rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Де відчути себе королем: 13 замків-готелів України

Всі дівчата колись мріяли стати прекрасними принцесами. А хлопці - відважними лицарями, принцами, королями... Прагнете здійснити дитячу мрію і перенестися у часи лицарських романів? Це зовсім не складно: достатньо провести вікенд в атмосфері середньовіччя. А вирушити за нею можна в замки-готелі України. Більшість з них - нові споруди, стилізовані під старовину, але є й історичні будівлі.

Замок-музей «Радомисль»

Перевтілитися в героїв середньовічної казки допоможе один із найвідоміших замків України - Радомисль. Він стоїть на гранітній скелі і пронизаний духом старовини: восьмиповерхова башта з гвинтовими сходами, величні стіни, автентичні інтер'єри, бійниці... При замку працює готель «Віа Регія». Гості можуть пожити в аскетичних номерах, що нагадують келії ченців, або вибрати собі покої принцеси.

 

Title

 

Вартість: 1300-3000 грн./доба.

Де розташований: Житомирська обл., Радомишль, вул. Щорса, 15.

«Вежа ведмежа»

Далеко від цивілізації, в мальовничих Карпатах загубився справжній лицарський замок. Стилізована фортеця «Вежа ведмежа», зведена з дуба і каменю, може похвалитися оригінальними сторожовими вежами, просторим подвір'ям і сучасною бруківкою. А біля романтичного замку є невелике озеро і чиста гірська річка. Це затишне містечко полюбилося багатьом телевізійникам. Наприклад, тут знімали деякі епізоди шоу «Холостяк». Якби існували готелі-фортеці, вони б виглядали саме так.

 

Title
 

 

Вартість: 1100-3000 грн. за ніч в апартаментах.

«Вежа ведмежа» розташована: Львівська обл., Сколівський р-н, с. Волосянка.

Санаторій «Карпати»

Якщо замком-готелем мало кого здивуєш, то замок-санаторій - «рідкісний птах». Підлікуватися в колишній графській резиденції та оглянути  казковий палац можна в селі Карпати. Чудовий замок, що належав аристократам Шенборнам, зведений за астрономічним принципом: 4 вежі - пори року, 12 входів - місяці, 365 вікон - дні в році. Не вірите? Порахуйте самі!

 

Title
 

 

Вартість: від 396 грн. за добу.

Де розташований: Закарпатська обл., Мукачівський р-н, с. Карпати, 1.

«Чорний замок»

Усього 5 хвилин їзди від серця Івано-Франківська - і ось він, середньовічний замок, що студить кров назвою «Чорний». Не варто побоюватися: ці стіни не бережуть похмурі давні історії. Нова будівля, зведена в австро-угорському стилі, схожа на замок не тільки зовні. Його інтер'єри також виконані в історичному стилі. А в номерах - стилізовані меблі і багатий інтер'єр.

 

Title
 

 

Вартість: 550-800 грн. за добу.

Де розташований: м. Івано-Франківськ, Калуське шосе, 7/1.

Готель «Замок Лева»

Якщо б каміння могло говорити, воно б розповіло гостям готелю «Замок Лева» безліч дивовижних історій. Адже стіни цього готелю-фортеці мають довгу історію - їм уже вважай що сто років! Готель складається з двох невеликих історичних будівель, які розташовані в серці старовинного міста.

 

Title
 

 

Вартість: 660-2850 грн. залежно від категорії номера і пори року.

Де розташований: м. Львів, вул. Глінки, 7.

Замок-готель «Бельведер»

Про відомий гірськолижний курорт «Буковель» чули всі. А хто знає, що на відстані лише двох кілометрів від нього можна побачити середньовічний замок? Готель, стилізований під старовину, височіє на скелі, біля гірської річки. А з вікон замку відкривається панорама на гірськолижні траси. Справжня фортеця-готель. У номерах можна насолодитися душем з мінеральною водою.

 

Title
 

 

Вартість: 150-3600 грн. залежно від категорії номера і сезону.

Де розташований: Івано-Франківська обл., с. Поляниця, вул. Карпатська, 121А.

Замок-готель «Вишеград»

Під Києвом теж є свій замок. Лише 10 хвилин їзди від столиці - і перед вами постає стильна фортеця. Замок-готель «Вишеград» працює вже понад 10 років: можна не тільки зупинитися у затишних номерах, але і потішити себе в СПА-комплексі.

 

Title
 

 

Вартість: 150-3600 грн. залежно від категорії номера і сезону.

Де розташований: Київська обл., Вишгород, вул. Спаська, 25.

Мотель «Замок»

Оригінальний придорожній мотель готовий дати притулок подорожнім, які їдуть по трасі Київ - Харків. Їм пропонують трохи розслабитися і перенестися в атмосферу середньовіччя. При замку працює каплиця на честь покровителя всіх мандрівників - святого Миколая Чудотворця, там можна попросити його про щасливу подорож.

 

Title
 

 

Вартість: 435-825 грн. на добу.

Де розташований: Полтавська обл., Хорольський р-н, с. Лобкова Балка (234-й км траси Київ - Харків).

Замок «Тамплієр»

У самому серці скіфських степів Причорномор'я, на Миколаївщині, височіє дивовижний замок «Тамплієр». Вся територія цього комплексу -своєрідний етнографічний музей зі середньовічним тиром, збройовою кімнатою, полем для змагань і парком облогових знарядь. Гостей зустрічають брамники в лицарських обладунках! Це місце допоможе відчути атмосферу середньовіччя.

 

Title
 

 

Вартість: 450-550 грн./доба.

Де розташований: Миколаївська обл., Жовтневий р-н, с. Шевченкове.

Замок-готель «Айвенго»

Мабуть, здивується мандрівник, коли звичні пейзажі за вікном раптом змінить замок, що височіє біля невеликого озера. Побачити «Айвенго» з його казковою природою і романтичним духом середньовіччя можна на трасі Київ - Чоп. Зупиняються тут не лише випадкові мандрівники. Наприклад, молодята із задоволенням влаштовують фотосесії.

 

Title
 

 

Вартість: 350-900 грн./доба.

Де розташований: Рівненська обл., с. Колоденка, вул. Зелена, 53.

Замок-готель «Роза вітрів»

Цей замок - просто фантасмагорія, де найхимернішим чином сплелися дивовижні морські образи. Така тема вибрана не випадково - адже замок «Роза вітрів» розташувався в морській столиці України, Одесі.

 

Title
 

 

Вартість: 800-1600 грн./доба.

Де розташований: м. Одеса, вул. Побратимів, 10/13А.

Готель «Замок Венеції»

Венеційський замок біля самісінького берега моря? В Україні? Таки так! Ви легко знайдете його у Бердянську, на Далекій косі. Поселитися можна прямо в башточках, з вікон яких видно мінливе Азовське море.

 

Title
 

 

Вартість: 800-1200 грн./доба.

Де розташований: м. Бердянськ, вул. Макарова, 119.

Готель «Підкова»

Готель, стилізований під замок, можна побачити поруч з головною вулицею м. Рівне - Соборною. Номерний фонд готелю невеликий, але кожен номер виконаний у дизайнерському стилі.

 

Title
 

 

Вартість: 400-1100 грн./доба.

Де розташований: м. Рівне, вул. Івана Підкови, 17А.

 

Джерело: «Всвіті»

 

10 найцікавіших місць держави Антигуа і Барбуда

10 захоплюючих таємниць, які не поспішає відкривати давня Галісія

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers