rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ На відновлення Донбасу виділили додаткові $2 мільйони

На відновлення Донбасу виділили додаткові $2 мільйони

Цільовий фонд багатьох партнерів (ЦФБП) виділив перші $2 мільйони на відновлення і розбудову миру на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

«В рамках Цільового фонду багатьох партнерів (ЦФБП) виділено перші $2 мільйони на відновлення і розбудову миру на Донбасі. Кошти надані урядами Канади та Швеції та адмініструватимуться Світовим банком відповідно до пріоритетів, визначених Державною цільовою програмою «Відновлення та розбудова миру в Східних регіонах України», - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦФБП 13 березня.

Як повідомляють у відомстві, головою виконавчої ради ЦФБП є голова МТОТ Вадим Черниш, а співголовами - директор Світового банку в Україні Сату Кахконен та координатор Системи ООН в України Ніл Волкер.

«Кошти грантів будуть скеровані на фінансування пріоритетних проектів, які здійснюються на виконання Державної цільової програми «Відновлення та розбудова миру в східних регіонах України» та «Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довготермінових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року», - додали у відомстві.

Обидва стратегічні документи були розроблені МТОТ разом із місцевими громадами та ухвалені Кабінетом міністрів України наприкінці 2017 року.

 

В ЄС незадоволені тим, як Україна виконує вимоги МВФ

У Європейському союзі створили неофіційний документ, в якому зазначено, що Україна не повною мірою виконує вимоги Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив з Брюсселя кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк на своїй сторінці в Twitter.

«13 країн-членів ЄС і близьких союзників України створили неофіційний документ перед обговоренням Ради міністрів закордонних справ 19 березня, в якому говориться, що «уряд не повною мірою виконує контрольні показники ЄС і МВФ. Активісти громадянського суспільства та експерти попереджають про ризики відкочування», - повідомив Йозвяк.

Як повідомлялося, Національний банк вважає, що якщо Україна не отримає наступний транш від Міжнародного валютного фонду до липня, то програма співпраці, ймовірно, припиниться.

Раніше міністр фінансів заявив, що припинення співпраці з Міжнародними фінансовими організаціями світить проблемами з платоспроможністю держави.

Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд дол. у 2015 році - після більш, ніж річної перерви.

Програма EFF змінила програму stand-by, розпочату в 2014 році.

МВФ вирішив змінити попередню програму «стенд-бай» на «механізм розширеного фінансування» в зв'язку з більш тривалою потребою платіжного балансу України.

 

Українка - серед 12 творців змін ООН для жінок у Євразії

Львів'янка Любов Максимович, яка очолює ГО «Центр Жіночі перспективи», увійшла до переліку з 12 творців змін ООН, які працюють задля розширення можливостей жінок у Євразії.

Відповідний список опублікований на офіційному сайті офісу Програми розвитку ООН у Європі та Центральній Азії.

«Ми ніколи не переставали переконувати владу та медіа, що насильство в сім'ї, торгівля людьми та відсутність жінок у процесі прийняття рішень є дуже важливими питаннями. Протягом останніх 15 років ми досягли значного прогресу, і це не було б можливим без голосу українського громадянського суспільства», - сказала Максимович.

Зазначається, що, загалом, до переліку увійшло 12 представниць різних країн Євразії. Створення списку разом з історіями вибраних жінок відбувається за ініціативи Програми розвитку ООН для заохочення інших людей ставати ініціаторами змін у суспільстві.

Громадська організація «Центр Жіночі перспективи» зареєстрована у квітні 1998 року. Її діяльність спрямована на впровадження гендерної політики в Україні, зменшення рівня насильства, підвищення конкурентоздатності жінок на ринку праці та просування їх на рівень прийняття рішень в Україні. ГО стала однією з перших неурядових організацій, яка порушила проблему торгівлі людьми. Фонд працює для того, щоб права жодної жінки в Україні не порушувалися.

 

Річку Інгулець отруїли хімікатами - їх кількість у 11 разів перевищує норму

У річці Інгулець, значна частина якої протікає по території Херсонщини, зафіксовано перевищення кількості хлоридів і сульфатів до 8-11 разів.

Про це поінформувала Державна екологічна інспекція у Херсонській області.

«Останні відібрані проби поверхневої води за межами міста Снігурівка показали, що за результатами вимірювань зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації для водойм рибогосподарського використання хлоридів від 3,6 до 8,1 разу, сульфатів - від 8 до 11,2 разу, сухого залишку - від 3,4 до 6,4 разу, заліза загального - в 2,1 разу», - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією Держекоінспекції, після завершення скиду в Інгулець надлишків зворотних вод буде проведено санітарне промивання русла річки (заміна забрудненої води на прісну). Це дасть можливість покращити екологічний стан річки на початку вегетаційного сезону, під час якого з Інгульця здійснюється водозабір на зрошення.

У вегетаційний період вода з річки Інгулець використовується для поливу зрошуваних земель у Херсонській та Миколаївській областях.

 

У Чорнобилі туристам покажуть «територію змін»

Від четверга, 15 березня, всі відвідувачі зони відчуження зможуть завітати до музею «Зірка Полин» у м. Чорнобиль.

Зібрані в експозиції світлини покажуть перетворення зони відчуження з місця ядерної катастрофи на територію впровадження новітніх технологій та лабораторію «просто неба», повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

«Зона відчуження щороку привертає увагу дедалі більшої кількості людей. Для нас важливо гарантувати комфортне та безпечне перебування відвідувачів на цій території та надати їм якомога повнішу інформацію про Чорнобильську аварію та її наслідки. У цьому музеї відвідувачі зможуть на власні очі побачити, як зона відчуження перетворювалась на «територію змін», - розповів голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Крім світлин, на території музею постійно демонструватимуть унікальні кадри з найбільш популярних для відвідування місць: міст Чорнобиль та Прип'ять, градирень та об'єкта «Дуга».

Зазначається, що приміщення музею було відреставроване ще 2011 року (до аварії у приміщенні працював кінотеатр «Україна»), але впродовж останніх 7 років воно не експлуатувалося.

За словами в. о. директора ДП «ЦОТІЗ» Андрія Наумова, підприємство продовжує працювати над питанням підвищення якості організації відвідування, запровадження системи електронних перепусток, створення інформаційного центру на КПП «Дитятки» та нових маршрутів відвідування зони відчуження.

 

МОЗ готує зміни для «чорного» ринку наркотичних засобів

МОЗ винесло на громадське обговорення проект змін до наказу, яким регламентується поріг кримінальної відповідальності за обсяги наркотичних засобів, прекурсорів та психотропних речовин, що перебувають у незаконному обігу. Заниження цього порогу у 2010 році сприяло притягненню до кримінальної відповідальності не так дилерів та організаторів наркобізнесу, як наркозалежних громадян, тобто хворих, які потребували медичної, психологічної та соціальної допомоги.

Відповідний документ оприлюднений на сайті Міністерства охорони здоров'я.

«Основною проблемою, яку необхідно врегулювати, є те, що затверджені станом на сьогодні обсяги наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які перебувають у незаконному обігу, в десятки разів занижені, порівняно із даними Міжнародного комітету контролю за наркотиками ООН, обсягами, визначеними іншими країнами, а також за результатами визначення середніх добових доз споживання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україні. Так, пониження невеликих обсягів окремих наркотичних засобів ще у 2010 році сприяло притягненню до кримінальної відповідальності не стільки дилерів та організаторів наркобізнесу, скільки наркоспоживачів, тобто, хворих, які потребували медичної, психологічної та соціальної допомоги», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

У МОЗ наголошують, що такий підхід фактично криміналізував сферу обігу наркотичних засобів, в той час, коли обсяги нелегального ринку наркотичних речовин не скоротилися. Водночас, зросла частка засуджених за незаконний обіг наркотичних речовин, які не мали на меті збут.

Зазначається, що при розробці наказу враховувалися рекомендації Міжнародного комітету з контролю за наркотиками ООН щодо визначення невеликих обсягів речовин, міжнародний досвід. За основний критерій визначення цих обсягів береться разова добова доза вживання наркотичного засобу, яка покладена в основу рекомендацій МККН ООН.

 

Новини з фронту: бойовики почали гатити зі 120-мм мінометів

Бойовики обстріляли Піски з гранатометів і кулеметів, одного бійця поранено

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers