rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Визначні пам’ятки Будапешта

Угорщина є однією з найбільш відвідуваних туристами країн Європи. Будапешт багатий безліччю мальовничих місць, насиченою історією, природними дивами і традиціями. Ми розповімо вам про найбільш відвідувані пам'ятки Будапешта.

Будапешт є однією з небагатьох столиць в Європі, які є курортом. Багато людей приїжджають сюди не лише для того, щоб помилуватися дивовижною архітектурою, а й з метою відвідування понад сотні термальних джерел і декількох десятків купалень з цілющою мінеральною водою. Навіть якщо ви приїхали сюди не для того, щоб оздоровитися, обов'язково відвідайте одну зі знаменитих будапештських купалень.

Однією з найвидатніших архітектурних пам'яток Будапешта є будівля угорського Парламенту, розташована на березі Дунаю. На його головному фасаді встановлено 88 скульптур видатних угорців, а біля головного входу стоять величні, як і сама будівля, скульптури левів.

Велика кількість цікавих пам'яток є в рівнинній частині міста - Пешті. Але не менш цікаві місця для відвідин є і на Будайських пагорбах, на західному березі річки Дунай. Наприклад, Будайська фортеця - одне з найпопулярніших місць Будапешта, так зване місто в місті. Окремою частиною Будайської фортеці є Рибацький Бастіон, звідки можна помилуватися чудовими краєвидами Пешта і Дунаю.

Тут завжди багато туристів, фотографуються на тлі міських пейзажів. Обов'язково варто помилуватися мостами Будапешта, якими також можна замовити окрему екскурсію. Найбільш відомі чотири мости. Це - міст Магріт, Центральний міст, Міст Ержбет і Ланцюговий міст Сечені, який вважають символом Будапешта. Саме міст Сечені об'єднав два, колись окремі, міста - Буда і Пешт. Його можна сміливо зарахувати до найкрасивіших мостів світу

Ще однією цікавою пам'яткою Будапешта є міст Свободи, побудований на честь тисячоліття Угорщини. На честь цієї великої події в місті було побудовано також безліч інших будівель, наприклад, замок Вайдахуняд.

Якщо ви прагнете усамітнення і спокою, вирушайте по мосту Маргіт до однойменного острова. У теплу пору року тут можна гарно відпочити, втекти від гамірного міста і насолодитись тишею.

Є в Будапешті і собори, найбільшим з яких є базиліка святого Стефана, побудована в 1905 році. Її висота складає 96 метрів, як і будівлі Угорського Парламенту. Ще можна помилуватися величчю проспекту Андраші - найзнаменитішої вулиці міста. Її архітектурна композиція повністю внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут є і велична будівля Оперного театру, і площа Героїв, а також - розкішний міський парк Варошлегет. Саме в цьому парку і розташувалися знамениті купальні, а також низка інших, не менш цікавих споруд.

Можна відвідати також руїни стародавнього міста Аквінкум, колись воно входило до складу Римської імперії. Для тих, хто хоче відвідати зовсім вже незвичайне місце - ласкаво просимо в надра Будапешта, приховану в скелі лікарню і ядерний бункер; це - цілий підземний комплекс, де також проводять екскурсії.

Джерело: «Всвіті»

10 найцікавіших місць держави Антигуа і Барбуда

Де відчути себе королем: 13 замків-готелів України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers