rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Google змінює систему пошуку картинок

Google змінює систему пошуку картинок

Компанія Google прибрала кнопку View image («Відкрити в повному форматі») з результатів пошуку картинок. У такий спосіб компанія бореться з порушенням авторських прав. Тепер користувачеві потрібно перейти на сторінку сайта зі зображенням, щоб знайти його там самостійно, передає Ukr.Media.

Як зазначає видання, таке рішення стало збалансованим і компромісним між задоволенням потреб користувачів і видавців, серед яких фотобанк Getty Images.

До цього компанія Google зазнавала критики через те, що користувачі можуть легко красти фотографії, захищені авторським правом, користуючись пошуком за картинками.

Джерело: Ukr.Media

 

Маск подарує Інтернет усій планеті

Підприємство SpaceX провело ще один запуск Falcon 9. Згідно з планом, багаторазова ракета перевезе на орбіту іспанський супутник Paz для радіолокаційного спостереження і два тестові супутники для роздачі Інтернету Microsat 2a і 2b.

Як повідомляється на сайті NASA, SpaceX планує вивести на орбіту мережу з кількох тисяч таких супутників. До 2027 року вони повинні забезпечити повне покриття Інтернетом усієї поверхні Землі, передає Ukr.Media.

SpaceX провела четвертий у цьому році космічний запуск 17 лютого. Багаторазова ракета Falcon 9 стартувала з Військово-повітряної бази Ванденберг, у Каліфорнії.

Як повідомляє NASA, ракета доправить на сонячно-синхронну орбіту іспанський супутник радіолокаційного спостереження Paz масою 1350 кг, а також два демо-супутники Microsat 2a і 2b масою 400 кг. Демо-супутники стануть першим компонентом розгалуженого «сузір'я» супутників Starlink.

Згідно з бізнес-планом, із 2019 до 2024 рр. SpaceX виведе на орбіту 4425 супутників для роздачі Інтернету. Раніше представники компанії повідомляли, що «сузір'я» розташується на низькій навколоземній орбіті на висоті 1110-1350 км - нижче, ніж традиційні геостаціонарні супутники.

Завдяки цьому затримка при передаванні сигналу складе лише 25-35 мілісекунд. При цьому у більшості супутникових провайдерів цей показник становить 600 мілісекунд.

Falcon 9 виведе іспанський супутник Paz на висоту 514 км, а Microsat 2a і 2b розташуються вище. З їх допомогою компанія протестує систему радіозв'язку в Ku-діапазоні в комплексі з наземними станціями.

Точки зв'язку SpaceX будуть базуватися у Вашингтоні, Каліфорнії і Техасі. Також компанія обладнає терміналами для отримання сигналу фургони, які встановлять у різних містах по всій Америці.

Про систему Starlink наразі відомо небагато. Представники SpaceX раніше повідомляли, що супутники будуть працювати за принципом комірчастої мережі і зможуть передати сигнал у райони з максимальним завантаженням.

SpaceX обіцяє забезпечити Інтернетом мільярди людей, зокрема, мешканців віддалених і сільських регіонів. Система Starlink буде передавати сигнал безпосередньо на станції і термінали в будинках користувачів, для їх роботи потрібно мінімум інфраструктури.

Джерело: NASA

 

Стала відома справжня ціна Apple HomePod

За даними аналітичної компанії TechInsights, смарт-динамік, представлений на ринку за ціною 349 доларів, насправді коштує компанії 216 доларів.

Як уточнює агентство Bloomberg, у прямих конкурентів пристрою від Apple - Google Home і Amazon Echo - маржа значно вища: 66 і 56 відсотків відповідно. При цьому, за оцінками експертів, якість звуку у них є значно нижчою.

Для порівняння: різниця між ціною і собівартістю iPhone X складає 64 відсотки. А собівартість Apple Watch, ринкова ціна якого 349 доларів, аналітики оцінили у 84 долари.

«Apple зменшила маржу, щоб продати більшу кількість смарт-колонок і зміцнитися на ринку», - вважає представник TechInsight Ель Коускі.

HomePod, в цілому, була високо оцінена експертами за якість звуку, але розкритикована через відсутність нормальної інтеграції з голосовим помічником Siri і неможливість працювати з деякими популярними зовнішніми додатками, на відміну від конкурентів.

Основна частина витрат на виробництво HomePod припадає на динаміки і компоненти керування живленням (в цілому, вони коштують 58 доларів). Ще 60 доларів - це система освітлення «розумної колонки», яка використовується для відображення анімації Siri на верхній частині пристрою. Вартість чіпа A8, на якому працює HomePod, - 25,5 долара, корпуса - 25 доларів.

На виробництво, тестування та упаковку пристрою йде близько 17,5 долара.

Джерело: http://itechua.com

 

Американські вчені розробили 4D-окуляри з ефектом дотику

Співробітники Каліфорнійського університету створили перші в світі 4D-окуляри віртуальної реальності з ефектом дотику, передає Ukr.Media. Головною метою розробки є вивчення невідомих для науки ділянок людського мозку.

Для багатьох людей вихід 4D-оку­ля­рів віртуальної реальності асоціюється з появою нової розваги. Однак, як підкреслюють учені з Каліфорнійського університету, головна мета створення суперсучасної VR-техніки - вивчення невідомих науці ділянок людського мозку.

У створенні 4D-окулярів з ефектом дотику брали участь передові світові нейробіологи. У процесі розробки унікального девайса вченим вдалося обдурити ділянки мозку людини, які відповідають за реакції на дотики і погляди. Люди починають відчувати об'єкти, які не існують насправді, однак це не завадило учасникам експерименту насолодитися ними, заявили американські фахівці.

Незважаючи на наукові наміри авторів 4D-окулярів, поява суперсучасної розробки у розважальній індустрії здається неминучою.

Джерело: Ukr.Media

 

Apple готує до випуску революційний планшет

Apple готує революційний планшет iPad Pro 2 за аналогією з iPhone X, який перевершить всі попередні планшети.

Нещодавно Bloomberg розкрив нові дані про iOS 12 та про функції, яких слід очікувати від оновлення. У списку нововведень iOS 12 є кілька загальних функцій, наприклад, покращений режим «Не турбувати», а також одна вельми приємна функція виключно для iPad.

Виявилося, що iPad отримає підтримку анімованих смайлів, які створюються при скануванні обличчя користувача за допомогою системи камер TrueDepth. На даний момент така функція існує лише у iPhone X. Отож, у 2018 році Apple випустить новий iPad з екраном без рамки, без кнопки «home» і підтримки функції сканування особи Face ID.

Про те, що у 2018 році Apple випустить iPad Pro другого покоління в стилі iPhone X, раніше повідомляли багато аналітиків, а новина про випуск оновленої IOS 12 остаточно підтвердила прогнози.

У зв'язку з появою в iPad нового зручного способу розблокування, Apple, як і в iPhone X, відмовиться від непотрібного тепер сканера відбитків пальців Touch ID, вважають фахівці. Саме за аналогією з iPhone X, у новому планшеті зникне і традиційна кнопка «home» та нижня рамка.

Джерело: https://24tv.ua

 

Meizu розробляє ігровий смартфон

Смартфон буде підтримувати Game Mode 2.0, спеціальний режим, який дозволить підвищити продуктивність.

Компанія Meizu набирає тестерів свого нового смартфона під брендом Blue Charm.

7 лютого Meizu оголосила про набір бажаючих протестувати новий ігровий смартфон компанії, пише Ukr.Media.

Подати заявку на тестування новинки можна до 7 березня. Після цього Meizu відбере 10 щасливчиків і надішле їм зразки для тестування смартфонів.

Тестувальникам буде запропоновано оцінити продуктивність пристрою Meizu і написати повний огляд телефону. Потім вони зможуть отримати гаджет як винагороду за свою роботу. На жаль, компанія не вказала назву телефону, але, ймовірно, йдеться про Meizu E3. При цьому, журналісти впевнені, що пристрій буде випущено під брендом Blue Charm.

За даними компанії, ігровий смартфон буде підтримувати Game Mode 2.0, спеціальний режим, який дозволить підвищити продуктивність телефону для ігор. Телефони Meizu зі серії Е ніколи не були флагманами, отож, навіть якщо йдеться саме про Meizu E3, важко повірити, що це буде ігровий телефон з великою продуктивністю.

За чутками, новинка отримає дисплей формату 18:9, суцільний металевий корпус і подвійну камеру у вертикальній конфігурації. Дані про апаратну частину новинки засекречені.

Джерело: Ukr.Media

 

Невдовзі з'явиться робот-автовідповідач для Інтернет-користувачів

Компанія Google розробила систему, яка зможе автоматично відповідати у чатах замість користувачів. Про це повідомляє The Guardian.

Систему, названу Reply, створили в експериментальній лабораторії компанії Google Area 120. Передбачається, що Reply працюватиме з додатками Hangouts and Allo, WhatsApp, Facebook Messenger, Android Messages, Skype, Twitter direct messages and Slack.

Reply базується на технології штучного інтелекту. Система пропонуватиме варіанти відповідей, створені на основі шаблонів у Gmail і Allo. «Робот» аналізуватиме повідомлення, які отримують користувачі, та пропонуватиме варіанти відповідей на них «в один клік», враховуючи при цьому події, що були внесені в календар, та місцеперебування користувачів. Наприклад, на запитання «Коли ви будете вдома?» Reply проаналізує дані геолокації та визначить, яким транспортом користувач, зазвичай, їде додому та скільки часу йому для цього знадобиться, враховуючи затори на дорозі.

Крім того, система скануватиме вхідні повідомлення навіть тоді, коли користувач буде в режимі офлайн, і повідомлятиме його друзям про те, що він не може відповісти одразу. Також Reply зможе інформувати про те, що користувач перебуває у відпустці, використовуючи відповідні дані у календарі.

Джерело: http://expres.ua

 

Зламаний «неприступний» захист Windows 10

Угруповання кіберзлочинців повідомило про ураження «неприступного» захисту Windows 10 UWP, пише портал ANTI-MALWARE.

Члени угруповання CODEX заявили, що пошкоджено всі п'ять рівнів захисту.

Універсальна платформа Windows UWP була найбільш захищеною з усіх продуктів компанії Microsoft. Однак CODEX проникли в реалізовану на базі UWP гру Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection. Вони обійшли всі п'ять алгоритмів цифрового обмеження (DRM або digital restrictions management). За словами хакерів, зламані такі структури, як Arxan, MSStore, UWP, XBLive і EAppX.

Про ненадійність усієї платформи свідчить пошкодження всіх форм DRM. Наразі неясно, чи використовуються ідентичні схеми захисту в інших додатках, що реалізуються на базі Windows 10 UWP.

Фахівці з кібербезпеки очікують, що Microsoft незабаром відновить систему захисту платформи.

Незважаючи на те, що останнім часом більшість хакерів переорієнтували свою діяльність на ураження мобільних пристроїв, продукти Microsoft для персональних комп'ютерів залишаються однією з найбільш розповсюджених мішеней кібератак.

Джерело: http://itechua.com

 

У дві зміни: 9 порад як ефективно поєднувати кілька робіт

Sony переробила «смартфон мрії» з подвійною камерою і безрамковим екраном

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers