rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Сенатор Duckworth, яка вдруге стане матір’ю, обіцяє боротися за можливість працювати у Сенаті і вигодовувати маля

Сенатор США від Іллінойсу, ветеран війни в Іраку Tammy Duckworth нещодавно заявила, що вдруге стане матір'ю. Дитина має народитися у квітні, невдовзі після того, коли сенаторка відсвяткує своє 50-річчя.

Duckworth втратила обидві ноги, коли її вертоліт був збитий в Іраку. Вона стала першим сенатором, яка народила під час перебування на посаді.

Сенаторка заявила, що боротиметься за створення робочого місця, яке дасть можливість працювати у Сенаті не лише їй, але й майбутнім матерям-законодавцям.

«Вона пройшла через те, що ні ви, ні я, мабуть, ніколи не зрозуміємо. Тому я впевнена, що для неї материнство не стане тягарем», - зауважила член Палати представників Jaime Herrera Beutler, яка народила двох дітей під час перебування на посаді. «Вона також є тією жінкою, яка зробила кар'єру в світі, в якому панують чоловіки».

Duckworth, якій у березні виповниться 50 років, каже, що цінує історичне значення народження її дитини, а також той факт, що вона є представником працюючих матерів і жінок, які, водночас, мають дітей. Вона повністю розраховує на те, що знайде місце для няньки в одному з приміщень Сенату.

За її словами, народження дитини, другої доньки, - це лише одна з багатьох зупинок під час руху вперед.

Колишнього президента Barack Obama вона згадує з-поміж декількох чоловіків, яких називає наставниками та прикладами для наслідування. Серед них - сенатор Dick Durbin, D-Ill., а також колишні сенатори Bob Dole, R-Kan., Daniel Inouye з Гаваїв та Edward Kennedy з Массачусетса. Усі вони підтримали Americans with Disabilities Act.

Проте, Duckworth каже, що досі є проблеми з реалізацією цього закону. Вона вказує на недоліки у системі громадського транспорту в Чикаго чи, наприклад, у жіночому туалеті у посольстві США.

Duckworth є першою жінкою з обмеженими можливостями, яка потрапила до Конгресу, першою американкою азіатського походження, яка презентує Іллінойс у Вашингтоні, та першим членом Конгресу, який народився у Таїланді.

Duckworth дуже критично відгукнулася про ADA Education and Reform Act (H.R. 620), який минулого четверга прийняли члени Палати представників. Закон регламентує процес подання судового позову у випадку порушення ADA. Спочатку власники підприємств повинні отримати письмову скаргу та протягом шести місяців запропонувати письмову відповідь з описом, як вони планують усунути бар'єри для неповносправних. І тільки якщо не буде виконано всі ці вимоги, позивач може звертатися до суду.

«Цей законопроект завдасть шкоди громадянським правам нашого народу та призведе до того, що бізнесмени не дотримуватимуться Americans with Disabilities Act, який майже 30 років був законом для нашої країни. Прийнявши ADA Education and Reform Act, ми продемонструємо американцям з обмеженими можливостями ганебну річ: їхні громадянські права не варті, аби боротися за них. Американців з обмеженими можливостями знову можна розглядати як громадян другого класу», - заявила Duckworth. «Пам'ятайте, що підприємства мали майже 3 десятиріччя, щоб зробити свої приміщення доступними для всіх. Це вражає, що вони, натомість, вкладали свій час і ресурси у пропагандистську кампанію, аби переконати Конгрес боротися з дискримінацією».

Нещодавно Duckworth написала відгук у The Washington Post про ADA Education and Reform Act, опираючись на власний досвід. Вона проілюструвала проблеми, спричинені діями депутатів, які не відповідають вимогам Americans with Disabilities Act.

Після стрілянини у Флориді учні закликають уряд посилити регулювання обігу зброї

Влада вирішила передати в оренду частину акваторії Мексиканської затоки під видобуток ресурсів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers