rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ У Молдові стартували переговори щодо створення ЗВТ із Китаєм

У Міністерстві економіки та інфраструктури Республіки Молдова розпочався перший раунд переговорів з розробки Угоди про зону вільної торгівлі з Китайською Народною Республікою.

Як повідомили у прес-службі відомства, делегацію Молдови на переговорах очолює державний секретар Міністерства Юліана Дрегелін, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Розробка і підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Китайською Народною Республікою здійснюється відповідно до стратегії Республіки Молдова щодо просування експорту та залучення інвестицій. Згідно з дослідженням, яке провели молдавські та китайські експерти, у результаті підписання Угоди, обсяги молдавського експорту в Китай можуть зрости майже на 40%, а ВВП Молдови - на 0,4%», - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

За словами Юліани Дрегелін, документ сприятиме не лише зміцненню торговельно-економічних відносин між двома країнами та залученню китайських інвесторів в основні галузі економіки, а й спростить доступ молдавських товарів на ринок Піднебесної.

За офіційними даними, на території Молдови працюють 84 компанії з китайським капіталом, а обсяг торгово-економічних відносин становить, за підсумками 2017 року, понад 468 мільйонів доларів, що на 30% більше, порівняно з 2016 роком.

Джерело: «Укрінформ»

 

Китай змінює конституцію: як це вплине на Піднебесну та світ

На виборах до парламенту Італії перемогли друзі Путіна». А «ворогів» там і не було

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers