rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Менше цукру – більше егоїзму!

На перше місце ставте себе та своє здоров'я. Ніхто, крім вас, про нього не попіклується. В Інтернеті можна знайти безліч порад, що стосуються здорового способу життя. Часто вони суперечать одна одній. Вчені мають власну думку з цього приводу. Ось 14 правил, які є банальними, але, якщо їх дотримуватися, гарантовано принесуть користь здоров'ю та покращать самопочуття. Те, що треба на початку весни, коли організм виснажений затяжним холодом, нестачею сонця та дефіцитом вітамінів!

Припиніть рахувати калорії

«Важливо, не скільки калорій спожили, а наскільки якісною була їжа, - пише польський суспільно-політичний журнал «Polityka». - Дослідники протягом 20 років моніторили харчові звички 120 тисяч осіб - і з'ясували, що, здебільшого, гладшають ті, хто часто п'є солодкі напої і їсть перероблені продукти».

Половину тарілки заповнюйте овочами

Городина є джерелом корисних мікро- і макроелементів, води та харчових волокон, що стимулюють перистальтику кишківника.

Їжте, що хочете і коли хочете

Якщо постійно будете відмовлятися від улюблених продуктів, організм переживатиме стрес, що у подальшій перспективі призведе до набирання ваги. Якщо худнете і мусите дотримуватися дієти, час від часу дозволяйте собі відійти від правил і з'їсти щось із забороненого списку. Це позитивно вплине на ваше психологічне здоров'я.

Застосовуйте правило «кожного другого шматка»

Якщо не можете стриматися, щоб не з'їсти щось шкідливе (наприклад, піцу), після кожного шматка робіть ковток води. Відчуття ситості з'явиться швидше!

Почніть день з білка

Їжа, збагачена білком, знижує рівень «гормону голоду» - греліну. Найкращий спосіб увійти у новий день - поснідати продуктами з високим вмістом білка (яйцями, курятиною або домашнім сиром).

Кожні дві години прогулюйтеся

Якщо на роботі більшість часу проводите сидячи, регулярно робіть перерви, мінімум, на 1-2 хвилини. При цьому обов'язково встаньте і походіть. Так стимулюватимете кровообіг, уникнете оніміння нижніх кінцівок і збережете добре самопочуття.

Ніколи не їжте продукти чи готові страви з упаковки

Не побачите реального розміру порції і з'їсте більше, ніж потребує організм. Щоб контролювати кількість спожитого, викладіть вміст упаковки на тарілку або висипте у миску.

Застосовуйте правило «10 хвилин»

Так зможете швидше виробити корисні звички. Ляжте сьогодні спати на 10 хвилин швидше. Якщо починаєте день з рухової активності (йоги, пробіжки, пілатесу), продовжте звичне заняття ще на 10 хвилин.

Їжте «на мокро»

Дослідження професора з Пенсильванії показало, що страви з високим вмістом води швидше насичують. Великою тарілкою салату вгамуєте голод швидше, ніж жменькою горіхів, та й фігурі такий перекус не зашкодить.

Встановіть ліміт цукру

Надлишок цукру в раціоні збільшує ризик розвитку ожиріння та діабету 2-го типу. Експерти з питань охорони здоров'я ретельно вивчили цю проблему і встановили верхню планку для жінок (6 ч. л. на день) та чоловіків (9 ч. л.). Однак, не тіштеся, що це - багато, і можна ні в чому собі не відмовляти. Йдеться не лише про цукор-рафінад, яким підсолоджуємо каву чи чай, а й про прихований, що міститься у різних продуктах (джемі, солодощах, кетчупах і майонезах, солодких газованих напоях, випічці тощо).

Будьте егоїстом

На перше місце поставте себе та своє здоров'я. Ніхто, крім вас, про нього не попіклується. Бунтуйте проти шкідливих звичок і на власному прикладі покажіть, чому варто дотримуватися здорового способу життя.

Перетягніть робочий стіл до вікна

Дослідження показали, що велика кількість сонячного світла підвищує продуктивність і покращує якість сну.

Пийте теплі напої

Найкраще - чай або підігріту воду. Бажано - за 20 хвилин до їди. Теплі напої зменшують кількість метаболічних відходів, уповільнюючи процес старіння.

Не чистіть зуби одразу після їди.

Експерти радять зачекати, щонайменше, півгодини. Люди, котрі після застілля біжать у ванну, щоб «відновити свіжість подиху», ризикують пошкодити емаль, особливо, якщо їли чи пили щось кисле.

Автор: Власта Колодинська

Джерело: «Високий Замок»

Авітаміноз під час посту нікому не загрожує

Як жити з хворобою Паркінсона

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers