rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ "Антонов" будуватиме АН-132 разом із саудівськими компаніями

"Антонов" будуватиме АН-132 разом із саудівськими компаніями

ДП «Антонов», Taqnia Aeronautics, підрозділ саудівської Technology Development and Investment Co, і WAHAJ, філія компанії SIPCHEM, КСА, підписали Меморандум про порозуміння щодо виробництва Aн-132.

Угода підписана під час виставки AFED-2018, яка відбувалася в місті Ер-Ріяд з 25 лютого по 3 березня 2018 року, повідомляє прес-служба авіапідприємства.

"Цей Меморандум є наступним кроком в реалізації ініціативи компанії TAQNIA з формування кооперації для виробництва, випробування і обслуговування цього літака", - зазначили в ДП "Антонов". 

Сторони домовилися, що на першому етапі виробництва початкова партія серійних Ан-132 буде побудована на ДП «Антонов» в кооперації з TAQNIA і WAHAJ. На цьому етапі «Антонов» буде головним виконавцем робіт, а партнери - TAQNIA і WAHAJ робитимуть агрегати і елементи, відповідно до коопераційної схеми. Зокрема, WAHAJ випускатиме шасі і обладнання для нього.

Подальші етапи передбачають поглиблення кооперації з виробництва літаків «Антонов» на основі Стратегічного плану створення виробничих потужностей на території Саудівської Аравії.

"Цей Меморандум також є наступним кроком в розвитку нашої взаємодії за програмою Ан-132. Ми високо цінуємо цю співпрацю. Це вигідно для усіх ключових партнерів, а також компаній, що беруть участь в проекті. Наш новий продукт повинен посісти гідне місце на світовому ринку», - зазначив Олександр Кривоконь, президент ДП «Антонов».

Ан-132 - багатоцільовий літак, призначений для перевезення військових і військового обладнання. Проект реалізується ДП "Антонов" у рамках укладеної в квітні 2015 року угоди про кооперацію з саудівськими King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) і Taqnia Aeronautics Co. До проекту також залучені такі виробники авіаційних компонентів, як канадські Pratt & Whitney Canada і CMC Electronics, американська Honeywell, швейцарська Liebherr, британська Dowty Propellers.

 

У Рені побудують комплекс для переробки органічного зерна

У ДП "Ренійський морський торговельний порт" у 2018 році побудують високотехнологічний комплекс для перевалки та переробки органічного зерна. Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Інвестиційний проект реалізує ТОВ «Біо-Лайн-Рені» в рамках Закону України «Про спеціальну економічну зону (СЕЗ) Рені».

"Наразі інвестиційний проект пройшов всі необхідні узгодження та експертизи згідно з законом. Крім того, реалізація цього проекту передбачена новою редакцією «Плану розвитку Ренійського морського порту на коротко-, середньо-, довготермінову перспективу», затвердженою в Адміністрації морських портів України у минулому році", - йдеться в повідомленні.

Проект буде виконано в два етапи протягом двох років, загальна сума інвестицій складе 40 млн грн.

Перший етап реалізації проекту заплановано на 2018 рік, буде побудовано зерносклад на 6 тис. тонн. Загальна сума інвестицій складе 11,5 млн грн. Другий етап - будівництво маслозаводу для переробки соняшнику і сої - запланований на 2019 р., і передбачає суму інвестицій в розмірі 28,5 млн грн. Технологія комплексу відповідатиме стандартам і правилам Європейського інституту органічного господарства (FIBL).

«Світовий досвід доводить, що грамотний розвиток вільних економічних зон - це ефективна модель, яка приносить позитивні плоди як державі і галузі, так і регіону, в якому розташована СЕЗ. Реалізація інвестиційного проекту в рамках діючої СЕЗ в порту Рені - це сигнал для інших інвесторів щодо привабливості порту. Але що ще важливіше - це розвиток портів на принципово іншому рівні, оскільки такі проекти, як будівництво комплексу для переробки органічної продукції, дозволять не тільки нарощувати вантажообіг, а й розвивати на території порту виробництво з доданою вартістю. АМПУ зі свого боку, спільно з Мінінфраструктури, розробила і скерувала в Одеську ОДА проект змін до Закону про СЕЗ Рені в частині пролонгації її дії  та призначення АМПУ, як незалежного суб'єкта, органом господарського розвитку СЕЗ. Розраховуємо на підтримку Одеської ОДА, адже це дозволить підвищити інтерес і довіру з боку інвесторів та зробити їх роботу в порту максимально ефективною», - прокоментував керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Проект забезпечить новий вантажопотік олійних і зернових вантажів в порт Рені об'ємом 120 тис. тонн в рік в експортному сполученні. Продукція підприємства буде скеровуватися в країни Європи. За попередніми оцінками, кількість судозаходів в порт становитиме 80-90 суден.

Крім того, в результаті реалізації проекту буде створено 30 робочих місць, додаткові податкові надходження плануються в обсязі 762 тис. грн., а вже за два роки після початку роботи комплексу річні відрахування в бюджет складуть додатково 3-3,5 млн грн.

Жінки на ринку праці

Діти в офісі — комфорт чи катастрофа?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers