rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Після стрілянини у Флориді учні закликають уряд посилити регулювання обігу зброї

Після стрілянини у флоридській школі учні, їхні батьки та активісти виходять на демонстрації, вимагаючи посилення регулювання обігу зброї, передає «Голос Америки».

У Форт-Лодердейлі, містечку неподалік Маямі, лунають вигуки «Досить! Досить!»

Вийшовши на вулиці, активісти закликають уряд штату Флорида до посилення законів щодо володіння, збереження та купівлі вогнепальної зброї.

«Якщо наш уряд здатен тільки висловлювати співчуття та надсилати нам свої молитви - то настав час для нас робити зміни, яких ми всі прагнемо», - каже учасниця мітингу школярка Емма Ґонзалес.

«Йдеться про захист наших дітей», - каже інша учасниця мітингу Ґрейс Соломон.

Причиною такого масово зібрання стала нещодавня стрілянина у місцевій середній школі, де загинуло 17 людей. Декілька днів тому у цей навчальний заклад увірвався 19-річний нападник, озброєний напівавтоматичною гвинтівкою, і відкрив вогонь по учнях та вчителях.

«Той факт, що всі ми тут сьогодні, означає, що це - переломний момент в американській історії», - заявляє один з учасників мітингу, школяр Девід Гоґ.

Окрім 17 загиблих, злочинець поранив ще 14 людей. Один із них - Ентоні Боргес. Хлопець і досі в лікарні. Він своїм тілом підтримував двері в класі, аби вбивця не зміг зайти в кабінет.

«Він взяв на себе ініціативу, аби врятувати інших однокласників», - розповідає друг Ентоні Боргеса.

Під час нападу на школу 19-річний Ніколас Круз, за інформацією слідчих, випустив, щонайменше, 150 куль із гвинтівки AR-15. Учасників акції обурює вільний доступ до гвинтівок такого типу, які без перешкод можна купити в магазині.

«Одна людина без жодних проблем зайшла в магазин і купила напівавтоматичну гвинтівку AR-15 та вбила з неї велику кількість людей. Це - не нормально!» - каже учасник мітингу ден Дейлі.

Тож школярі на демонстрації разом з іншими активістами вже пообіцяли, що докладуть зусиль, аби акції протесту вийшли на національний рівень і зроблять усе можливе, щоб ця стрілянина стала останньою в історії США.

Влада вирішила передати в оренду частину акваторії Мексиканської затоки під видобуток ресурсів

Сенатор Duckworth, яка вдруге стане матір’ю, обіцяє боротися за можливість працювати у Сенаті і вигодовувати маля

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers