинг відбувся у рамках міжнародної акції на підтримку Віталія Марківа.

Схожі пікети почалися на початку березня у Лондоні і поширилися багатьма країнами Європи. Так, посольство Італії вже пікетували у Португалії, Іспанії, Італії, Греції, Угорщині, Франції, а також у Австралії.

Наразі арештований ще у червні минулого року Віталій Марків перебуває в італійському СІЗО. Початок судового процесу має відбутися найближчим часом.

Наталія Джуран,
журналіст радіо «Культура»

 

Вшанування пам’яті великого Кобзаря українцями Чикаго

«Тобі, Тарасе, присвячуємо» – свято Шевченка в школі українознавства при Українському Православному соборі св. князя Володимира

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers