rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Салонні омолоджувальні процедури: всі «за» і «проти»

Сьогодні салони краси щоразу пропонують нам нові програми anti-age,  обіцяючи просто фантастичний ефект. Деякі з них викликають не лише інтерес, але й побоювання. Чи насправді ми отримаємо обіцяний результат без побічних ефектів? Розповідає дерматокосметолог Олена Гришай.

Омолодження 3D

У цьому випадку не можна звинуватити косметологів у поверхневому підході до проблеми, адже методика обіцяє омолодження шкіри одразу на трьох рівнях: епідермісу, дерми і гіподерми. Правда, досягти подібного чуда за один сеанс не вдасться - потрібна майстерна комбінація різних технік: фотоомолодження, лазерного «шліфування» і термоліфтингу.

Салон обіцяє: миттєвий ліфтинговий ефект, який посилюється протягом півроку, - з обличчя мають зникнуть навіть глибокі зморшки, відсутністю яких можна буде насолоджуватися до 5 років. Біль і реабілітаційний період, нібито, абсолютно несумісні з цією процедурою: одразу після її закінчення не забороняється перейти до виконання звичних справ і навіть планувати вихід у світ.

Оцінка експерта: омолодитися в обідню перерву, ніби ненароком, навряд чи вийде. По-перше, поєднати всі три процедури протягом одного застосування практично неможливо - це занадто велике навантаження для шкіри. Максимум, 2 в 1: фотоомолодження і термоліфтинг. А по-друге, з хворобливими відчуттями, почервонінням і подразненням шкіри все ж доведеться мати справу. Отож, перш ніж зважитися на цю процедуру, слід усе детально обговорити з косметологом.

Аутогемотерапія

У людини беруть 16 мл крові з вени, яку потім обробляють спеціальним чином, виокремлюючи клітини (цитокініни і фактори росту), необхідні для відновлення пошкоджених тканин. Цей «коктейль молодості» вводять у дерму, запускаючи тим самим процеси самовідновлення шкіри.

Салон обіцяє: відновлення зів'ялої, зморшкуватої або пошкодженої (наприклад, слідами постакне) шкіри після 3-4 процедур з інтервалом 2-3 місяці.

Оцінка експерта: раніше ця методика використовувалася виключно з медичною ціллю - для підвищення місцевого імунітету і покращення стану проблемної шкіри. З цими питаннями аутогемотерапія дає собі раду на «відмінно». Позбутися зморшок можна за тим же принципом, але не слід розраховувати на зникнення глибоких або мімічних зморшок, адже кров не може виконувати функції силікону або іншого філлера. Але отримати більш пружну і підтягнуту шкіру цілком реально.

Мезоботокс

Він поєднує в собі дві популярні косметичні процедури - мезотерапію та ін'єкції препаратом ботокса. Основна відмінність у тому, що його вводять не глибоко, а в поверхневі пласти шкіри, звідки ботокс поступово добирається до прилеглих м'язів. Найкраще мезоботокс працює у випадку неглибоких зморшок у зоні очей і губ. Результат стане помітним через 3-7 днів і триватиме до 6-8 місяців.

Салон обіцяє: порятунок від «гусячих лапок» і спокусливо пухкі губки вже після першого сеансу.

Оцінка експерта: безсумнівна перевага цієї процедури перед тим же ботоксом у тому, що зберігається природна міміка обличчя і немає ефекту маски - адже препарат вводиться не в м'язи, а лише в шкіру. А ось із приводу губ варто мати на увазі, що результат досягається не за рахунок заповнення підшкірного простору, а за рахунок того, що губа ніби вивертається назовні. Очевидно, це - не найестетичніший варіант.

Мезопорація

Значний плюс методу в тому, що будь-які, навіть високомолекулярні косметичні засоби, які, зазвичай, просто осідають на поверхні епідермісу, тепер можуть проникати в глибокі пласти шкіри. Під дією електромагнітного імпульсу пори шкіри на кілька мілісекунд збільшують свій розмір і діюча речовина проникає через них у шкіру, а потім - у її клітини, при цьому не ушкоджуючи їх. Наступний імпульс закриває пори, повертаючи шкіру до початкового стану.

Салон обіцяє: вікові зміни і в'ялість - лиш один з аргументів. Мезопорація допомагає при ожирінні і целюліті, усуває розтяжки, шрами і післяопераційні рубці, використовується для корекції форми грудей.

Оцінка експерта: нині стають популярними дедалі нові методики безін'єкційної мезотерапії. Але від них годі очікувати такого ж результату, як від традиційної процедури. Впорснути у в шкіру вітамінний коктейль - лише частина справи, чималу роль у процесі омолодження відіграє сам ефект уколу - травмована таким чином шкіра запускає найпотужнішу програму зі самовідновлення.

Про можливості інтимних м’язів

«Океан Ельзи», «Дарт Вейдер», «Мері Поппінс» та інші: селекціонерка з Вінниці вивела сотні сортів фіалок

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers