rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Rauner презентував перед Сенатом Іллінойсу власний проект бюджету

Губернатор Bruce Rauner під час офіційного звернення до сенаторів штату пообіцяв зменшити податки для мешканців штату Іллінойс в обмін на комплексну пенсійну реформу. Про це він заявив за місяць до початку праймеріз республіканців.

«Наш керівний принцип полягає у наступному: витрачаємо лише ті кошти, які маємо, і не збільшуємо податковий тягар для мешканців штату Іллінойс», - заявив Rauner під час виступу у Генеральній Асамблеї штату Іллінойс. Ця зустріч - перша за останніх 14 місяців. Саме стільки часу минуло від його зустрічі з чотирма лідерами законодавчого органу.

Проте, запропоновані реформи губернатора вже спричинили побоювання серед таких об'єднань, як профспілка вчителів Чикаго. Частина витрат на пенсійне забезпечення вчителів буде переміщена від уряду до шкільних округів, якщо губернатор втілить у життя проект пенсійної реформи.

«Бюджетна пропозиція Bruce Rauner - настільки ж образлива, як і політична реклама Jeanne Ives», - йдеться у заяві профспілки вчителів Чикаго. «Це образливо для логіки, справедливості, сімей та школярів державних шкіл і працьовитих шкільних працівників - здебільшого - жінок, які щодня працюють з дітьми».

Кажуть, що у губернаторському бюджетному законопроекті закладено видатки на суму $37,6 млрд. Очікують, що $1,3 млрд піде на рахунки шкільних округів, які візьмуть на себе весь тягар витрат на пенсійне забезпечення учителів.

Лідер меншості у Палаті представників Jim Durkin похвалив губернатора за «справедливий, обґрунтований та збалансований бюджет». Натомість, президент Сенату John Cullerton заявив, що видаткова частина бюджету насправді менша приблизно на $1,5 млрд.

В офіційній заяві демократів член Палати представників штату Greg Harris звинуватив Rauner у тому, що той пропонує втілити у життя «програму пенсійного забезпечення, яка позбавить наших школярів одного мільярда доларів».

У той же час спікер парламенту Michael Madigan раніше висловив припущення, що така реформа - неминуча.

Крім того, у той час, коли Rauner обіцяв зменшити податки на майно під час своєї передвиборчої кампанії та за кілька років до цього, Chicago Tribune писала: «Його бюджет призведе до того, що шкільні округи збільшать податки на майно. Таким чином вони сплачуватимуть витрати на пенсію, які він готовий перекласти на округи».

Член Палати представників Jeanne Ives, суперник Rauner під час губернаторських перегонів, розкритикувала бюджетний законопроект губернатора. За її словами, такий бюджет «зробить 32-відсоткове збільшення податку на прибуток постійним і сприятиме збільшенню податку на майно».

Демократи, які змагаються за посаду губернатора, також розкритикували законопроект Rauner.

Мільярдер, кандидат на посаду губернатора J. B. Pritzker заявив, що бюджет Rauner матиме «руйнівний вплив» на мешканців Іллінойсу.

«Сьогодні ми побачили, як невдаха-губернатор запропонував ще один незбалансований бюджет. Таким чином він подвоює атаку на робітників та соціальні служби, необхідні для створення кращого життя», - зауважив він.

Демократ, кандидат на посаду губернатора Daniel Biss звинуватив Rauner у тому, що податковий тягар ляже на плечі середнього класу. Сенатор штату заявив, що Rauner «ухилився від відповідальності, захищаючи себе та своїх заможних друзів. Його звернення до депутатів показує, що він зробив наш штат заручником, аби зберегти статус-кво».

Демократ та ще один кандидат на посаду губернатора Chris Kennedy в'їдливо відреагував на промову Rauner.

«Він навіть приблизно не усвідомлює, як живуть сім'ї у штаті Іллінойс. Він навіть скаржився на власні комунальні рахунки за обігрів його будинку, який фінансується платниками податків. А тисячі мешканців Іллінойсу навряд чи можуть дозволити собі опалювати свої домівки цієї зими», - зазначив Kennedy.

Нагадаємо, бюджет губернатора не має шансу бути прийнятим без підтримки демократичної більшості у Springfield.

 

Madigan надсилає листи депутатам у зв'язку зі скандалом навколо його помічника

Минулого тижня спікер парламенту Іллінойсу Mike Madigan надіслав кілька листів демократам, членам Палати представників штату. Таким чином він намагається дистанціюватися від останнього скандалу, пов'язаного з його помічником, якого звинувачують у сексуальних домаганнях.

Madigan заявив, що троє жінок, зокрема, конгресмен Cheri Bustos, проведуть загальнонаціональну дискусію про роль жінок у Демократичній партії та про те, як «змінити політичну культуру».

Madigan також попросив Контролера штату Susana Mendoza та члена Палати представників штату Carol Ammons долучитися до Bustos під час цієї дискусії.

Заява спікера пролунала наприкінці бурхливого для спікера тижня. Минулого понеділка Madigan звільнив свого багаторічного помічника Kevin Quinn після звинувачень у неналежній поведінці. Критики кажуть, що це звільнення відбулося лише через розслідування Chicago Tribune. Quinn був звільнений через декілька годин після появи публікації.

Пізніше Sarah McKay, дружина Kevin Quinn, яка живе окремо від чоловіка, розповіла, що ще за 6 місяців до скандалу з Quinn написала спікеру Madigan листа. У ньому вона висловила занепокоєння з приводу вербального та фізичного насильства, якого зазнала від свого чоловіка. Лист вона надіслала факсом Tim Mapes, керівнику адміністрації Madigan. Ця інформація також була долучена до судових документів.

Представник Madigan каже, що цього листа ніколи не отримував. Натомість, McKay запевняє, що її І. Т. команда сказала, що факс таки пройшов 4 серпня.

 

Все, що треба знати виборцю про голосування під час березневих праймеріз

Клерк округу Cook оприлюднив інформацію для виборців, які захочуть взяти участь у березневих праймеріз. Ця інформація буде корисною, насамперед, для тих виборців, які не бути впевнені у даті реєстрації чи періоді, протягом якого відбуватиметься дострокове голосування.

20 лютого: останній день, коли можна зареєструватися для голосування за допомогою письмової заяви.

21 лютого: перший день реєстрації і голосування протягом пільгового періоду. Якщо ви пропустили термін реєстрації в Інтернеті, то повинні зареєструватися особисто протягом пільгового періоду. Список місць для реєстрації в окрузі Cook: https://www.cookcountyclerk.com/service/grace-period-registration-and-voting.

4 березня: останній день, коли можна буде зареєструватися для участі в голосуванні через онлайн-заявку.

5 березня: перший день дострокового голосування. Дострокове голосування має бути здійснене особисто виборцем.

15 березня: останній день, коли можна попросити отримати бюлетень для голосування поштою. Це, зокрема, стосується військових та виборців, які голосуватимуть за кордоном.

19 березня: останній день дострокового голосування та останній день пільгового періоду для реєстрації та голосування.

20 березня: день виборів. Останній день, коли бюлетень може бути надісланий поштою.

Для виборців, які голосуватимуть в окрузі DuPage:

20 лютого: останній день для реєстрації поштою.

21 лютого: розпочнеться реєстрація та голосування під час пільгового періоду. Дострокове голосування відбуватиметься на виборчій комісії округу DuPage, 421 N County Farm Road, Wheaton.

4 березня: останній день реєстрації виборців онлайн.

5 березня: раннє голосування розпочинається у різних дільницях.

15 березня: останній день, коли можна подати запит на голосування поштою.

17 березня: дострокове голосування припиниться у деяких місцях.

19 березня: останній день дострокового голосування.

20 березня: день виборів.

Інформація для виборців округу Kane:

20 лютого: останній день, коли можна зареєструватися для участі в голосуванні.

21 лютого: починається реєстрація та голосування за графіком. Ви повинні відвідати дільницю за адресою: Kane, 719 S. Batavia Avenue, Geneva.

4 березня: останній день реєстрації виборців онлайн.

5 березня: починається дострокове голосування. Список місць, де можна проголосувати: http://www.kanecountyelections.org/EarlyVoting/EarlyVotingPoster.pdf.

15 березня: останній день, коли можна подати запит на участь у голосуванні поштою.

19 березня: останній день для дострокового голосування.

20 березня: день виборів. Останній день для пільгового періоду реєстрації та голосування.

Інформація для виборців округу Lake:

20 лютого: останній день для реєстрації поштою.

21 лютого: перший день пільгового періоду для реєстрації і голосування. Виборець повинен зареєструватися і проголосувати протягом одного візиту до Lake County Clerk's office, 18 N. Count St. у Waukegan.

4 березня: останній день реєстрації виборців онлайн.

5 березня: початок дострокового голосування. Голосування та реєстрація під час пільгового періоду доступна у будь-якій дільниці. Список дільниць: http://www.lakecountyil.gov/DocumentCenter/View/1040.

15 березня: останній день, коли можна подати запит на участь у голосуванні поштою.

17 березня: Дострокове голосування припиняється на недержавних виборчих дільницях. Список дільниць: https://www.lakecountyil.gov/DocumentCenter/View/12770.

19 березня: останній день для дострокового голосування на державних дільницях. Список дільниць: https://www.lakecountyil.gov/DocumentCenter/View/12770

20 березня: день виборів. Останній день для пільгового періоду реєстрації та голосування.

Після стрілянини у Флориді учні закликають уряд посилити регулювання обігу зброї

Влада вирішила передати в оренду частину акваторії Мексиканської затоки під видобуток ресурсів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers